Skocz do zawartości

• Zaloguj korzystając z Facebooka      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wisła koło Krakowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5459 odpowiedzi w tym temacie

#5221 OFFLINE   hanz

hanz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 281 postów
  • Lokalizacjamałopolskie
  • Imię:Marcin

Napisano 26 maj 2023 - 12:27

Tez lubie posiedziec z feederem ...zmiana zasad w czasie gry ... oddawać moje pieniadze złodzieje!
Co do wisły siadl mi ostatnio klusek ok 40cm i cieszylem sie jak dziecko :/ za cel na ten rok postawilem sobie zlowic jeszcze bolenia ... ambitnie :)

#5222 ONLINE   czarny1

czarny1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 769 postów
  • LokalizacjaLanckorona/Przemyśl
  • Imię:Michał

Napisano 26 maj 2023 - 14:59

Tez lubie posiedziec z feederem ...zmiana zasad w czasie gry ... oddawać moje pieniadze złodzieje!

przecież zasady połowu masz podane na zezwoleniu - a tam nic nie ma o tym zakazie... no i nie wyobrażam sobie jego skutecznego egzekwowania... ewentualne dowody będą na dnie, a nadmiar zanety na brzegu jest dla kolegów którzy przyjdą później...

Użytkownik czarny1 edytował ten post 26 maj 2023 - 15:01

#5223 OFFLINE   Tommy100

Tommy100

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 217 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 30 maj 2023 - 21:11

Heehhe śmieszne przepisy jakieś. Nawet bym się nimi nie przejął tylko łowił i necil .

Złodzieje. Skok na kasę. Kłótnia o 185 mln z kart i tyle.

Do telewizji trzeba iść kręcić aferę. Zebrać się bandą na Przewozie. Narobić gnoju.

Gdzie są bolenie? Gdzieś są drapieżniki ja się pytam ?

#5224 OFFLINE   mayou

mayou

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 311 postów
  • LokalizacjaWola Batorska
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Maj

Napisano 30 maj 2023 - 21:20

Załączony plik  WhatsApp Image 2023-05-26 at 21.52.21.jpeg   23,42 KB   11 Ilość pobrań

piątek godzina 21,30

Załączony plik  WhatsApp Image 2023-05-28 at 16.36.31.jpeg   34,68 KB   11 Ilość pobrań

Niedziela coś koło 14.00

O wahaniach wody nie wspomne. Ryby mają głęboko w zagospodarowaniu nas wędkarzy i nasze przynęty jak hydro takie niespodzianki robi. pz 

#5225 OFFLINE   Tommy100

Tommy100

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 217 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 30 maj 2023 - 21:20

A ludzie z okręgu to niech zwiną żagiel, bo nawet małej tamki na Prądniku nie potrafią zasypać, ani porządnego burdelu na Rabie zrobić, tylko zbieraja kasę na selekta po ludziach na internecie. Farsa. Wstyd.

#5226 OFFLINE   Tommy100

Tommy100

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 217 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 30 maj 2023 - 21:31

Hehehehe wahania grube. Zero tarla. 2025 daje koniec wedkarstwa spinningowego. Mialem pisac pismo do RDOS o usuchanie ryb po zakreceniu tamy , ale tam juz nic nie usycha bo nie ma co nawet.

Aczkolwiek znalazlem gatunek objety calowita ochroną jak lezal do gory kolami na brzegu po tym jak woda zjechala.

Tylko samemu mi sie nie chce dzialac. Jakbyscie mnie wsparli to zrobilbym jakis prawdziwy protest.

Bo nikt nie wie o problemach wedkarstwa. A jest ich sporo.

#5227 OFFLINE   bociekgc8

bociekgc8

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 149 postów
  • Lokalizacjakraków

Napisano 30 maj 2023 - 21:33

Ostatnie dni przetrzepałem W2 i W3. W sumie jakieś 30h samego wędkowania.
Piękna ta Wisła, ptaszki śpiewają, pokrzywy po pas i to na tyle. Jedno porządne branie na wobka boleniowego. Nad wodą cisza, nie widać ryb, nie słychać pluskania czy ataków boleni. I dzisiaj wracając z W3 pojechałem na starą miejscówkę kleniową zobaczyć co w wodzie piszczy. A żeby dojść do stanowiska musiałem przejść ze 20 metrów po pokrzywach po szyję. Będę teraz zdrowy na wieki bo byłem w krótkich spodenkach. Ale opłaciło się, stało stado że 20-25 sztuk po ok. 50 cm. Tyle że nie wejdzie się z wedką. Plan na weekend to kosa spalinowa i czyszczenie stanowiska. Skoro Wisła ma focha to może Raba ucieszy.
  • malinabar lubi to

#5228 OFFLINE   blacky24

blacky24

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 58 postów
  • LokalizacjaMysłowice
  • Imię:Krystian

Napisano 02 czerwiec 2023 - 15:34

Panowie jaka temperatura wody na Wisełce?

#5229 ONLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1079 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 02 czerwiec 2023 - 16:11

Koło 18

#5230 OFFLINE   milczacy

milczacy

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 102 postów
  • LokalizacjaNiepołomice
  • Imię:Andrzej

Napisano 03 czerwiec 2023 - 14:02

Wczoraj 3h do zmroku, dziś 3h od brzasku… samo kleniowe przedszkole. Wpadło kilka sztuk, ale ogólnie słabizna. Woda czysta, ale spada tak szybko, że kiełże nie nadążają spitalać spod kamieni ;)

Zero życia widocznego na wodzie! Ot, uklejki oczkują sporadycznie po płyciznach. Boleń chyba wyginął… w maju byłem ok 10 x nad wodą, po kilka godzin. Nie widziałem ataku bolka ani raz.

#5231 ONLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1079 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 04 czerwiec 2023 - 00:12

W maju byłem z 20 razy nad wodą i wyniki podobne do Twoich z tym że ja złowiłem kilka boleni największy miał może 58cm , aktywne 20-30 minut i po ptokach 😀 klenie maks 35cm. Większych ryb nie widziałem i nie słyszałem , ale kolega złowił 65cm to już mega sukces na naszej Wiśle he he

#5232 OFFLINE   Roseth

Roseth

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 301 postów
  • LokalizacjaDolina Mierzawy
  • Imię:Łukasz

Napisano 07 czerwiec 2023 - 06:56

Stało się! Łamałem się długo, ale ostatecznie wsparłem O/Tarnów marnymi stu trzydziestoma złotymi za możliwość spacerów z wędka świętokrzyskimi brzegami Wisły. Może w weekend atak na W 5 będzie.

PS U mnie w kole (około 150 członków) byłem 16 na liście, a pewnie jeszcze kilka osób do wakacji zrobi opłatę, tylko ze względu na Wisłę (tak jak większość kieleckich wędkarzy). Miły grosz co roku trafia do...??? Do zobaczenia nad wodą.

#5233 OFFLINE   Robert91

Robert91

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 214 postów
  • Lokalizacjagdzieś w dorzeczu górnej Wisły
  • Imię:Robert

Napisano 07 czerwiec 2023 - 07:14

Ja to bym chciał, żeby Kraków porozumiał się Kielcami na zasadzie W3 za nizinną Nidę czy coś w ten deseń :) Mieszkając na styku trzech okręgów co rusz to inny gospodarz i opłaty, smutne to.
  • cys82 lubi to

#5234 ONLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1079 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 07 czerwiec 2023 - 08:57

A ja bym chciał żeby było tyle ryby co nie tak dawno się jeszcze działo 4-5 lat temu i nie musiałem nigdzie jeździć i szukać bo ryby były pod domem 😀

#5235 OFFLINE   Grzesiek

Grzesiek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 377 postów
  • LokalizacjaPołudnie :)

Napisano 07 czerwiec 2023 - 12:18

PePe to se raczej ne vrati... A jak Ci jeszcze WP pierdzielną stopnie na Wiśle pod chałupą, to, chcąc cokolwiek złowić, będziesz musiał jeździć aż za Niepołomice....

#5236 OFFLINE   mayou

mayou

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 311 postów
  • LokalizacjaWola Batorska
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Maj

Napisano 07 czerwiec 2023 - 14:49

Za Niepołomicami też nic nie bierze. ;) Za to w porcie (ZB) trup suma, leży konkretny. pz

#5237 ONLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1079 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 07 czerwiec 2023 - 16:29

Grzesiek zanim ten stopień powstanie to mi się znudzi mieszkanie na wiosce i wrócę do Krakowa 😀

#5238 OFFLINE   Jarek

Jarek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 496 postów
  • LokalizacjaSilesia

Napisano 10 czerwiec 2023 - 20:47

Cześć, nigdy nie łowiłem w Waszych okolicach, a chciałbym sie wybrać na na krotki biwak z rodzina, namiotem, ogniskiem i przy okazji zwiedzić trochę wody. Miałby ktoś może namiar na jakieś spikojne miejsce z fajnym dojazdem, łąką na namiot i widokiem na wodę? Jednorazowa akcja krajoznawcza;)

#5239 ONLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1079 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 10 czerwiec 2023 - 22:08

No jest tego sporo ale musisz wypowiedzieć się mniej więcej jaki rejon by Ci odpowiadał :)

#5240 OFFLINE   Jarek

Jarek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 496 postów
  • LokalizacjaSilesia

Napisano 10 czerwiec 2023 - 22:26

No jest tego sporo ale musisz wypowiedzieć się mniej więcej jaki rejon by Ci odpowiadał :)

Dowolny:)  Zazwyczaj nad Odrę jeździłem latem i pora na zmianę:) Ważne żeby miło i w spokoju posiedzieć;) rybki drugorzędne

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych