Jurkan, a próbowałeś jakąś nimfe rzucić z tego kija?
Szykuje się do zmiany kija pod ul, stąd pytania.
Marcin musiał bym zapisać się do Ciebie po jakieś nimfy (chętnie nabędę drogą kupne) i po testach z taką przynętą opisze pracę patyka
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 11 kwiecień 2016 - 20:22
Jurkan, a próbowałeś jakąś nimfe rzucić z tego kija?
Szykuje się do zmiany kija pod ul, stąd pytania.
Marcin musiał bym zapisać się do Ciebie po jakieś nimfy (chętnie nabędę drogą kupne) i po testach z taką przynętą opisze pracę patyka
Napisano 11 kwiecień 2016 - 21:54
Napisano 12 kwiecień 2016 - 05:33
Coś przygotuję dla ciebie z takich co ja łowię.
Ostatnio tylko muszkarskie przynęty robię. Tym raczej i ja nie rzucę bez bocznego troka.
Muszę zerknąć jakie główki mam pod nimfy.
O'k, możemy się także umówić nad wodą (W-wa i okolice) to wypróbujesz patyk organoleptycznie.
Napisano 12 kwiecień 2016 - 22:44
Kupiliśmy z kolegą Graphiteleader Finezza Nuovo on 2.5lb ja 3lb, i wrażenia piorunujące. Nie wiem jak to opisać, to trzeba wziąć w rękę i połowić. Brania bardzo dobrze czuć w ręce, drgania itp nie spodziewałem się czegoś takiego po wklejce plus do tego szczyt który pokazuje znacznie więcej niż tubular. Nawet to jak pracuje kołowrotek wyraźniej czuć na Graphiteleaderze szczególnie jak łowię Daiwą
Użytkownik Żbiku edytował ten post 12 kwiecień 2016 - 22:44
Napisano 12 kwiecień 2016 - 23:03
Jurkan dla ciebie:O'k, możemy się także umówić nad wodą (W-wa i okolice) to wypróbujesz patyk organoleptycznie.
Napisano 14 kwiecień 2016 - 07:28
Wczoraj miałem trochę czasu po pracy. "Buszowałem na ultralekko" za jaziami. Na micro-jigo-gumkę na wolframce trafiła się rybka, której z miejscówki nie ruszały żadne wobki.
Była też krasnopiórka, która przywaliła z siłą wodospadu w miniwoblerka...
"Woblerowych" jazi nie wrzucam co by nie zagracać wątku.
Napisano 14 kwiecień 2016 - 11:00
Napisano 14 kwiecień 2016 - 12:53
A mój sprzęcik XUL jest w trakcie "produkcji". Chwilę niestety to potrwa ale zestawik będzie wymarzony: Matagi Big Pond + Vanquish 1000S '16 + Techron 0.03 Green Olive
Użytkownik Żbiku edytował ten post 14 kwiecień 2016 - 12:53
Napisano 14 kwiecień 2016 - 13:12
Napisano 14 kwiecień 2016 - 14:13
Myslicie ze rzuty beda zadowalajace? Kijek jest niespelna 2m...
Ja mam wędkę o długości 2,15m pod białoryb, szału nie ma, ale jakoś daje radę, także cudów bym się nie spodziewał Mam też 1,98m pod większe jigi z nastawieniem na ryby w kropki z małych ciurków , ale to już inne zastosowanie i w tym wypadku kijek sprawdza się bardzo dobrze.
Napisano 14 kwiecień 2016 - 14:14
0.2 to dużoOd przyszlego tygodnia i ja ruszam z ul za bialorybem. Sprzecik juz mam skompletowany w postaci phenixa 661 sparowany z biomasterem 1000,wraz z plecka variwasa ajing master 0.2. Micruski juz do mnie jada. Pytanie mam tylko co do kijaszka. Myslicie ze rzuty beda zadowalajace? Kijek jest niespelna 2m...
Napisano 14 kwiecień 2016 - 14:43
Napisano 14 kwiecień 2016 - 15:05
Napisano 14 kwiecień 2016 - 15:14
Użytkownik Jammaey edytował ten post 14 kwiecień 2016 - 15:14
Napisano 14 kwiecień 2016 - 15:16
Napisano 27 kwiecień 2016 - 18:22
Jak wpływa stosowanie dodatkowego obciążenia (np. śrucina zaciśnięta jakiś tam odcinek powyżej przynęty) na wyczuwalność brań? Zauważył ktoś jakiś problem, np. w opadzie, gdy przynęta jest kawałek powyżej ciągnącego zestaw w dół ciężarka? Przy czym nie mówię tu o bocznym troku, tylko prosty zestaw jedna żyłka, śrucina, przynęta.
Użytkownik aldebaran edytował ten post 27 kwiecień 2016 - 18:23
Napisano 27 kwiecień 2016 - 20:06
Jak wpływa stosowanie dodatkowego obciążenia (np. śrucina zaciśnięta jakiś tam odcinek powyżej przynęty) na wyczuwalność brań? Zauważył ktoś jakiś problem, np. w opadzie, gdy przynęta jest kawałek powyżej ciągnącego zestaw w dół ciężarka? Przy czym nie mówię tu o bocznym troku, tylko prosty zestaw jedna żyłka, śrucina, przynęta.
Ja łowiłem w ten sposób okonie brania były wyczuwalne. Nie wiem jak przy innych rybkach które biorą delikatniej zassysając, parę jazików tak też wyciągnąłem.
Napisano 28 kwiecień 2016 - 05:21
Jakiej gramatrury używasz i w jakiej odległości od przynęty, jeśli nie tajemnica?Ja łowiłem w ten sposób okonie brania były wyczuwalne. Nie wiem jak przy innych rybkach które biorą delikatniej zassysając, parę jazików tak też wyciągnąłem.
Napisano 28 kwiecień 2016 - 05:41
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych