damianb Posted January 19, 2018 Posted January 19, 2018 Mam pytanie, czy zgłaszał ktoś rybę do miesięczników wędkraskich takich jak WW i WŚ? Jak odbywa się caly proces, ile się czeka? I po jakim czasie dostajemy odpowiedz oraz po jakim czasie dochodzą ew. odznaczenia ?
Pavko Posted January 19, 2018 Posted January 19, 2018 (edited) Serio chcesz zobaczyć swoje zdjęcie między zdjęciami trupów na tle płytek łazienkowych, albo kuchennej zabudowy?? Chyba że coś się zmieniło bo od kilku lat nie kupuję. Edited January 19, 2018 by Pavko
DAN666 Posted January 19, 2018 Posted January 19, 2018 Napisz do kolegi JunakFlyFishing , zgłaszał kilka sztuk w zeszłym roku więc powinien być na bieżąco
damianb Posted January 19, 2018 Author Posted January 19, 2018 (edited) Serio chcesz zobaczyć swoje zdjęcie między zdjęciami trupów na tle płytek łazienkowych, albo kuchennej zabudowy?? Chyba że coś się zmieniło bo od kilku lat nie kupuję. drogi Pavko, warunkiem przyjęcia zgłoszenia przez np. WŚ jest to że wszystkie ryby drapieżne wracają do wody. Oraz zgłoszeń jak opisałeś oba miesięczniki nie przyjmują. Edited January 19, 2018 by damianb 1
Del Toro Posted January 19, 2018 Posted January 19, 2018 Serio chcesz zobaczyć swoje zdjęcie między zdjęciami trupów na tle płytek łazienkowych, albo kuchennej zabudowy?? Chyba że coś się zmieniło bo od kilku lat nie kupuję. w WW tez juz chyba nie publikuja takich zdjec.
olo86 Posted January 19, 2018 Posted January 19, 2018 Damian- publikacja to kilka miesięcy od wysyłki. Po publikacji w ciągu kolejnych kilku tygodni przyjdą fanty;)Mówię o Wś. Z ww nie mam doświadczeń. 2
Pavko Posted January 19, 2018 Posted January 19, 2018 A to przepraszam, tak jak pisałem dawno już nie kupuję, a pamiętam takie wstawki
damianb Posted January 19, 2018 Author Posted January 19, 2018 "Publikujemy wyłącznie zdjęcia ryb zrobione bezpośrednio na łowisku. Zależy nam bowiem, abyście złowione okazy wypuszczali z powrotem do wody" oraz pkt 2 " Do formularza dołączyć zdjęcie ryby z lowcą, zdjęcie ryby z miarką. Nie przyjmujemy zgłoszeń boleni, brzan, glowacic, lipieni, okoni, pstrągów potokowych, sandaczy, szczupkaów i sumów, które nie zostały wypuszczone" Można przeczytać w zakładce REKORSY POLSKI W WŚ
Norbert 78 Posted January 19, 2018 Posted January 19, 2018 Najwięcej ryb zgłaszałem do WŚ, po publikacji czeka się dosyć długo na medal. Oprócz medalu dostaje się certyfikat w formacie A 4 i drobny sprzęt wędkarski. WW przysłało medale jeszcze przed publikacją, dosyć szybko się uwineli. Oprócz medalu dostaje się legitymację w formacie A 6 1
Del Toro Posted January 19, 2018 Posted January 19, 2018 A to przepraszam, tak jak pisałem dawno już nie kupuję, a pamiętam takie wstawki Jak Sebe zrobili odpowiedzialnego za dzial rekordy na plan to sie kafelki skonczyly.(Ale to takie info ze slyszenia, dawno juz prasy wedkarskiej z PL nie przegladalem)
nalewator Posted January 19, 2018 Posted January 19, 2018 (edited) Potwierdzam , nie ma już łazienek ,wanien i misek, zdjęcia tylko znad wody. Edited January 19, 2018 by nalewator
Guest Kwinto Posted January 19, 2018 Posted January 19, 2018 drogi Pavko, warunkiem przyjęcia zgłoszenia przez np. WŚ jest to że wszystkie ryby drapieżne wracają do wody. Oraz zgłoszeń jak opisałeś oba miesięczniki nie przyjmują. Zgadza sie. Warunkiem opublikowania i dostania nagrody od WS jest to, ze rybka byla wypuszczona. Choc jak czytam opisy "szczupak zlowiony na zywca" to jakos powatpiewam czy aby naprawde wrocil do wody.
Janusz Wałaszewski Posted January 19, 2018 Posted January 19, 2018 Na temat medali się nie wypowiadam, natomiast zerknąłem do WŚ-a z 10.2017 (bo akurat mam) i szczerze powiem, że na tych ponad dwudziestu fotkach (fakt zrobionych nad wodą, przynajmniej można tak sądzić) to żywe są może ze dwie ryby. Zatem poza tłem (zdjęć) nie wiele się zmieniło ...
damianb Posted January 19, 2018 Author Posted January 19, 2018 Gratuluję przyjacielu, jak długo oczekiwałeś na taki certyfikat,podrzucić jeszcze zdjęcie medalu, najlepiej w porównaniu z czymś wielkością
jabadaon Posted January 19, 2018 Posted January 19, 2018 Kurcze.... Tak myślę, a po co Ci ten papierek i ta blaszka? Nie lepiej zdjęcie ryby odprawić? Tak z czystej ciekawości pytam... Bez żadnych podtekstów...
woblery z Bielska Posted January 19, 2018 Posted January 19, 2018 Kurcze.... Tak myślę, a po co Ci ten papierek i ta blaszka? Nie lepiej zdjęcie ryby odprawić? Tak z czystej ciekawości pytam... Bez żadnych podtekstów...Jeśli się spełniło warunki, które dla większości wędkarzy są nieosiągalne, a na dodatek dają za to papier i kawałek metalu - to czemu nie? A zdjęcie oprawione - dodatkowo - również czemu nie? 3
jabadaon Posted January 19, 2018 Posted January 19, 2018 (edited) Edited January 19, 2018 by jabadaon 1
Norbert 78 Posted January 19, 2018 Posted January 19, 2018 Gratuluję przyjacielu, jak długo oczekiwałeś na taki certyfikat,podrzucić jeszcze zdjęcie medalu, najlepiej w porównaniu z czymś wielkościąMedal nie jest duży, jest w formie przypinki np, do kamizelki. Kurcze.... Tak myślę, a po co Ci ten papierek i ta blaszka? Nie lepiej zdjęcie ryby odprawić? Tak z czystej ciekawości pytam... Bez żadnych podtekstów... Oprawiam certyfikaty i wieszam sobie na ścianę, zdjęcia największych ryb z danego gatunku też mam oprawione ale nie wszystkie. 3
Recommended Posts