Zawsze można sieci ściągnąć za Szwedów
POZDRAWIAM T
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 13 luty 2018 - 11:23
Zawsze można sieci ściągnąć za Szwedów
POZDRAWIAM T
Napisano 13 luty 2018 - 12:45
6-15 maj będę nad Boren.
Nie wiem czy na bieżąco, ale na pewno jakąś relację na podostrzenie zębów będziecie mieli ;-)
Napisano 13 luty 2018 - 12:47
6-15 maj będę nad Boren.
Nie wiem czy na bieżąco, ale na pewno jakąś relację na podostrzenie zębów będziecie mieli ;-)
Tylko nie pokłuć i nie zjeść za dużo proszę .
Napisano 13 luty 2018 - 12:49
Napisano 13 luty 2018 - 12:53
Tutaj to nie problem ale na szkierach tak. Zaginanie zadziorów uszkadza ostrze i niestety przyśpiesza korozje w każdym haku.
Napisano 13 luty 2018 - 12:55
Napisano 13 luty 2018 - 13:35
...i nie zjeść za dużo proszę .
Andrzej, po co prowokujesz?
Napisano 13 luty 2018 - 13:42
Andrzej, po co prowokujesz?
Jaka prowokacja? Wiadomo że niektórzy zbierają. Oby niezbyt dużo i do Polski nie brać filetów.
Napisano 13 luty 2018 - 15:11
Jaka prowokacja? Wiadomo że niektórzy zbierają. Oby niezbyt dużo i do Polski nie brać filetów.
Jest sporo jezior w Szwecji, gdzie domki wokoło mają na wyposażeniu po 2 zamrażalki - widziałem takie oferty.
Na szczęście nad Boren są sztywne limity i obostrzenia.
Napiszę jeszcze, że będziecie mieli dobry przegląd przynęt gumowych - bo zaopatrzyłem się chyba we wszystko co istnieje i jest w miarę polecane. Sporo rękodzieł forumowych mistrzów od gumek też poleci do wody ;-)
Napisano 13 luty 2018 - 15:47
Jest sporo jezior w Szwecji, gdzie domki wokoło mają na wyposażeniu po 2 zamrażalki - widziałem takie oferty.
Na szczęście nad Boren są sztywne limity i obostrzenia.
Napiszę jeszcze, że będziecie mieli dobry przegląd przynęt gumowych - bo zaopatrzyłem się chyba we wszystko co istnieje i jest w miarę polecane. Sporo rękodzieł forumowych mistrzów od gumek też poleci do wody ;-)
Nie tylko w Szwecji. W Danii to samo.
A co do przynęt to u mnie jednak twarde będą dominowały.
Napisano 13 luty 2018 - 16:32
A co do przynęt to u mnie jednak twarde będą dominowały.
Wiosną chyba bardziej smakują im gumy
Napisano 13 luty 2018 - 16:42
Andrzej węże zabieraj tylko te większe
Napisano 13 luty 2018 - 17:17
<...>
<...>
eeee, a nie wzięliście pod uwagę, że to ma pomóc w przygotowaniu odpowiedniej ilości lodu do wódki i drinków?
Napisano 13 luty 2018 - 20:41
Napisano 13 luty 2018 - 20:50
Lód do drinków eeeee szkoda tracić bukiet
POZDRAWIAM T
Drinki i lód?? EEEE ... Czysta łycha o temperaturze pokojowej i ewentualnie woda do przepicia jak łycha pośledniejsza.
Napisano 13 luty 2018 - 20:57
Bo towarzyszu widocznie jeszcze nie piliście mocno zmrożonej, dobrej wódki, w fajnym towarzystwie i ładnych okolicznościach przyrody!
nadrobimy to...
Napisano 13 luty 2018 - 20:59
Napisano 14 luty 2018 - 00:31
Bo towarzyszu widocznie jeszcze nie piliście mocno zmrożonej, dobrej wódki, w fajnym towarzystwie i ładnych okolicznościach przyrody!
nadrobimy to...
Z wódką zgoda. Ma być zmrożona ale żadnych <...> słodkich drinków. Jak już to Krwawa. Łycha i koniak nigdy zmrożone oprócz Red Label i podobnych.
Użytkownik Jano edytował ten post 03 lipiec 2018 - 10:34
Napisano 01 lipiec 2018 - 09:33
Artykuł o wyprawie przeczytacie tu:
http://jerkbait.pl/t...oro-boren-2018/
a relację która była prowadzona (prawie) na żywo tu:
http://jerkbait.pl/t...acja-z-wyprawy/
Napisano 03 lipiec 2018 - 19:40
średnio 29 szt szczupaków na głowę na wyjazd (średnio 5 szt dziennie/osoba) przy ambitnym łowieniu to bez szału ilościowego ale ilość metrówek zdecydowanie ponadprzeciętna.
Na 260 sztuk to równie dobrze mogłoby być zaledwie (statystycznie) 1 szt. Nietypowa ilość grubych ryb chyba potwierdza, że większość nastawiona była na grubo i na grubo chciały brać te duże.
Pamiętam jak stali bywalcy Boren pisali, że tam na duże przynęty nie biorą te grube - jak widać różnie to bywa.
W tym samym czasie byłem na Kallso/Vanso - wiem że nie było łatwo - Brawo za grube ryby.
Użytkownik analityk edytował ten post 03 lipiec 2018 - 19:44
|
Wędkarz nad wodą →
Wieści znad wody →
Boren 2018 - relacja z wyprawyNapisany przez Jano , 31 maj 2018 boren, szczupaki i 1 więcej |
|
|
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych