Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy jest gdzies temat o kryptowalutach i o tym, kiedy np. bitcoin runie? Kto dmucha banke? Banki?

To służy do spekulacji ? Czy do czegoś innego jeszcze?

Posted

Do dmuchania naiwniakow jeszcze choć jak masz dobre dojscia to pewnie i zarobić też można.

Posted

Do dmuchania naiwniakow jeszcze choć jak masz dobre dojscia to pewnie i zarobić też można.

Nie mam żadnych dojść.

Otwarcie przyznaje, że temat pseudo walut jest mi wogole obcy.

A Dmuchanie to immanentny element rzeczywistości...

Posted

Do dmuchania naiwniaków <...>

zależy, czy jesteś "za" czy "przed"... wtedy masz albo profit albo... sam fit :lol:

• Like 2
Posted

Trochę nie na temat... ale czy włączanie 4 letniej córce do kąpieli "The End" Doorsów jest ok?

Srednio

Lepiej Riders...

• Like 5
Posted

Przełączyłem na Light My Fire... :)

Serio... :) mała właśnie bawi się w wannie... :)

Wierzę na słowo

Prosimy bez zdjęć/ filmików :)

• Like 1
Posted

coloumb... przepraszam, ale zadałeś pytanie które nie było poważne. 

Jak bym wiedział kiedy runie to bym postawił połowę oszczędności na to runiecie. :) 

W Bjork nie ma nic złego... kocham Bjork... tak tylko napisałem dla żartu, The End w przekazie to ciężki jest raczej. :) 

• Like 1
Posted

coloumb... co to jest bitcoin to ja nawet nie wiem do końca... ale wiem, że cudów nie ma. 

Jeśli ktoś coś wymyślił kilka lat temu i dziś za 1 sztukę tego wymyślenia płacą 100 czy 10.000 to trzeba było kupować wówczas :) 

Moim zdaniem Andersen jest mniej groźny od Świnki Pepy... Peppy... czy jak się to świńskie pisze. :)  

• Like 1
Posted (edited)

Nie cierpiałem Andersena w dzieciństwie ! Może dlatego znielubilem bajki (moja żona twierdzi że jestem kaleki z tego powodu) poza "Kubusiem Puchatkiem". Nawet wnuczkom czytam realistyczne "Dzieci z Bullerbyn" :)

Edited by Marcin Rafalski
  • Like 2
Posted

zależy, czy jesteś "za" czy "przed"... wtedy masz albo profit albo... sam fit :lol:

Nawet jak jesteś przed, ale nie jesteś na samej górze to i tak tylko fit  :lol: 

Posted

Chyba bym wolał zostać zawodowym graczem w teleturniejach niz dobrowolnym uczestnikiem kolejnej piramidy finansowej.

Uczestniczę w jednej, w tej obowiązkowej, ale na szczęście mam możliwość wkładu minimalnego i tego się trzymam.

I radzę pamiętać co mówi przysłowie : ostatni gasi światło :)

Pozdrawiam

• Like 2
Posted
Długo by opowiadać, szeregi cyfr zmyślnie utkane i nieustannie drgające, bardzo nowoczesny sposób na wartość opartą na chęci posiadania. Im więcej ludzi ich pragnie tym wartość ich wzrasta, raz zarabiasz lub ostatecznie stracisz kiedy nikt ich już pożądać nie zechce. Kopalnie napędzają zbyt na komputery itd. z drugiej strony wolny i najszybszy możliwy transfer w każdy miejscu na ziemi no i tak samo jak tradycyjne waluty od lat pokrycia w kruszcu nie posiada, zjawisko jest globalne, ciekawe i zdecydowanie przyglądam się z boku od kilku lat.
  • Like 2
Posted (edited)
Koparki do kryptowalut to nic innego jak komputery potwierdzajace block chain za co sostaje się kryptowaluty koszt okolo 10000 pln Edited by Adrian Tałocha
Posted (edited)

Jak już dużo osób o tym mówi to znaczy że jest za późno żeby w taki biznes wchodzić. Łatwa do manipulowania waluta w przy stosunkowo niewielkich dla dużych graczy środkach. Możba się pobawić kasą na stracenie

Kilku znajomych w to weszło dostatecznie szybko i jesli teraz by się zcashowali zarobiliby ładne pieniądze.

Co nie znaczy że nie da się warto w to wchodzić trzeba się liczyć po prostu z dużym ryzykiem.

Edited by Adrian Tałocha
Posted

Koparki do kryptowalut to nic innego jak komputery potwierdzajace block chain za co sostaje się kryptowaluty koszt okolo 10000 pln

Dziękuję za wyjaśnienie

Aczkolwiek nadal brzmi kompletnie abstrakcyjnie :)

Miłego dnia

Posted
Daniel, sprawa jest prosta, koparka to komputer, który generuje ciągi liczbowe będące bitcoinami. Był czas, że nie dało się kupić kart bo wszystko szło w koparki :)
  • Like 1