Dzieki, jak je usmiercilem , to wiem co i gdzie
Pozdrawiam
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 11 luty 2019 - 20:30
Dzieki, jak je usmiercilem , to wiem co i gdzie
Pozdrawiam
Napisano 12 luty 2019 - 12:46
Jeśli jeszcze nie było to tu jest znakomity filmik instruktażowy serwisu Shimano Twin Power '15 4000PG
Co prawda po rosyjsku, ale dużo można zrozumieć, a jeszcze więcej zobaczyć. Autor rozbiera nówkę z fabryki i pokazuje niedostatki smarownicze (np nierówno posmarowane koło główne, brak oliwki na uszczelkach). Co ciekawe używa nieznanego mi smaru IOS, trochę rzadszy od fabrycznego albo ardenta, ale bardziej ciągnący, lepki.
Napisano 12 luty 2019 - 19:04
Jeśli jeszcze nie było to tu jest znakomity filmik instruktażowy serwisu Shimano Twin Power '15 4000PG
Co prawda po rosyjsku, ale dużo można zrozumieć, a jeszcze więcej zobaczyć. Autor rozbiera nówkę z fabryki i pokazuje niedostatki smarownicze (np nierówno posmarowane koło główne, brak oliwki na uszczelkach). Co ciekawe używa nieznanego mi smaru IOS, trochę rzadszy od fabrycznego albo ardenta, ale bardziej ciągnący, lepki.
Aleksander ,,Tajmień,, to fachowiec,bezdyskusyjnie. Szkoda tylko,że nie wszyscy ,,nasi,, fachowcy dzielą się tak chętnie wiedzą jak Alexander...
Napisano 13 luty 2019 - 07:49
Nie każdy ma czas by na ryby pojechać, a co mówić by nagrywać swoją robotę, montować i zamieszczać w sieci.
Napisano 17 luty 2019 - 13:55
Robert
a wiesz cos o tym kolowrotku?(Ty przeciesz wiesz wszystko)
Wszystkie przynety od jednego Turka, Jak maja szajs,mydlo i powidlo,to warto u nich poszperac
Nie maja pojecia co sprzedaja,ale targowac sie umia
Po sewisowaniu mojego TP, probuje przesmarowac koledze areo xt-7 4010
Niestety, po umyciu, nasmarowaniu, zlorzeniu, nie chodzi najlepiej
Moze lozyska, nasucho prawie sie nie kreca,poszukam i kupie nowe
Ale mam problem, rozkrecajac, robilem caly czas zdjecia zeby tak samo zlorzyc
Przy zdemmowaniu rotora,(nie wiem czemu os nie wychodzi gladko) wyskoczyly mi te czesci
017.JPG 43,5 KB
4 Ilość pobrań
Tak je zamontowalem z powrotem, wlasciwie??
016.JPG 49,12 KB
4 Ilość pobrań
015.JPG 51 KB
4 Ilość pobrań
014.JPG 51,4 KB
4 Ilość pobrań
Moze ktos pomoc?
Pozdrawiam Adam
Napisano 17 luty 2019 - 14:23
Jest to blokada obrotów wstecznych. Niby wszystko ok ale nie wiem czy ten metalowy element nie powinien być zahaczony za to plastikowe "L"
Napisano 17 luty 2019 - 16:54
Zobacze, bo jak tak zlozylem,to blokada dzielala,ale cos tam chrobotalo
Dzieki,zobacze czy mozna ja tak zalozyc
Pozdrawiam Adam
Napisano 17 luty 2019 - 21:34
Koledzy, może przegapiłem tą informację ale chciałbym się dowiedzieć czy Shimano (lub inni znani producenci kołowrotków) określają okres - ilość lat produkcji części zamiennych dla modeli z danego rocznika? Są branże, w których kupując urządzenie użytkownik jest informowany o okresie dostępu części zamiennych i dacie przewidywanego "end of service".
Napisano 18 luty 2019 - 06:37
Stella ma 10 lat dostępu do części.
Napisano 18 luty 2019 - 23:02
Ja też kojarzę, że dla Stelli to jest 10lat.
Sprawy techniczne →
Poczekalnia →
Shimano YaseiNapisany przez zielan , 24 sty 2019 ![]() |
|
![]()
|
||
![]() TOHATSU 25Napisany przez allevoytek , 11 cze 2018 ![]() |
|
![]()
|
||
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Pinion gear do kołowrotka PennNapisany przez Vaymona , 29 maj 2018 ![]() |
|
![]()
|
||
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Daiwa Certate 2506Napisany przez Mateo1989 , 24 lut 2017 ![]() |
|
![]()
|
||
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Daiwa Silver Creek vs Shimano Catana DX - pod pstrąga i okonia. Poszukuję opiniiNapisany przez Kondi , 24 sty 2017 ![]() |
|
![]()
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych