Pisarz.......ewski Piotr Opublikowano 29 Grudnia 2017 Opublikowano 29 Grudnia 2017 (edytowane) pisarz - to chyba Twoje ulubione muchy. Wyszły super.Jedyne co bym poprawił, to jeżynkę lekko położyłbym w tył, po marabucie. Obiecuję , że następna będzie miała położoną jeżynkę.http://wedkarskiemazowsze.pl/images/smilies/facepalm.gif To prawda że ta muszka mi pod pasowała . Jednak z pomiędzy much , które już ukręciłam w swoim życiu [ pominąwszy muchy z SzWM ] z lepszym bądź gorszym skutkiem , naprawdę dumny jestem tylko z dwóch muszek http://wedkarskiemazowsze.pl/images/smilies/angel.gif. Pomijając zaprezentowaną choinkę. Edytowane 29 Grudnia 2017 przez pisarz
Grzegorz78 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Opublikowano 29 Grudnia 2017 I do tego chilijskie winko[emoji4][emoji106] Sent from my iPhone using Tapatalk 1
Pisarz.......ewski Piotr Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Pijaweczka jajko ssie:) Kawior i wino . To ma sens . 1
Janusz Wałaszewski Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Coś tam ukręciłem Mnie bardziej interesuje jak zdjęcie zrobiłeś, lampa z dyfuzorem ? Czy jeszcze inaczej ... . A mucha, jak zwykle, klasa
Tomek.M Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Bardzo Cie zdziwię, telefonem ;P Samsungiem A5 z podświetleniem od góry lampką do której używam przy kręceniu. 1
Pisarz.......ewski Piotr Opublikowano 31 Grudnia 2017 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Klasycznie i nowocześnie. Obiecałem położyć bardziej jeżynkę , to trzeba było dotrzymać słowa.A druga , no cóż nie byłbym sobą jakbym nie pokombinował .http://wedkarskiemazowsze.pl/images/smilies/omg.gif 6
Tomek.M Opublikowano 31 Grudnia 2017 Opublikowano 31 Grudnia 2017 (edytowane) Edytowane 31 Grudnia 2017 przez Tomek.M 1
Mirosław Pieślak Opublikowano 31 Grudnia 2017 Opublikowano 31 Grudnia 2017 partyzant - pijawkę zrobiłeś w wersji "welonka" - czyli z bardzo długim ogonkiem. To kapitalna wersja na jeziora, ładnie pracuje i ryby dobrze je zasysają.Na rzeki preferuję krótszego marabuta, bo często pstrągi szczypią za koniec.Jak dla mnie w Twojej pijawce ogonek jest za długi. Na szybko, można go "odszczypnąć", skrócić tak, aby uzyskać ładnie pracujące i ciekawie wyglądające poszarpane promienie, nie ucięte równo nożyczkami. Ew. można nożyczkami, ale tylko jednym ostrzem i palcem dociskając do niego promienie. 1
Mirosław Pieślak Opublikowano 31 Grudnia 2017 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Tomek.M - pijawka wzorcowa. Takie pewnie trzymają w Sèvres pod Paryżem, obok wzorca metra i kilograma . 1
Mirosław Pieślak Opublikowano 31 Grudnia 2017 Opublikowano 31 Grudnia 2017 pisarz - ta poprawiona chyba jeszcze lepsza od Tomkowej. A ta "kombinatorska" super. Prosimy o więcej pomysłów i inspiracji! 2
Janusz Wałaszewski Opublikowano 31 Grudnia 2017 Opublikowano 31 Grudnia 2017 (edytowane) Trochę się ociągałem ostatnio, ale już nadrabiam, pierwsza próba ... trochę niezgodnie z recepturą, zamiast dubingu taki tam wynalazek i teraz jak tak patrzę na zdjęcie to ogonek chyba ciut za długi i "przycięta" trochę Edytowane 31 Grudnia 2017 przez janusz.walaszewski 5
Janusz Wałaszewski Opublikowano 1 Stycznia 2018 Opublikowano 1 Stycznia 2018 I jeszcze jedna, taka zestresowana kanonada fajerwerków 6
sdd_ Opublikowano 1 Stycznia 2018 Opublikowano 1 Stycznia 2018 (edytowane) Cześć Wszystkiego najlepszego w 2018. Nie miałem pomarańczowych slotted więc użyłem "stalowych"Ta z czerwoną kryzą ma chyba trochę ubogiego marabuta i "bałaganik" w jeżynce (to była pierwsza próba). Czy pas dubbingu nie jest za szeroki ?Pomarańczowa wg mnie wygląda lepiej. PozdrawiamSławek Edytowane 1 Stycznia 2018 przez sdd_ 7
Pisarz.......ewski Piotr Opublikowano 1 Stycznia 2018 Opublikowano 1 Stycznia 2018 (edytowane) Irek i Sławek , piękne muchy . Mnie dzisiaj udało się przejść od teorii do praktyki . Wprawdzie nie z muchówką , tylko z spinningiem UL . Jednak cieszy. Edytowane 1 Stycznia 2018 przez pisarz 10
sdd_ Opublikowano 1 Stycznia 2018 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Irek i Sławek , piękne muchy . Mnie dzisiaj udało się przejść od teorii do praktyki . Wprawdzie nie z muchówką , tylko z spinningiem UL . Jednak cieszy. Pewnie, że cieszy tym bardziej na własną przynętę. PozdrawiamSławek 1
Tomek.M Opublikowano 1 Stycznia 2018 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Piotr, też dziś łowiłem tyle że ma muchę ;P Sezon wzdręgowy otwarty 1
remek Opublikowano 1 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2018 Mnie dzisiaj udało się przejść od teorii do praktyki . Wprawdzie nie z muchówką , tylko z spinningiem UL . Jednak cieszy. Najlepsza nagroda dla tych, którzy są zaangażowani w tworzenie tej szkółki. Gratulacje! 1
Janusz Wałaszewski Opublikowano 1 Stycznia 2018 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Dzisiaj kolejne dwie wersje, niedługo będę mógł je przetestować, tej wielkości puchowce "robiły" na moim ciurku w zeszłym sezonie. Cały czas ogonki ciut za długie, ale to zawsze można skrócić, gorzej byłby z wydłużeniem 3
partyzant Opublikowano 1 Stycznia 2018 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Ze skróconym ogonkiem. Trochę go wyskubałem 5
Janusz Wałaszewski Opublikowano 1 Stycznia 2018 Opublikowano 1 Stycznia 2018 W nawiązaniu do długich ogonków, zeszłej wiosny zrobiłem takie "coś" z długim ogonkiem i na moim ciurku to coś się sprawdzało. Puchowce z normalnym ogonkiem czy muchy typu "wooly bugger" wzbudzały zainteresowanie i owszem, ale "coś" było zdecydowanie częściej i agresywniej atakowane ... nie mam pojęcia dlaczego, niemniej tak było 4
Rekomendowane odpowiedzi