kooper82 Posted February 8, 2018 Posted February 8, 2018 Witam. Bardzo przepraszam,że zakładam nowy temat, ale nie potrafiłem znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Jeżeli już taki wątek istnieje to bardzo przepraszam i proszę o przeniesienie. Ostatnio bawię się we wklejanie stelażu i wkrętek na żywicę Novol jest to fajna żywica ,ale bardzo szybka (aplikuje strzykawką z igłą ) wypełniając kilka woblerów nie zawsze uda mi się wypełnić wszystkie. - zaczyna już żelować . Przypuszczam za daję za dużo utwardzacza ( ale to jest pasta i ciężko trafić z ilością ) . Poszukałem troszkę na znanym portalu i znalazłem takie coś . Z opisu na portalu wychodzi,że na 1 litr daje się około 20ml utwardzacza. I teraz przyszedł czas na moje pytanie rozrabiając 5ml ( żywicy ) ile dać utwardzacza ( np kropel ) ???. Czy taka żywica się nadaje na wkrętki i stelaż ? Bardzo byłbym wdzięczny o jakaś podpowiedz . Pozdrawiam 1
woblery z Bielska Posted February 8, 2018 Posted February 8, 2018 2%, czyli (jeśli masz kłopot wyliczyć, ile to jest) 0,1 ml.Nada się, choć bardzo łatwo będzie się rozlewać. Epoksydowe żywice będą tutaj lepsze. Zwłaszcza do stelaży. 1
Recommended Posts