Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Windy kotwiczne f-my TRAC


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
210 odpowiedzi w tym temacie

#201 OFFLINE   jarodrozdek76

jarodrozdek76

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 201 postów
  • LokalizacjaDOLNY ŚLĄSK
  • Imię:jaro

Napisano 12 lipiec 2019 - 00:57

Witam mam pytanko ,przy wciąganiu kotwicy z pilota kotwica wciąga sie skokami  pół metra metr to zależy a jak wciągam z przycisku na windzie kotwica idzie elegancko do góry,  co jest grane



#202 OFFLINE   psulek

psulek

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3243 postów
  • LokalizacjaWilcza Dziura :) /Piaseczno/Wa-wa

Napisano 12 lipiec 2019 - 01:01

Edit - to by było przy opuszczaniu


Użytkownik psulek edytował ten post 12 lipiec 2019 - 01:02


#203 ONLINE   siarq

siarq

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3393 postów
  • Lokalizacjaakumulatory-litowe.pl
  • Imię:adam

Napisano 12 lipiec 2019 - 06:04

Może bateria w pilocie?

#204 OFFLINE   Atana

Atana

    Nowy

  • +Forumowicze
  • Pip
  • 41 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Krzysztof
  • Nazwisko:Pańta

Napisano 12 lipiec 2019 - 09:27

@jarodrozdek76, to może być wina baterii lub pilota. Jak się okaże że bateria jest ok to zapraszam do kontaktu i zaradzimy.



#205 OFFLINE   karkoszek

karkoszek

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 899 postów
  • LokalizacjaGryfino
  • Imię:Rafał

Napisano 12 lipiec 2019 - 10:15

Problem jest w tym, że kolega nie umie opisać problemu i używać polszczyzny, a wszyscy dookoła muszą się domyślać co autor miał na myśli.
  • Paweł J lubi to

#206 OFFLINE   wuran

wuran

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1515 postów
  • LokalizacjaLublin
  • Imię:Marcin

Napisano 12 lipiec 2019 - 10:23

może być jeszcze kwestia bezpiecznika, miałem tak gdy był zbyt duży opór i bezpiecznik odcinał prąd, zobacz czy masz dobrze nawiniętą linę na szpulę, może gdzieś się klinuje



#207 OFFLINE   jarodrozdek76

jarodrozdek76

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 201 postów
  • LokalizacjaDOLNY ŚLĄSK
  • Imię:jaro

Napisano 12 lipiec 2019 - 22:56

myśle ze to jest wada pilota ,bateria jest w nim nowa ,jak włącze go blisko windy 1 do 3 m to jest ok a jak  odejde na tył łodzi to już przerywa :rolleyes:



#208 OFFLINE   koczis

koczis

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 56 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 19 lipiec 2019 - 21:38

Tak przy okazji, jak winda kotwicza w opisie ma pobór prądu 10-12A  (pewnie maksymalny) to jaki do niej akumulator wybrać? Mogę dać żelowy 12V 7Ah przy zalozeniu ze w ciagu plywania zrzuce kotwice 8kg ze 20 razy na glebokosc 8-9m ?



#209 OFFLINE   psulek

psulek

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3243 postów
  • LokalizacjaWilcza Dziura :) /Piaseczno/Wa-wa

Napisano 19 lipiec 2019 - 21:55

Wyciągarka pobiera około 20A. Na 7Ah to słabo to widzę.

Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka

#210 ONLINE   siarq

siarq

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3393 postów
  • Lokalizacjaakumulatory-litowe.pl
  • Imię:adam

Napisano 19 lipiec 2019 - 22:08

Kwasiak/zel/agm w takiej pojemnosci temu niepodola. Liion/lifepo4 bez problemu ogarna, tylko są dużo drozsze

#211 OFFLINE   koczis

koczis

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 56 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 20 lipiec 2019 - 20:20

tak więc winda, kotwica, podstawka montażowa, aku - robi sie ponad ~2k PLNów. trzeba jeszcze raz przemyslec zakup czy aby na pewno to potrzebuje.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych