Pany ma kto może dłuższy czas silnik elektryczny JAXON XT TURBO MAX Brushless 65 i może napisać jak się sprawdza ?

opinie o elektrykach Jaxon
Started By
Żbiku
, 26 mar 2014 11:41
27 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18 wrzesień 2023 - 11:26
- Sebulba lubi to
Napisano 18 wrzesień 2023 - 14:20
Popytaj o Haswinga Protuara
To to samo
To to samo
Napisano 18 wrzesień 2023 - 20:44
Potwierdzam, oprócz napisu niczym się nie różnią. Ja mam protuara, kumpel jaxona, pływałem na jednym i drugim i nie widzę różnicy,no może poza ceną. Nawet na tym jaxonie na rumplu jest logo haswing. Piszę o wersji z łamanym rumplem.
Użytkownik Biesan edytował ten post 18 wrzesień 2023 - 20:45
- S.N. lubi to
Napisano 18 wrzesień 2023 - 21:57
To skrobnij parę słów o tym silniku
Bo też się do tego Jaxona/Haswinga przymierzam
Bo też się do tego Jaxona/Haswinga przymierzam
Napisano 18 wrzesień 2023 - 22:41
Mam Jaxona 65lbs bezszczotkowy , chodzi bez zastrzeżeń wersja że sztywnym rumplem , nie chciałem składanego bo to zawsze jakieś dodatkowe luzy. Miałem wcześniej rhino blx ale się go pozbyłem bo robił zakłócenia na echu. Tutaj tego nie ma
- S.N. i Sebulba lubią to
Napisano 19 wrzesień 2023 - 17:48
Tu nie ma co pisać bo większość informacji jest już opisana na forum http://jerkbait.pl/t...swing-protruar/.
Póki co działa bez zarzutu, trochę głośniejszy od Minn Koty Traxxis ale idzie się przyzwyczaić. Na plus dostępność części w razie awarii, rumpel składany również polecam. Przydaje się podczas spiningowania na stojąco do korygowania ustawienia itd. Siedząc również ma swoje zalety przy trolinngu i ogólnie jakoś wygodniej się pływa przy właściwym ustawieniu. Można też go zblokować pokrętłem, nie zauważyłem luzów i prawdopodobnie prędzej silnik padnie jak ten rumpel który również jest częścią zamienną. Diody LED przekłamują jak w każdym niezależnie od marki.
A czy haswing czy jaxon to jeden pies, ja kupiłem haswinga bo akurat był w tym czasie na promocji. Kolega kupował jaxona na Olx, jakiś sklep wystawiał, bodajże pstrąg.
Póki co działa bez zarzutu, trochę głośniejszy od Minn Koty Traxxis ale idzie się przyzwyczaić. Na plus dostępność części w razie awarii, rumpel składany również polecam. Przydaje się podczas spiningowania na stojąco do korygowania ustawienia itd. Siedząc również ma swoje zalety przy trolinngu i ogólnie jakoś wygodniej się pływa przy właściwym ustawieniu. Można też go zblokować pokrętłem, nie zauważyłem luzów i prawdopodobnie prędzej silnik padnie jak ten rumpel który również jest częścią zamienną. Diody LED przekłamują jak w każdym niezależnie od marki.
A czy haswing czy jaxon to jeden pies, ja kupiłem haswinga bo akurat był w tym czasie na promocji. Kolega kupował jaxona na Olx, jakiś sklep wystawiał, bodajże pstrąg.
Napisano 20 wrzesień 2023 - 04:21
Dokladnie mam też ten silnik i jaxon i haswing jedna fabryka. Co ciekawe musi suevtroche dotrzeć bo na starcie to chodził tak że chciałem go oddać. Generalnie silnik nawet jako tako pływa na minus z 1 na tył jest opóźnienie paręnaście ładnych sekund. I u mnie ten rumpel łamany się łamie po zablokowaniu nawet.
Napisano 20 wrzesień 2023 - 21:55
Silnik janox bezszczotkowy kupiłem po targach rybomania jak Jaxon go przedstawiał jako nowy produkt. Do dzisiaj lata podpinany 3xtygodniowo a to do pontonu a to do łodzi. Zaletą jest oszczędność energii i płynna regulacja w trollingu. Minus to delikatny szum w porównaniu do konstrukcji szczotkowych. Generalnie silnikowi daje 9/10 bo przez wiele lat nigdy mnie nie zawiódł. Nigdy nie był naprawiany ani nie wymagał mojej ingerencji. Używam w parze z Aku jenox hobby 70aH.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych