Jump to content

Recommended Posts

Posted

popatrz na amazon.de - jest po polsku. byly rozne zestawy z monitorkami za kilka stowek

Posted

Marcin to byłoby mistrzostwo świata. Siadasz wyciągasz telefon kabelek do wody i wszystko.

Ja jestem za.

pozdrawiam byniek

Posted

na telefon to mozna  poprzez echo przeslac obraz. tylko wpierw musi echo obslugiwac kamere :)

Posted
mialem go pro 4 ale po wifi na zywo podgladu pod woda nie bedzie chyba ze przewiercisz obudowe i puscisz kabel i calosc pozadnie uszczelnisz
Posted (edited)

W sumie u mnie w obudowie dziala wigi normalnie. Myslalem nad opiszczaniem na selfie sticku z jakas linka

Edek

Koledzy ze wschodu uzywaja takich. Kamera w opisie filmu

Edited by bartuch5473
Posted

Buszmen bardzo ciekawa kamerka, dzięki.

Ja rozpatruję Eyoyo HD 1000 TVL.  I teraz co wybrać; albo 9'' albo 7''. Przewód 30m powinno styknąć.

Dobrze że myślenie nie sprawia mi bólu, jeszcze nie.

pozdrawiam byniek

Posted

Ja zaczepiłem do tyczki kamerkę sportowa z wifi. Na żywo pod wodą nie poogladasz ale odrazu po wyjęciu juz tak.

Mam krótki filmik z metnej wody, wiadomo że YT zabija jakość. Koło minuty widać okonie przy kulach. Na orginale obraz dużo lepszy.

https://youtu.be/ueasLaMBnf4

Kamerka Panasonic o taka:

https://www.swiatobrazu.pl/kamera-sportowa-panasonic-hx-a1-32121.html

Kupilem używkę za jakieś 300zl

Posted (edited)

Ta kamerka eyoyo używałem śpięta z hds. Spoko widać. Tylko trzeba się w stabilizatory pobawić i jakoes dociazenie  (mialem.wersje bez monitorka )

Edited by siarq
Posted

Ja juz jakis czas temu tez myslalem zeby pod lod zaglac. Mam go pro 4 i za pomoca aplikacji mozna sterowac kamera. Wlaczac/wylaczac. Jest podglad bez nagrywania ale mozna i z telefonu rozpoczac/zakonczyc nagrywanie. Ogolnie mozna wszystko na kamerze zrobic z telefonu. Ale jakos mam opory bo w zbioniku jest kilka sumow i jeszcze pare ladnych szczupakow. A nibieska dioda moze byc wabiaca probowal ktos? Na czym opuszczana?

Ja przywiązuję swoją do wędki. Nad kamerą w funkcji spławika zaczepiam butelkę po wodzie mineralnej, ustawiam grunt na taki aby kamera wisiała z 30 cm nad dnem i heja do wody. Filmiki oglądam puźniej w domu, np:

https://youtu.be/gCBTshuq7zQ

Posted

Przerabiałem kamerę eyoyo  i ciesze się że udało mi się opchnąć . Jak masz super czystą wodę to może coś zobaczysz . A ta ze światłem podczerwonym podświetla każdy śmieć w wodzie drobinki piasku itp . i nic nie widać bo same śmieci latają . tak do 1.5-2m coś tam jeszcze.   Jak położysz na dnie to może jakieś 30cm od kamery coś tam zobaczysz dalej nic. Nie polecam ogólnie chyba że woda kryształ to może coś tam będzie

• 11 months later...
Posted

Ja przywiązuję swoją do wędki. Nad kamerą w funkcji spławika zaczepiam butelkę po wodzie mineralnej, ustawiam grunt na taki aby kamera wisiała z 30 cm nad dnem i heja do wody. Filmiki oglądam puźniej w domu, np:

Widzę na twoim filmiku, że manewrujesz kamerą w różnych kierunkach. Czy to jakiś model z obrotową kamerą? Ja nastawiam się na model Eyoyo, ale tam kamera jest  stała i zastanawiam się jak ona sprawdzi się w realu, tzn. jak ustawić odpowiedni kierunek obserwacji. Wydaje mi się, że ona będzie okręcać się bezwładnie zgodnie z prawem fizyki. 

• 1 year later...
Posted
pozwalam sobie odświeżyć temat. czy ktoś coś ostatnio przerabiał w temacie kamerek podwodnych? jakieś nowe ciekawe modele. chciałbyn sobie kupić ale nie wiem jaka będzie widoczność w wodzie która kwitnie w porze letniej. może na jesień jak woda będzie bardziej przejrzysta to będzie lepszy efekt?
Posted
Patrząc na filmik to super uzupełnienie do echosondy , teraz nęcić ryby na takim dnie mija się z celem wszystko utonie w mule , kurde tylko skąd brać kasę na te wszystkie zabawki