Skocz do zawartości

• Zaloguj korzystając z Facebooka      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wisła koło Krakowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5459 odpowiedzi w tym temacie

#21 OFFLINE   krakus

krakus

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 762 postów
  • LokalizacjaAFG...

Napisano 28 październik 2013 - 11:11

Na tyle osób takie wyniki do tego rózne miejsca i godziny polowu to widocznie jeszcze rybka nie gryzie tak jak powinna

Ja czekam z utesknieniem na spadek temp. :)

• sloniukrk lubi to

#22 OFFLINE   K-Pon

K-Pon

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 1796 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Krzysztof
  • Nazwisko:P.

Napisano 28 październik 2013 - 11:33

Na tyle osób takie wyniki do tego rózne miejsca i godziny polowu to widocznie jeszcze rybka nie gryzie tak jak powinna

Po ostatnich "sukcesach" powiedziałem sobie DOŚĆ W TYM ROKU, jak mnie Żona nie wygoni na ryby to nie ma opcji bym gdziekolwiek wybył.

#23 OFFLINE   krakus

krakus

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 762 postów
  • LokalizacjaAFG...

Napisano 28 październik 2013 - 12:38

Sadze ze jak tu chlopaki powstawiaja jakies fajne fotki to sie napewno skusisz :)

Ja tam czy bierze czy nie lubie czas nad woda spedzac

ps podaj nr do zony to jutro juz bedziesz nad woda hehe :)

#24 OFFLINE   tymon

tymon

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 862 postów
  • Imię:Tomek

Napisano 28 październik 2013 - 13:07

E panowie, nie poddawać się. 

Od siebie dodam tyle, że choć do KRK mi daleko to łowimy na jednej wodzie. Więc jak u mnie biorą po zmroku sandałki to i u Was też powinny i raczej nie jest za ciepło. 

Godziny moich połowów to 18-21 ( teraz będzie 17 - 20/21) bo się zimowo na zegarku zrobiło. 

Nie poddawać się i nie bać się zostać do ciemności, bo woda zaczyna żyć zaraz po przełomie a potem nagle wszystko cichnie. 

#25 OFFLINE   hlehle

hlehle

rybołap

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3470 postów

Napisano 28 październik 2013 - 13:25

Wtedy będzie za zimno. "Panie tydzień temu to brały, a teraz ..."

Ta sama śpiewka jest co roku :)

Jak sandacz jest w wodzie to aktywny jest od dawna. Może być jedynie gorzej wraz ze spadkiem temperatury.

Jedyny problem to go namierzyć (im zimniej tym łatwiej).

#26 OFFLINE   krakus

krakus

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 762 postów
  • LokalizacjaAFG...

Napisano 28 październik 2013 - 14:03

Wtedy będzie za zimno. "Panie tydzień temu to brały, a teraz ..."

Ta sama śpiewka jest co roku :)

Jak sandacz jest w wodzie to aktywny jest od dawna. Może być jedynie gorzej wraz ze spadkiem temperatury.

Jedyny problem to go namierzyć (im zimniej tym łatwiej).

Z mojego wieloletniego doswiadczenia zauwazylem ze jednak w tych miejscach których wedkuje najlepsze wyniki mam jak w nocy jest lekki przymrozek i przy tym zostaje :)

Z namierzeniem rybki duzego problemu nie ma bo jest kilka miejsc w krk i okolicach gdzie zenderki byly , sa i pewno beda ot takie bankóweczki

Co do godzin wedkowania to potrafie byc nad woda nawet na jesien 12 godzin do tego nie skacze z miejsca na miejsce tylko naprawde dokladnie oblawiam swoje miejsca , kombinuje z przynetami itd

Jezeli chodzi o ilosc lowionych ryb to w zeszlym roku powalila mnie na kolana ale niestety rybki do 45cm jezeli przezyly to w tym roku mam cicha nadzieje na kilka miarowych zenderków :)

ps dodam ze mialem w tym roku juz misia na kijaszku dobre 90+ ale przez moja glupote i mysleniu gdzie by tu sobie foteczke z misiem zrobic co by sie na brzegu nie meczyl za dlugo to Go stracilem :)

Moze uda sie Go skusic ponownie jak nie spierniczy na gleboka wode bo tam gdzie wziol bylo max 1,5 metra wody wiec jest po co jezdzic nad wode :)

Pozdrawiam i mysle ze do konca roku jednak kilka fotek z fajnymi rybkami bedzie mi tu dane obejrzec :)

#27 OFFLINE   Bluzer

Bluzer

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 307 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Kamil

Napisano 28 październik 2013 - 14:10

Panowie,czy podczas Waszych ostatnich wypadów zauwazyliście aktywność bolenia na powierzchni? Korci zerwać się jeszcze raz w tym roku za rapą...:)

#28 OFFLINE   wojciiech

wojciiech

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1606 postów
  • LokalizacjaOstrów Wielkopolski / Toruń

Napisano 28 październik 2013 - 14:14

Panowie, gdzie o tej porze i w najbliższych tygodniach szukać rzecznych zanderów w ciągu dnia - warkocz, granica warkocza i spokojnej wody, baseny? Wiem, że odpowiedź nie będzie prosta i jednoznaczna - ale może macie jakieś wnioski?

A może rynny przy brzegu za przerwaną główką?

Jestem abaolutnie swieży w temacie, stąd moje pytanie.

#29 OFFLINE   krakus

krakus

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 762 postów
  • LokalizacjaAFG...

Napisano 28 październik 2013 - 15:00

Panowie,czy podczas Waszych ostatnich wypadów zauwazyliście aktywność bolenia na powierzchni? Korci zerwać się jeszcze raz w tym roku za rapą... :)

Tam gdzie ja wedkuje to mozesz nie wierzyc ale nigdy nie widzialem ataku bolka :) wiec nie pomoge ale pogoda zachecajaca

Panowie, gdzie o tej porze i w najbliższych tygodniach szukać rzecznych zanderów w ciągu dnia - warkocz, granica warkocza i spokojnej wody, baseny? Wiem, że odpowiedź nie będzie prosta i jednoznaczna - ale może macie jakieś wnioski?

A może rynny przy brzegu za przerwaną główką?

Jestem abaolutnie swieży w temacie, stąd moje pytanie.

Kolego wszystkie miejsca które wymieniles sa potencjanym miejscem przebywania zenderków wiec musisz poswiecic tym miejscom trochu czasu

Co najwyzej nie trac czasu na baseny jezeli nie kreci sie tam drobnica i jest plytko

Powodzenia

Użytkownik krakus edytował ten post 28 październik 2013 - 15:01

#30 OFFLINE   RobHimself10

RobHimself10

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 10 postów

Napisano 28 październik 2013 - 15:15

Panowie,czy podczas Waszych ostatnich wypadów zauwazyliście aktywność bolenia na powierzchni? Korci zerwać się jeszcze raz w tym roku za rapą... :)

Łowiłem w ubiegłym tygoniu powyżej, poniżej i w samym Krakowie - żadnych ataków bolka nie było widać. Nad wodą byłem w godzinach 13-20

#31 OFFLINE   Voldemort

Voldemort

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1301 postów
  • LokalizacjaMałopolska
  • Imię:Jacek

Napisano 28 październik 2013 - 15:34

Moje trzy wyjazdy i miejsca o których pisałem były puste - ani jednego ataku przy powierzchni, nad wodą byłem  ~ od 10 do 18

#32 OFFLINE   wojciiech

wojciiech

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1606 postów
  • LokalizacjaOstrów Wielkopolski / Toruń

Napisano 28 październik 2013 - 15:46

Krakusie, dzięki, poćwiczę trochę tej jesieni.

pozdrawiam

#33 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów
  • LokalizacjaWałbrzych/Wrocław
  • Imię:Kamil

Napisano 28 październik 2013 - 17:24

Kamillo, u mnie też już niewiele ataków widać na powierzchni. Rzekłbym, że na palcach jednej ręki bym policzył ataki z 2 wypadów :)

Pozdrówka

Kamil

#34 OFFLINE   krakus

krakus

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 762 postów
  • LokalizacjaAFG...

Napisano 29 październik 2013 - 20:21

Dzis 3/h nad woda i 2 szczupaczki +/- 40cm i jedna rybka podczas holu spadla

#35 OFFLINE   K-Pon

K-Pon

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 1796 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 29 październik 2013 - 21:01

Dzisiaj się przełamałem. 2h nad wodą dały sumka 100-120cm i dwa sandacze ponad 70cm :-D

#36 OFFLINE   krakus

krakus

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 762 postów
  • LokalizacjaAFG...

Napisano 29 październik 2013 - 21:19

Krzysku takie ryby i fotek nie zrobiles - do ukarania :)

Gratuluje :)

Ja tez sie przelamalem kupilem pinke i jade za karpiem i linem , karpiem i linem , karpiem i linem , karpiem i linem zeby nie bylo ze mi sie gatunki pomylily :) czysta premedytacja :)

#37 OFFLINE   K-Pon

K-Pon

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 1796 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 29 październik 2013 - 21:34

Próbowałam zrobić ale .... noszę 2 telefony w jednej kieszeni i osłony obiektywów są porysowane :-( a małpkę utopilem nad Ebro.

#38 OFFLINE   krakus

krakus

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 762 postów
  • LokalizacjaAFG...

Napisano 03 listopad 2013 - 22:29

Dzis na Wisle trochu lepiej niz ostatnimi czasy karpik 60cm taki przylów do tego kilkanascie okoni 20+ i para sandaczykowego przedszkola

#39 OFFLINE   K-Pon

K-Pon

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 1796 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 03 listopad 2013 - 22:48

Ja dzisiaj wraz z Forumowym Kolegą kiepściutko :( Ja na 0, Kolega okonik 20+. Dziś było stanowczo za ciepło nad ranem choć niestety widzieliśmy beretowanie sandaczyka ok. 60 cm.

#40 OFFLINE   krakus

krakus

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 762 postów
  • LokalizacjaAFG...

Napisano 04 listopad 2013 - 10:12

Ja wczoraj ,, pilnowalem ,, jednego z gruntówkami co myslal ze tak jak w zeszlym roku bedzie beretowal sandaczyki po 30 cm ale na szczescie nie musialem reagowac bo nic mu nie bralo :)

Co do bran sandacza to jest ich jak na lekarstwo i naprawde tam gdzie ja jezdze nie zeruje ta rybka bo jak na rybke nic lesnym dziadkom to moje 3 szt. nazwie wypracowanymi hehe :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

2 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Przeman, Barteek_k