Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Bolenie na muchę


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
368 odpowiedzi w tym temacie

#361 OFFLINE   jachu

jachu

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 425 postów
  • LokalizacjaBerlin
  • Imię:Janusz
  • Nazwisko:Skowron

Napisano 13 sierpień 2019 - 13:23

Jakiś taki garbaty? Jakby hybryda leszczem? ;)  Pytanie do znawców tematu: takiego słonowodnego po filetowaniu jeszcze należy solić, czy już nie? 


  • Paweł nizinny i Bułka lubią to

#362 OFFLINE   #Nord

#Nord

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 265 postów
  • Imię:Norbert

Napisano 13 sierpień 2019 - 14:46

Najlepszy w koperku :)



#363 OFFLINE   Bułka

Bułka

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 640 postów
  • LokalizacjaPołudnie
  • Imię:Wojtek

Napisano 13 sierpień 2019 - 15:05

Jakiś taki garbaty? Jakby hybryda leszczem? ;)  Pytanie do znawców tematu: takiego słonowodnego po filetowaniu jeszcze należy solić, czy już nie? 

 

Może zabrzmi jak tragikomedia ale mój teściu jest koneserem słonowodnych boleni, uważa że to najsmaczniejsza ryba Bałtyku. Jak chcesz przepis to zapytam i podeślę Ci na priv  ;)



#364 OFFLINE   hi tower

hi tower

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1272 postów
  • Lokalizacja3miasto

Napisano 13 sierpień 2019 - 15:34

Ja po grillu u rybaków w Ostaszewie nie tknę więcej bolenia. Mam kulinarną traume...

#365 OFFLINE   Paweł nizinny

Paweł nizinny

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 570 postów
  • LokalizacjaOstrołęka
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Stypiński

Napisano 13 sierpień 2019 - 15:41

Ja po grillu u rybaków w Ostaszewie nie tknę więcej bolenia. Mam kulinarną traume...

Ponieważ za mało popijałeś.... 


  • Bułka i Forest-Natura lubią to

#366 OFFLINE   Forest-Natura

Forest-Natura

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 887 postów
  • LokalizacjaŚląsk
  • Imię:Ziemowit
  • Nazwisko:Nowakowski

Napisano 13 sierpień 2019 - 16:49

Ja po grillu u rybaków w Ostaszewie nie tknę więcej bolenia. Mam kulinarną traume...

Witam.

Co nas nie zabije to nas wzmocni ...  :P

Pozdrawiam.


  • Bułka lubi to

#367 OFFLINE   venom_666

venom_666

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1411 postów
  • LokalizacjaRypin
  • Imię:Marian
  • Nazwisko:Stępniewski

Napisano 13 sierpień 2019 - 17:15

Ponieważ za mało popijałeś.... 

Eeeetam za mało ;) Mysle że za duzo i raz ze to nie był juz potem boleń, a dwa to nie on zaszkodził ;)



#368 OFFLINE   jachu

jachu

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 425 postów
  • LokalizacjaBerlin
  • Imię:Janusz
  • Nazwisko:Skowron

Napisano 13 sierpień 2019 - 21:44

Może zabrzmi jak tragikomedia ale mój teściu jest koneserem słonowodnych boleni, uważa że to najsmaczniejsza ryba Bałtyku. Jak chcesz przepis to zapytam i podeślę Ci na priv  ;)

Dzięki Wojtku. Chyba przepis nie będzie mi potrzebny. Po kleniu i jaziu spróbowanych w dawnych czasach boleń chyba też by mi nie smakował. Słyszałem, że da się zjeść z musztardą, ale nie wiem, czy chodzi o zamarynowanie, czy o usmażonego i z musztardą? W każdym razie najlepiej wygląda w wodzie.



#369 OFFLINE   Bułka

Bułka

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 640 postów
  • LokalizacjaPołudnie
  • Imię:Wojtek

Napisano 13 sierpień 2019 - 22:07

Dzięki Wojtku. Chyba przepis nie będzie mi potrzebny. Po kleniu i jaziu spróbowanych w dawnych czasach boleń chyba też by mi nie smakował. Słyszałem, że da się zjeść z musztardą, ale nie wiem, czy chodzi o zamarynowanie, czy o usmażonego i z musztardą? W każdym razie najlepiej wygląda w wodzie.


Pod warunkiem, że to nie woda w garnku 😀




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych