Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Problem z multikiem...


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   pio76

pio76

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 321 postów
  • LokalizacjaChełm
  • Imię:Piotr

Napisano 07 maj 2020 - 21:37

Multik Team Daiwa Tierra, po rzucie i przekręceniu korbą nie odbija blokada tylko korba się kręci bez obracania szpuli trzeba ręcznie zablokować popychając blokadę do góry...ale nie za każdym razem. Dzieje się tak co któryś rzut, w sumie dzisiaj po raz pierwszy zaczęło się tak robić. Multik od nowości u mnie b. mało używany...

#2 OFFLINE   Sławek Nikt

Sławek Nikt

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3303 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Nikt

Napisano 08 maj 2020 - 00:49

Piszesz, że nie odbija blokada ... Masz na myśli spust ?

#3 OFFLINE   pio76

pio76

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 321 postów
  • LokalizacjaChełm
  • Imię:Piotr

Napisano 08 maj 2020 - 16:23

[quote name="Sławek Nikt" post="2755304" timestamp="1588895390"]
Piszesz, że nie odbija blokada ... Masz na myśli spust ?[/quote
Tak..."ten element który naciska się aby oddać rzut". Analogicznie do zwolnienia kabłąka w tradycyjnych kręciołach...😉

Użytkownik pio76 edytował ten post 08 maj 2020 - 16:24


#4 OFFLINE   Sławek Nikt

Sławek Nikt

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3303 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Nikt

Napisano 08 maj 2020 - 16:55

Pokrętnie usterkę opisałeś 😀 Trzeba go rozkręcić. Opcje są dwie: albo uszkodził się jakiś element albo szlag tzw. sprężynkę trafił ☺ Bez demontażu nic nie naprawisz.

#5 OFFLINE   pio76

pio76

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 321 postów
  • LokalizacjaChełm
  • Imię:Piotr

Napisano 09 maj 2020 - 19:06

Zobaczę jeszcze raz na rybach może to było chwilowe...jak nie to rozkręcę

#6 ONLINE   SID

SID

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 708 postów
  • LokalizacjaŚrem https://www.youtube.com/watch?v=Sy7k5ZgA_RU
  • Imię:Roger
  • Nazwisko:Sikora

Napisano 10 maj 2020 - 00:01

Pokrętnie usterkę opisałeś Trzeba go rozkręcić. Opcje są dwie: albo uszkodził się jakiś element albo szlag tzw. sprężynkę trafił ☺ Bez demontażu nic nie naprawisz.

Sławek, może być zabrudzony i się dlatego przycina. 


  • Sławek Nikt lubi to

#7 OFFLINE   Sławek Nikt

Sławek Nikt

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3303 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Nikt

Napisano 10 maj 2020 - 07:44

Sławek, może być zabrudzony i się dlatego przycina. 

 

Może być i brudny bardzo, może nawet zaliczył kąpiel ... Bez otwarcia to wróżenie z fusów, ale jeśli spust nie wraca do pozycji wyjściowej to raczej stawiam na jakieś uszkodzenie albo w środku nie jest brudno tylko jest tam bagno ;)


  • SID lubi to




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych