Jump to content

Wyprawa na Bornholm - organizacja wyjazdu i przydatne informacje

Recommended Posts

Posted

Był któryś z kolegów na Srebrnej Wyspie Bałtyku na trociach?

Przemek,

Czy mógłbyś inaczej/lepiej zadać swoje pytanie?

Pytasz o metody połowu, organizację wyjazdu, inne sprawy?

Byłoby łatwiej coś doradzić...

Posted

Ja nie byłem, ale chcę się wybrać w  przyszłym roku ( marzec, kwiecień? ).  Jest nas dwóch. Optymalnie byłoby pewnie w 4 osoby pojechać. Jeśli ktoś chętny to proszę o info na priv.

Posted
Chodzi mi o organizację wyjazdu na własną rękę, jakie są koszty, gdzie wykupić jakieś zezwolenia, w które miejsce najlepiej się udać.
Posted (edited)

Opłaty możesz zrobić po dotarciu promem na wyspę w Ronne, albo na poczcie w centrum miasta, albo w samym porcie - jest biuro firmy Novasol, która zajmuje się wynajmem domków. Znajdziesz ją i jej ofertę na internecie. 

Edited by Hurrican
  • 7 years later...
Posted

Cześć, mam pytanie o Bornholm, ale z nieco innej strony. Większość wędkarzy jeździ tam na trocie.

Ja z kolei wybieram się na rodzinny wyjazd wakacyjny (przełom czerwca i lipca) i zastanawiam się, jakie są szanse połowienia słodkowodnych drapieżników w różnych bajorkach na wyspie. 

Może ktoś z Was zna kogoś (kto zna kogoś, kto zna...), kto łowił tam szczupaki lub okonie? 

Posted (edited)

Cześć, mam pytanie o Bornholm, ale z nieco innej strony. Większość wędkarzy jeździ tam na trocie.

Ja z kolei wybieram się na rodzinny wyjazd wakacyjny (przełom czerwca i lipca) i zastanawiam się, jakie są szanse połowienia słodkowodnych drapieżników w różnych bajorkach na wyspie. 

Może ktoś z Was zna kogoś (kto zna kogoś, kto zna...), kto łowił tam szczupaki lub okonie? 

Szanse są spore, wystarczy odrobina wysiłku by prześledzić lokalny Fangster. Przy odrobinie chęci i zapału oraz tłumacza Google uzyskasz wszelkie potrzebne informacje.

https://www.din-fangst.dk/forside/fangster

Edited by vako
  • Like 2