Dawid632 Posted January 2, 2018 Posted January 2, 2018 Witam wszystkich serdecznie Dostałem wskazówki że powinienem się zagniezdzic w tym dziale więc jestem Na początku mała historia Budową przynęt zainteresowałem się ok3 lata temu a na forum trafiłem niecałe 2 temu.Na początku sama teoria dużo czytania forum , innych źródeł w internetach oraz mnóstwo filmów , po jakimś czasie postanowiłem , że spróbuje swoich sił... bo czemu nie? Zacząłem organizować sobie materiały gdy już byłem o krok od zaczęcia moich poczynań życie postanowiło zmienić scenariusz jak to często bywa... próby zawieszone. Problemy na szczęście szybko minęły i sądziłem że niedługo będę mógł zacząć.. Ale nic bardziej mylnego okazało się że zostanę tatą Nadeszły narodziny i wolny czas odleciał w zapomnienie a życie zawirowało jak nigdy dotąd gdy sytuacja się ustabilizowała można było wkońcu zacząć pierwsze próby Trochę się rozpisałem więc do sedna O to pierwszy projekt który zacząłem i doprowadziłem obecnie do końca Plus pierwsze ręczne malowanie .Krytykę przyjmuje na klatę I pozdrawiam wszystkich 17
LOLO Posted January 3, 2018 Posted January 3, 2018 Jak to Twój pierwszy wobler to czapki z głów Jestem pod wrażeniem dbałości o szczegóły
cyprys19 Posted January 3, 2018 Posted January 3, 2018 Wobler wygląda bardzo estetycznie-jestem pod wrażeniem.Interesuje mnie natomiast sposób rozwiązania przegubów pod względem wytrzymałości.Czy nie będzie tak,że po braniu na przyponie zostanie tylko pierwsza część woblera,a reszta odpłynie z rybą?Za pomysł i estetykę :clappinghands:
oliweX Posted January 3, 2018 Posted January 3, 2018 Moze krotko... ale tresciwie : BOMBA Ale mam podobne wizje jak kolega wyzej co do przegubow. Oswiec Nas
G_rzegorz Posted January 3, 2018 Posted January 3, 2018 Zaraz Was Kolega zaskoczy, że przeguby łożyskowane Piękna robota, dłub Pan w drewienku dalej
woblery z Bielska Posted January 3, 2018 Posted January 3, 2018 No, od razu lepsze miejsce do prezentacji przynęt Tradycyjnie - witaj we własnym wątku
Dawid632 Posted January 3, 2018 Author Posted January 3, 2018 (edited) Hej Co do testów na sucho to wyglądały tak że mam worek a w nim 15kg obciążenia Pierwsza próba kotwica SG zaczepiona za rączkę z drugiej strony przypon stalowy i w górę... efekt grot wyłamany reszta nie drgnęło Druga próba to samo ale bez kotwicy bezpośrednio ciężar do oczka... efekt owinięta stalka się przerywa Ostatnia próba pręt włożony w przednie oczko a ciężar bezpośrednio do tylnegoTest zakończony powodzeniem przynęta cała nic nie dostrzegłem uszkodzeń Co do testu to nie było celem aby tylko ciężar oderwać... ciężar został oderwany a następnie szybszym ruchem w górę i w dół i tak kilka razy Wniosek: sądzę że szybciej trzasnie żyłka , plecionka lub coś innego niż przyneta... Pamiętajmy że podczas wędkowania mamy do wykorzystania prace kija, kołowrotka oraz swoje umiejętności więc ten ciężar podczas testów myślę że spokojnie się rozkłada i udzwigło by naprwno więcej;) Kolejna sztuka będzie na pełnym stelażu z ciekawości:)Myślę że nie ma co sie bać takich rozwiązań Tak samo z powodzeniem są stosowane oczka skręcane i ryby łowią Pozdr. Edited January 3, 2018 by Dawid632 3
MARIUSZ 69 Posted January 4, 2018 Posted January 4, 2018 Zapowiada się ciekawie ,warto będzie obserwować wątek.Przynętą przykuwa uwagę.
wilczybilet Posted January 4, 2018 Posted January 4, 2018 Cześć Dawid. Pomimo, że nie łowię na woblery to Twoja przynęta wygląda bardzo ciekawie, a jeszcze jak widzę wypowiedź kolegi @LOLO, Jak to Twój pierwszy wobler to czapki z głów Jestem pod wrażeniem dbałości o szczegóły tzn. że jest naprawdę dobrze. Jak interesujesz się tym działem, to pewnie widziałeś jego "robactwo" - ekstra klasa.Pozdro i powodzenia
Nales Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 Piękna robota i ładnie pracuje. Najbardziej mnie intryguje jednak moment w którym zatrzymałeś przynętę, a ona zrobiła skok w bok (0:55). Jestem bardzo ciekaw jak przynęta zachowuje się podczas mocniejszego podszarpywania, czy robi równie fajne odjazdy w bok jak przy zatrzymaniu czy może mocniej odjeżdża
rav00 Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 Po pierwsze powiem Ci że wygląda to naprawdę super, po drugie chciałbym mieć gdzieś u siebie tak czystą wodę jak u Ciebie w stawku 1
rybson Posted January 6, 2018 Posted January 6, 2018 Dawid dobra robota wcale nie jest to takie proste zrobić żeby tak chodziło jak u Ciebie . Właśnie w tym roku przekonałem się do swimbatów i z przyjemnością będę śledził wątek . Co do malowania na pewno klasyka płoć i okoń chociaż tu fajne barwy wyszły
wilczybilet Posted January 28, 2018 Posted January 28, 2018 (edited) Hej. Wygląda fajnie . Jaki(e) rozmiar(y) wchodzi(ą) w grę ? Edited January 28, 2018 by wilczybilet
Dawid632 Posted January 28, 2018 Author Posted January 28, 2018 Kształt podczas strugania zmienił się 2 razy nie był planowany z góry. Ma równe 17 cm a wage dowiem się po zalaniu formy 2
wilczybilet Posted January 28, 2018 Posted January 28, 2018 Jakbym patrzył na westina shad teez-a :-)Faktycznie podobieństwo jest
Dawid632 Posted February 2, 2018 Author Posted February 2, 2018 Cześć Moje 5 pierwszych odlewów Powiem szczerze że chyba jestem zadowolony 5
Dawid632 Posted April 2, 2018 Author Posted April 2, 2018 HejKilka nowych kolorów gum i swimbaitów Przynęty sprawdzaja się to najważniejsze https://m.facebook.com/Zofik-Handmade-Lures-135646943799512/ https://m.facebook.com/Wędkarstwo-DW-1753219778299888/ 2
Dawid632 Posted April 2, 2018 Author Posted April 2, 2018 A jak pisałem wyżej przynęty się sprawdzają więc poszedłem za ciosem i w swieta powstała większa wersja 23cm jeszcze trochę pracy i w zalewe 5
Michał. Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 Oj widzę, że wątek trzeba będzie dodać do obserwowanych 1
Recommended Posts