Witam jestem początkującym monterem woblerów z pianki i mam już piękną formę z żywicy ale mam problem z wlewem i wylewem z formy.
Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć czym zatkać ten wlew i wylew aby było szczelnie i pianka nie wyciekała.
woblery z pianki
Started By
CHELEK
, 29 sty 2007 13:22
3 odpowiedzi w tym temacie
#1 OFFLINE
Napisano 29 styczeń 2007 - 13:22
#2 OFFLINE
Napisano 29 styczeń 2007 - 15:25
Witam!
Wszystko jest ok,ale teraz jest zimno a twardość pianki dwuskładnikowej zależy od temperatury.Od tego zależy czy się utwardzi a na powierzchni powstanie skórka.
Więc temateratura składników około 20 stopni a dodatkowo trzeba formę podgrzewać , np. farelką ,ale nie za mocno, tak ,aby było ciepło, ale nie gorąco.No i dobierz ilość pianki do formy.
Acha i pamiętaj,składnik izocyjaninowy B to silna trucizna,jeśli pracujesz w domu i jeszcze bez maski ochronnej to najprawdopodobniej wkrótce Cię pożegnamy.
Pozdrawiam,January
Wszystko jest ok,ale teraz jest zimno a twardość pianki dwuskładnikowej zależy od temperatury.Od tego zależy czy się utwardzi a na powierzchni powstanie skórka.
Więc temateratura składników około 20 stopni a dodatkowo trzeba formę podgrzewać , np. farelką ,ale nie za mocno, tak ,aby było ciepło, ale nie gorąco.No i dobierz ilość pianki do formy.
Acha i pamiętaj,składnik izocyjaninowy B to silna trucizna,jeśli pracujesz w domu i jeszcze bez maski ochronnej to najprawdopodobniej wkrótce Cię pożegnamy.
Pozdrawiam,January
#3 OFFLINE
Napisano 29 styczeń 2007 - 16:15
witam dzięki za odpowiedź ale za wiele mi nie pomogłeś jeżeli też coś działałeś w tym kierunku to sprecyzój swoją odpowiedź
#4 OFFLINE
Napisano 30 styczeń 2007 - 09:24
Witam!
Chyba żartujesz,zdradzam ci najwieksze tajemnice robienia wobków z pianki a ty piszesz,że ci nie pomogłem????
Podstawy znajdziesz w innym miejscu.
Chyba żartujesz,zdradzam ci najwieksze tajemnice robienia wobków z pianki a ty piszesz,że ci nie pomogłem????
Podstawy znajdziesz w innym miejscu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych