hi tower Posted February 4, 2018 Posted February 4, 2018 Szanowni Administratorzy i Moderatorzy, Do tej pory nie przeszkadzało mi to zupełnie, bo moja działalność handlowa jest marginalna, jednak ostatnio forum zablokowało mi z powodu limitu kolejne ogłoszenie. Wobec tego mam kilka uwag do przemyślenia przez Was.Zacznijmy od tego że nie do końca zrozumiałe jest dla mnie dlaczego do limitu wliczane są ogłoszenia z działu "kupię", dlatego wnoszę prośbę wyłączenie ogłoszeń z kategorii "kupie" z limitu.Kolejna sprawa to niejako wymuszone przez limit ogłoszeń, sposób wystawiania przez użytkowników ogłoszeń, gdzie przedmioty obejmujące rożne kategorie sprzętu są "pakowane" do jednego ogłoszenia, często niejednoznacznie opisanego tytułem. Wydaje mi się, i sam staram się tak robić, że lepiej by było żeby ogłoszenia obejmowały przedmioty z jednej kategorii. Jednak wtedy uzasadnionym było by podniesienia limitu lub ustalenia go w ramach poszczególnych kategorii/typu sprzętu. Do przemyślenia Tomasz 2
S.N. Posted February 4, 2018 Posted February 4, 2018 (edited) Tomek, a według mnie dobrze jest teraz. I tak wiele osób jest tu tylko dla giełdy. Spojrz na ciuchy. Wystawia ktoś ze dwa zestawy przynęt, a przy okazji kilkanaście ciuchów w rozmiarach od S do XL i może mam uwierzyć, że to jego rzeczy, z ktorych wyrósł ? Dlatego raz jeszcze mówię, że jest dobrze bo inaczej będzie tu second hand przeciwko, ktorym nic nie mam. Edited February 4, 2018 by SlawekNikt 5
Piotrek Milupa Posted February 4, 2018 Posted February 4, 2018 Dzięki za zgłoszenie uwag. Limit został wprowadzony na podstawie długich obserwacji giełdy i ma na celu wyeliminowanie handlarzy którzy traktowali to miejsce jak drugie OLX.Wiemy że rozwiązanie nie jest idealne ale pozwoliło nam ograniczyć skalę tego procederu. 12
karkoszek Posted February 6, 2018 Posted February 6, 2018 Jak mnie pamięć nie myli, to limit wynosi 4 ogłoszenia na 2 tygodnie. Mam dwa wiszące na giełdzie, nie pamiętam aby mi coś usuwano i było tego więcej.Właśnie dodaję ogłoszenie i dodaję, 31 pozycji, komplety przynęt, opisuję opisuję, zasady. skończyłem. Podgląd posta - nie mogę bo mi limit nie pozwala. Ogłoszenie poszło w..... smutno mi
Del Toro Posted February 6, 2018 Posted February 6, 2018 Jak mnie pamięć nie myli, to limit wynosi 4 ogłoszenia na 2 tygodnie. Mam dwa wiszące na giełdzie, nie pamiętam aby mi coś usuwano i było tego więcej.Właśnie dodaję ogłoszenie i dodaję, 31 pozycji, komplety przynęt, opisuję opisuję, zasady. skończyłem. Podgląd posta - nie mogę bo mi limit nie pozwala. Ogłoszenie poszło w..... smutno mi Takie rzeczy to sie pisze w edytorze tekstow a pozniej wkleja 4
karkoszek Posted February 6, 2018 Posted February 6, 2018 (edited) Takie rzeczy to sie pisze w edytorze tekstow a pozniej wkleja odzyskałem zapisaną kopię!! kocham to forum bardziej niż zwykle. Zaraz obczajam, czy się uda wrzucić tematnajpierw nie pozwoliło mi, aby dodać za szybko posty jeden po drugim, a potem znowu limit. lipka Edited February 6, 2018 by karkoszek
bartsiedlce Posted February 6, 2018 Posted February 6, 2018 Pamiętaj, że limit dotyczy wszystkich ogłoszeń na giełdzie, we wszystkich działach łącznie
karkoszek Posted February 6, 2018 Posted February 6, 2018 Pamiętaj, że limit dotyczy wszystkich ogłoszeń na giełdzie, we wszystkich działach łącznie pamiętam. I tak dziwi mnie to że mam wykorzystany.
BOB Posted February 6, 2018 Posted February 6, 2018 Pierwsza strona działu sprzedam: 16 ogłoszeń "podpięte"(na stałe i niezmiennie), 14 ogłoszeń "zwykłych". Może dla "podpiętych" stworzyć coś oddzielnego? bo proporcja na giełdzie "koleżeńskiej" jakaś taka dziwna
BOB Posted February 6, 2018 Posted February 6, 2018 (edited) To mamy ciąg liczbowy ale proporcja bez zmiennie do .... Kiedy "normalna" oferta wypada z pierwszej strony to praktycznie po ofercie ...wystawiam niewiele i to widzę Edited February 6, 2018 by BOB1 1
Małkociniak Posted February 7, 2018 Posted February 7, 2018 A co w przypadku kiedy zgłaszam prośbą o usuniecie ogłoszenia?
karkoszek Posted February 7, 2018 Posted February 7, 2018 A co w przypadku kiedy zgłaszam prośbą o usuniecie ogłoszenia?to nie zwiększa limitu, bo chodzi o utworzone wątki. nawet usuwane duble się liczą i tematy niezgodne z regulaminem 3
karkoszek Posted February 7, 2018 Posted February 7, 2018 jeden z moich dwóch wątków na giełdzie zginął śmiercią naturalną ze starości. Ja niestety dalej nie mogę wystawić nowego tematu. Czy ktoś mi powie co się dzieje?
Niedzielny Posted February 7, 2018 Posted February 7, 2018 Mam chyba podobnie. Miałem 4 wątki, jeden najstarszy z 20.01 wygasł samoczynnie, a ja nadal mam komunikat, ze nie można więcej niż 4 wystawić...
karkoszek Posted February 7, 2018 Posted February 7, 2018 podobno nawalił licznik tematów i liczy wszystko z całego jerka. pracują nad tym.
Niedzielny Posted February 9, 2018 Posted February 9, 2018 A ja mam pytanie, czy tematy w dziale Giełdy po 14 dniach są kasowane systemowo, czy ręcznie moderatorzy musza je usuwać?
Mariusz54 Posted February 9, 2018 Posted February 9, 2018 A ja mam pytanie, czy tematy w dziale Giełdy po 14 dniach są kasowane systemowo, czy ręcznie moderatorzy musza je usuwać?Obstawiam to drugie
Piotrek Milupa Posted February 9, 2018 Posted February 9, 2018 To drugie i robię to ja, więc czasami jak mam dużo na głowie to są opóźnienia ale nie ma to wpływu na kalendarz i limit.
Niedzielny Posted February 9, 2018 Posted February 9, 2018 Piotrek, nadal jednak są problemy z limitem?
Niedzielny Posted February 10, 2018 Posted February 10, 2018 (edited) Czy coś wiadomo z rozwiązaniem problemu limitu ogłoszeń na giełdzie? Nadal mam blokade, pomimo samoistnego skasowania kilku przeterminowanych tematów. Edited February 10, 2018 by Żbiku
Piotrek Milupa Posted February 11, 2018 Posted February 11, 2018 Masz 3 aktualnie trwające ogłoszenia, nie wiem czy jakieś jeszcze nie było wystawione w tym okresie i zostało usunięte.Masz też otwarte tematy w innych działach które o licznik może zliczyć do puli 4 tematów ale to sprawdzić może tylko admin.
slawito Posted February 12, 2018 Posted February 12, 2018 To mamy ciąg liczbowy ale proporcja bez zmiennie do .... Kiedy "normalna" oferta wypada z pierwszej strony to praktycznie po ofercie ...wystawiam niewiele i to widzę Przeważnie jak "normalna" oferta jest "koleżeńska" to nie wisi dłużej jak 15 min 1
Recommended Posts