Skocz do zawartości

  •      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Gotujemy


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1113 odpowiedzi w tym temacie

#21 OFFLINE   Panek

Panek

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2387 postów
  • Imię:Karol

Napisano 25 marzec 2017 - 00:01

zajrzałem do wątku o kiepskiej porze, nie nadążam śliny przełykać ...



#22 OFFLINE   Janusz Wałaszewski

Janusz Wałaszewski

    Zaawansowany

  • Zbanowani
  • PipPipPip
  • 4473 postów
  • LokalizacjaGrzybowo - Kołobrzeg

Napisano 25 marzec 2017 - 00:49

Temat godny i słuszny. 

 

Ino jak Ty żeś to foto zrobił? Ilekroć nie patrzę to widzę talerz "do góry nogami"...zupka powinna słusznie na podłodze spoczywać. :)

 

teraz dobrze ?

 

Załączony plik  zupa z płucek.jpg   94,41 KB   29 Ilość pobrań


  • mnietek, AdasCzeski i turkucpodjadek lubią to

#23 OFFLINE   turkucpodjadek

turkucpodjadek

    Forumowicz

  • Zbanowani
  • PipPip
  • 76 postów
  • LokalizacjaWawa
  • Imię:Błażej

Napisano 25 marzec 2017 - 09:31

no cos mam nie tak ze zdjęciami, dzięki za poprawienie :)

 

a ja dzisiaj gołąbki będę szamał :)

 

z gołąbkami są chyba 3 szkoły:

 

1. mama/żona robi najlepsze ;)

2. gołąbki a la puplepty (prawie 0 ryżu) podawane z ziemniakami

3. ryżowo mięsne (ok 50 na 50%) podawane z sosem pomidorowym



#24 OFFLINE   seiken

seiken

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 421 postów
  • LokalizacjaKraina Wiecznych Łowów
  • Imię:Michał

Napisano 25 marzec 2017 - 09:49

No  1/2l może i brakuje ale to nie ta godzina na tak piękne okoliczności była :P

A dziś na śniadanko... :)

34e8b2t.jpg

536xht.jpg

ehfa1c.jpg



#25 OFFLINE   BOB

BOB

    SUM

  • PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10127 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Robert

Napisano 25 marzec 2017 - 11:37

Panowie, nie ma się co okłamywać. To forum wędkarskie więc śmiało ;)  :D

(broszurka z lat 70/80)

Załączone pliki


  • coloumb lubi to

#26 OFFLINE   coloumb

coloumb

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 670 postów

Napisano 25 marzec 2017 - 11:48

To uczciwe podejscie.
  • BOB lubi to

#27 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1953 postów
  • Lokalizacjazachodniopomorskie

Napisano 25 marzec 2017 - 12:55

Tylko wtedy nikt nie przewidywał powstania słusznej idei C&R 

Ale logo na okładce to też CR  :)


Użytkownik Paprykarz edytował ten post 25 marzec 2017 - 12:56

  • BOB lubi to

#28 OFFLINE   coloumb

coloumb

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 670 postów

Napisano 25 marzec 2017 - 13:07

Idea sluszna. Ale czy oznacza rezygnacje z ryb w jadlospisie? Zdrowych ryb, a nie trucizny z hodowli.
  • turkucpodjadek lubi to

#29 OFFLINE   turkucpodjadek

turkucpodjadek

    Forumowicz

  • Zbanowani
  • PipPip
  • 76 postów
  • LokalizacjaWawa
  • Imię:Błażej

Napisano 25 marzec 2017 - 19:00

Panowie, nie ma się co okłamywać. To forum wędkarskie więc śmiało ;)  :D

(broszurka z lat 70/80)

 

oj tam oj tam

 

nie wiem czy pamiętasz

 

za prlu było tak:

 

"Jedzcie dorsze, gówno gorsze"


  • BOB lubi to

#30 OFFLINE   BOB

BOB

    SUM

  • PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10127 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Robert

Napisano 25 marzec 2017 - 19:01

Pamiętam. Tak było. A teraz ile dorsz kosztuje? :P  :D


  • turkucpodjadek lubi to

#31 OFFLINE   turkucpodjadek

turkucpodjadek

    Forumowicz

  • Zbanowani
  • PipPip
  • 76 postów
  • LokalizacjaWawa
  • Imię:Błażej

Napisano 25 marzec 2017 - 19:03

i jaki rozmiar? hehe takie prawie jak babki z bugu :P


  • Hesher lubi to

#32 OFFLINE   Tomek88

Tomek88

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3209 postów
  • LokalizacjaGrójec
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Zienkiewicz

Napisano 25 marzec 2017 - 19:50

Ale wkurzacie, nie dość, że płucka na kwaśno to jeszcze wołowy tatar pełnym rynsztunku, nie lubię was...a człowiek jada ostatnio w knajpach, bo czasu brak :P

 

Jak więcej miałem czasu w zimę to zajadałem się nowo poznaną potrawą na starym jak świat przepisie. Standartowa młoda kapusta zrobiona wg uznania, ale z kapusty pekińskiej, palce lizać. To samo danie w nowej odsłonie może zaskoczyć, wiele osób chwaliło, które namówiłem żeby spróbowali :)



#33 OFFLINE   AdasCzeski

AdasCzeski

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1322 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Adam
  • Nazwisko:Czeski

Napisano 25 marzec 2017 - 20:20

Tatar uwielbiam... polecam dodać odrobinę tartego buraka...smaku nie zmienia, ale pięknie podnosi kolor wołowiny... 

 

Seiken... gdzie żółtko? :) 

 

Kiedyś miałem fajny kawałek polędwicy koło 350 - 400 gram, miał być na stek, ale jakaś taka mi naszła ochota na tatar. Zjadłem wszystko... sam. :) 



#34 OFFLINE   bartsiedlce

bartsiedlce

    Ekspert

  • Moderatorzy
  • 6246 postów
  • LokalizacjaSiedlce
  • Imię:Bartek

Napisano 25 marzec 2017 - 23:12

Właśnie wyłączyłem gaz pod żurkiem, jakoś tak mnie naszło. Wywar na wędzonce połączony z mocnym wywarem z warzyw i do tego zakwas na mące pszennej i dobrym chlebie. Do połączonych wywarów i zakwasu 4 surowe, białe, kiełbaski w plasterkach i przyprawiam dużą ilością majeranku i kilkoma wyciśniętymi ząbkami czosnku. Ogień wyłączony, ma spokojnie ostygnąć. 

Do talerza jajo na twardo i łyżka chrzanu słoikowego, ewentualnie świeży korzeń chrzanu starty po nalaniu zupki. Jeszcze tylko chlebek z chrupiącą skórką i jestem jedną nogą w raju.  :D


  • BOB, AdasCzeski i Paweł R. lubią to

#35 OFFLINE   BOB

BOB

    SUM

  • PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10127 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Robert

Napisano 25 marzec 2017 - 23:42

Tak!!! ja jeszcze lubię dodać świeżo ugotowany ziemniaczek/kartofel/pyrę ;)



#36 OFFLINE   bartsiedlce

bartsiedlce

    Ekspert

  • Moderatorzy
  • 6246 postów
  • LokalizacjaSiedlce
  • Imię:Bartek

Napisano 26 marzec 2017 - 00:01

A tu jestem ortodoksem, żurek tylko ze świeżym chlebkiem. Właśnie zjadłem talerzyk, udał się kolejny raz.  :D



#37 OFFLINE   BOB

BOB

    SUM

  • PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10127 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Robert

Napisano 26 marzec 2017 - 00:20

Bartek, konsumpcja o tej porze?!  ;)  :D



#38 OFFLINE   cristovo

cristovo

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1490 postów

Napisano 26 marzec 2017 - 00:58

  :rolleyes:


Użytkownik cristovo edytował ten post 26 marzec 2017 - 01:21


#39 OFFLINE   turkucpodjadek

turkucpodjadek

    Forumowicz

  • Zbanowani
  • PipPip
  • 76 postów
  • LokalizacjaWawa
  • Imię:Błażej

Napisano 26 marzec 2017 - 06:48

od wczoraj marynują się żeberka wieprzowe

 

marynata:

oliwa musztarda sól pieprz czosnek majeranek

 

Załączony plik  WP_20170326_001.jpg   57,46 KB   17 Ilość pobrań



#40 OFFLINE   seiken

seiken

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 421 postów
  • LokalizacjaKraina Wiecznych Łowów
  • Imię:Michał

Napisano 28 marzec 2017 - 15:40

Naszła mnie chęć na "białą" kiełbaskę , wczoraj zmieliłem i przyprawiłem

a dziś nadziałem  :P

2i0sm76.jpg

 

2ih5hsg.jpg






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych