sledzix Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 Witam!Mam pewien problem ostatnio ze swoją sondą ponieważ gdy ją uruchamiam na wodzie to wcale nie chce skanować dna tak jakby nie czytało przetwornika,natomiast po kilkunastu minutach zaczyna coś tam próbować ale pokazuje głupoty na głębokości 2 m pokazuje głębokość 200 m,80,130 itd i powoli schodzi do prawdziwego pomiaru. Czym moze byc to spowodowane spotkal sie ktos z czymś podobnym?
albercik2 Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 Miałem podobnie w elit 5 wiosną w Hiszpanii pomogła wymiana baterii.
siarq Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 zrob wpierw twardy reset.i sprawdz czy pomglo. jakiego/jakich przetwornikow uzywasz 1
sledzix Posted November 19, 2017 Author Posted November 19, 2017 Wymiana baterii ? Ja mam podpieta pod akumulator na stale wiec to chyba nie to
sledzix Posted November 19, 2017 Author Posted November 19, 2017 zrob wpierw twardy reset.i sprawdz czy pomglo. jakiego/jakich przetwornikow uzywasz Przetworniki to HST-WSBL i structurscan
Dano. Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 (edited) Wymiana baterii ? Ja mam podpieta pod akumulator na stale wiec to chyba nie toA jeśli aku słabe? Co szkodzi sprawdzić - nic nie kosztuje.... Jak pożyczysz lub nawet z uata weźmiesz dobre aku. Chyba, że Kamazem jeździsz - to nie wyciągaj Edited November 19, 2017 by Dano. 1
Dano. Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 (edited) Aku jest na bank dobryDobra - nie znam się Czasem proste rozwiązania są najlepsze, ale jak proste masz sprawdzone, to masz prze....ane....Życzę jak najtańszej usterki Edited November 19, 2017 by Dano.
sledzix Posted November 19, 2017 Author Posted November 19, 2017 Dobra - nie znam się Czasem proste rozwiązania są najlpesze, ale jak proste masz sprawdzone, to masz prze....ane....Życzę jak najtańszej usterki Zostaje tylko zrobic ten hard reset i wtedy zobaczyc czy pomoglo 1
Dano. Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 Zostaje tylko zrobic ten hard reset i wtedy zobaczyc czy pomogloDaj znać i trzymam kciuki. Lubię, jak coś mnie wkurzało przez coś, co się dało naprawić banalnie!
siarq Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 uzywasz przy plywaniu kart z mapami ? jesli tak , to one moga zmulac sprzet... przerabialem ten temat. problem jest tylko po stronie tradycyjnego obrazowania czy na ss i di tez wystepuje ? i jaki soft masz? wersja?zacznij od resetu , wyjmij karty , i sprawdz, zakrec raz jeszcze przewod od hst
sledzix Posted November 19, 2017 Author Posted November 19, 2017 uzywasz przy plywaniu kart z mapami ? jesli tak , to one moga zmulac sprzet... przerabialem ten temat. problem jest tylko po stronie tradycyjnego obrazowania czy na ss i di tez wystepuje ? i jaki soft masz? wersja?zacznij od resetu , wyjmij karty , i sprawdz, zakrec raz jeszcze przewod od hstTak problem jest na tradycyjnym obrazowaniu jak ina ss
siarq Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 czyli uzywasz 2 przetwornikow hst i lss2. jesli problem jest na 2 to przyczyna jest jakis bubel softowy. sprawdz tak jak pisalem wyzej 1
sledzix Posted November 21, 2017 Author Posted November 21, 2017 Zrobiony twardy reset zaktualizowanie softa i jak narazie widac poprawe trzeba bedzie tylko przetestowac na wodzie.
siarq Posted November 21, 2017 Posted November 21, 2017 Bedzie dobrze. W razie draki na wodzie miekki reset. Mi rowniez hds-y zarowno gen 3 jak i carbon plataly figle...nie raz.mialem ochotę cisnąć tym w tataraki.. ..czarne ekrany, komiksy,zawieszanie sie. Przeklamania . To wszystko poprpstu sie czasem zdaza. Szkoda tylko ze w sprzecie za 10k ++
bociekgc8 Posted November 21, 2017 Posted November 21, 2017 Czy HDSa da się spiąć z wifi bez tego dodatkowego modułu?
bociekgc8 Posted November 22, 2017 Posted November 22, 2017 Mam HDS9 2GEN. Ponoć da sie w telefonie zrobić hotspota i połączyć z hds-em.
Paprykarz Posted November 22, 2017 Posted November 22, 2017 W gen2 nie obejdzie się bez modułu GoFree.Np taki: http://wodomania.pl/go-free-modul-lowrance-wifi-1-do-echosondy-hds-p-148.html
Recommended Posts