Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam. Jak w temacie. Czy ktoś był? Jakie muchy polecacie? Czy może lepiej spining lub bombarda? Znajomi Norwedzy polecają, doradzili kilka miejsc i much ale informacji nigdy dość.. Ktoś może polecić jakieś konkretne miejsca? Zachęcony filmami i ilością troci jakie tam się łowi w głowie zrodził mi się właśnie plan wyjazdu w połowie marca na kilka dni...
Posted

Byłem 4 albo 5 lat temu. W necie jest mapka z miejscówkami. Łowiłem po prawej stronie od rozwalonego pomostu (przy osiedlu domków), przy kampingu i przy klifie po prawej stronie grobli (po prawej stronie wjeżdżając na wyspę).

Muchy: pattegrisen w kolorze łososiowym, blady róż, mocny róż. Jak byłem to głównie krewetka chodziła, pewnie dlatego że pierwsza ryba została na nią złowiona i wszyscy później na krewetki łowili. Rozmiarowo #4-8. Ukręć dodatkowo red tagi na #6, polar magnusy, magnusy i małe copper bully.

Warto spróbować w nocy/ po zmroku na czarne zonkery lub czarne gurglery. Takim sposobem złowiłem dwie troćki po ciemku w 30 minut.

Posted
Z mapa nie bedzie problemu. Kilka miejsc mi polecił znajomy który już był tam kilka razy a do tego książka 117 najlepszym miejsc na troć na wyspie Fyn powinna dać radę. No i własny samochód. Zastanawia mnie tylko jaka linkę najlepiej użyć. Intermediate, Hoover, floating?
Posted
Tylko intermediate Rio Otbound a np Guideline to jest spora różnica w szybkości tonięcia. A do tego Guideline Coastal posiadam Fast int. oraz Slow int. A jako że nie znam tamtej wody wolę się przygotować zasięgając opinii z jak największej ilości źródel bo tez i nie chcę brać całej torby linek. Moją główną linką jest Outbound int. oraz Coastal Quickshooter wiec chyba przy tej pozostanę. Do kompletu wezmę najwyżej pływającą BulletEvolve.
Posted
Też myślałem głównie o intermediate tylko teraz mam dylemat...Czy kolor linki będzie miał znaczenie? Bo z moich info wynika iż woda tam czysta i płytka... Czy lepiej użyć clear Head?