Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Piwko piwo piweczko.......


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
753 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   piotrrd

piotrrd

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 544 postów
  • Lokalizacjasokółka

Napisano 14 listopad 2014 - 21:15

Są tu smakosze ? Proszę się wypowiadać.

 

 

Da rade ktoś pić te koncernowe kwaśiory ?? 


  • Apisfisha lubi to

#2 ONLINE   Emilo

Emilo

    Nowy

  • +Forumowicze
  • Pip
  • 13 postów
  • Lokalizacja11°22′N 142°36′E/11,366667 142,600000
  • Imię:Emil

Napisano 14 listopad 2014 - 21:20

Szczerze, to ulewa mi się już bydlęcą żółcią od "rarytasów" koncernowych, staram się poszukiwać innych smaków:)

#3 ONLINE   WojtekCIN

WojtekCIN

    Zaawansowany

  • Twórcy
  • PipPipPip
  • 902 postów

Napisano 14 listopad 2014 - 21:21

Jest dramat. Co browar otwieram to sama wóda. Nie wiem czy to nie specjalnie bo rozpitym narodem łatwiej sterować.

Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2

#4 ONLINE   francisco scaramanga

francisco scaramanga

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1047 postów

Napisano 14 listopad 2014 - 21:23

Z tą żółcią to niestety smutna prawda, piwko to tylko z malutkich browarów.



#5 OFFLINE   Dagon

Dagon

    :P

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3079 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 14 listopad 2014 - 21:24

Jestem fanem browarów Ciechan i Kormoran, ale pijam też inne marki. 

Gdy pracowałem w Danii zakochałem się w Tuborgu. 

Zdrówko. B)

 

Załączone pliki

  • Załączony plik  dagon.jpg   51,31 KB   58 Ilość pobrań

  • robert67, Paweł Bugajski, Kamil Z. i 1 inna osoba lubią to

#6 OFFLINE   ŁYSY0312

ŁYSY0312

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 185 postów
  • LokalizacjaPruszków
  • Imię:Kuba

Napisano 14 listopad 2014 - 21:25

Jakiś czas temu przypomniało mi się że nasi przodkowie chętnie pili miodek, lub okowitę ;) i tego się trzymam. Kwaśnego i gorzkiego mój organizm nie przyjmuje, zwłaszcza na rybach :P, gdzie nie przyjmuje absolutnie nic z promilami :D



#7 ONLINE   tebe

tebe

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 336 postów
  • Imię:Tomasz

Napisano 14 listopad 2014 - 21:26

Byłem w browarze Tyskie i w Żywcu nie dość że lane piwo na miejscu kosztuje 6 zł to jeszcze niedobre. Ja piję Perłę i to tylko w wymiennych brązowych butelkach, lub piwo z prywatnych małych browarów. 

 

https://www.youtube.com/user/kopyr79



#8 OFFLINE   woblerek48

woblerek48

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1128 postów
  • LokalizacjaBiała Podlaska

Napisano 14 listopad 2014 - 21:29

U mnie PERŁA Z LUBLINA jest smaczna ma naturalny zapach chmielu.Zapraszam na chmielaki w Krasnymstawie w 2015r.



#9 OFFLINE   Dagon

Dagon

    :P

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3079 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 14 listopad 2014 - 21:29

Jakiś czas temu przypomniało mi się że nasi przodkowie chętnie pili miodek, lub okowitę ;) i tego się trzymam. Kwaśnego i gorzkiego mój organizm nie przyjmuje, zwłaszcza na rybach :P, gdzie nie przyjmuje absolutnie nic z promilami :D

Mam podobnie.

Na rybach nie piję, nawet gdy mnie kompani kuszą zimnym browarkiem.

Niestety lekarz zabrania pijać mocniejszych trunków, zostałem więc przy piwie, nie bez przyjemności zresztą. ;)



#10 OFFLINE   slav

slav

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 275 postów
  • LokalizacjaKRK

Napisano 14 listopad 2014 - 21:30

O tej porze roku Porter :) 



#11 OFFLINE   piotrrd

piotrrd

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 544 postów
  • Lokalizacjasokółka

Napisano 14 listopad 2014 - 21:35

Jeszcze 2-3 lata temu Perła CHMIELOWA była dla mnie nr.1, ale od jakiegoś roku ja tam chmielu nie czuję tylko sam słód.

 

Polecam warzenie w kuchni  :)  Frajda niesamowita, a smak nawet w wersji standard bije na łeb półkowe kwasiory.

 

Hektolitry piwa się sprzedają wiec dla koncernów nie zależy co jest w środku, i tak kupią i tak.

Smutna prawda, ale wciskają nam "szczyny"



#12 OFFLINE   piotrrd

piotrrd

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 544 postów
  • Lokalizacjasokółka

Napisano 14 listopad 2014 - 21:36

O tej porze roku Porter :)

 

 

Jedno i nie wiecej, mocne słodkie ;) Mocno sycące, wolę bardziej wytrawne :)



#13 OFFLINE   ŁYSY0312

ŁYSY0312

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 185 postów
  • LokalizacjaPruszków
  • Imię:Kuba

Napisano 14 listopad 2014 - 21:42

Mam podobnie.

Na rybach nie piję, nawet gdy mnie kompani kuszą zimnym browarkiem.

Niestety lekarz zabrania pijać mocniejszych trunków, zostałem więc przy piwie, nie bez przyjemności zresztą. ;)

 

No właśnie albo ryby, albo alkohol.

Jeśli już pić, to w domu z przyjaciółmi, przy suto zastawionym stole, ewentualnie w knajpie. Na rybach, najważniejsze są.... ryby B), a nie użeranie się z pijanymi kumplami ( nie mówiąc już o własnych plączących się nogach).

Z resztą, przy moim spożyciu alkoholu monopol spirytusowy szybko by padł ;)


  • Dagon i Dienekes lubią to

#14 OFFLINE   Zwierzu

Zwierzu

    Nie wiem, nie znam się zarobiony jestem !

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1138 postów

Napisano 14 listopad 2014 - 21:43

...
Da rade ktoś pić te koncernowe kwaśiory ??


@piotrrd gdybyś wiedział jakie ja w młodości bełty pijałem, to z wrażenia włosy pod pachą dęba by Ci stanęły <_<.
Koncernowe kwasiory to przy tym miód i malina.

Ale że jestem już dużo starszy i mądrzejszy  ^_^ to omywam gardziel raciborskim pilsem, ciechanem, kormoranem (o ile dostępny) i żywym.

Lata temu, browar Zabrze produkował piwko "Górnośląskie" i o ile było świeżo po dostawie było pycha :) (Żywiec mógł się schować), jak już miało 2 tyg na dacie, należało omijać szerokim łukiem.



#15 OFFLINE   Tomek1988

Tomek1988

    Zaawansowany

  • Twórcy
  • PipPipPip
  • 1355 postów
  • LokalizacjaBasonia
  • Imię:Tomek
  • Nazwisko:Janeczek

Napisano 14 listopad 2014 - 21:47

Co prawda to prawda Perełka lubelska zepsuła się w roku 2012 gdy na butelce znikł w składzie napis chmiel a co najlepsze nadal na etykiecie jest napisane Perła chmielowa hehe to jest paradoks :P Ja niestety nie mam zbyt dużego wyboru mieszkając na pipidówie więc sięgam po najmniejsze zło (moim zdaniem) Harnaś, Żywiec no i Perła większego wyboru niestety nie mam :(



#16 ONLINE   Emilo

Emilo

    Nowy

  • +Forumowicze
  • Pip
  • 13 postów
  • Lokalizacja11°22′N 142°36′E/11,366667 142,600000
  • Imię:Emil

Napisano 14 listopad 2014 - 21:53

Byłem w browarze Tyskie i w Żywcu nie dość że lane piwo na miejscu kosztuje 6 zł to jeszcze niedobre. Ja piję Perłę i to tylko w wymiennych brązowych butelkach, lub piwo z prywatnych małych browarów.

https://www.youtube.com/user/kopyr79

I pod tym się podpisze, jak już browar z koncernu farmaceutycznego, to
tylko perła chmielowa:)

#17 OFFLINE   dekosz

dekosz

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 820 postów
  • LokalizacjaMazury

Napisano 14 listopad 2014 - 21:55

O tej porze roku Porter :)

Popieram, dzisiaj chłodzi się porter z Komesa jeszcze nie próbowałem, zobaczymy co to za specyfik. W środę, wieczór spędzałem z Żywieckim porterem ( nic innego w sklepie nie mieli) i strasznie się popsuł. Metal, metal i jeszcze raz metal, w smaku i zapachu :/



#18 ONLINE   Waldi

Waldi

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 459 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 14 listopad 2014 - 21:56

Ostatnio testuję piwka z grupy browarów p. Jakubiaka, czyli Ciechan i inne. Podchodzą mi szczególnie Jankes i Toporek. Bardzo charakterystyczny smak.

 

Ale w taką pogodę to jednak wolę destylat ze Szkocji.



#19 ONLINE   godski

godski

    Ekspert

  • +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 13578 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 14 listopad 2014 - 21:58

Ostatnio testuję piwka z grupy browarów p. Jakubiaka, czyli Ciechan i inne. Podchodzą mi szczególnie Jankes i Toporek. Bardzo charakterystyczny smak.

 

Ale w taką pogodę to jednak wolę destylat ze Szkocji.

Albo coś bagiennego  :)  :ph34r: 


  • PLECIONA lubi to

#20 ONLINE   tebe

tebe

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 336 postów
  • Imię:Tomasz

Napisano 14 listopad 2014 - 22:01

Jakiś czas temu przypomniało mi się że nasi przodkowie chętnie pili miodek, lub okowitę ;) i tego się trzymam. Kwaśnego i gorzkiego mój organizm nie przyjmuje, zwłaszcza na rybach :P, gdzie nie przyjmuje absolutnie nic z promilami :D

Zapraszam na mój miód pitny i na rybki, ciekawe czy na forum jest może ktoś kto syci miód :)?






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych