Lucas Posted February 19, 2018 Posted February 19, 2018 Mam pytanko, wykupuje ktoś z Was dodatkowo ubezpieczenie AC dla przyczepy podłodziowej i czy takie ma sens bytu? Chodzi mi głownie o zwrot środków za przyczepę przy ewentualnej kradzieży ze slipu podczas naszej nieobecności, zastanawia mnie czy nie będzie żadnych "kruczków", np. że nie była przyczepa na parkingu, posesji itd... A może miał ktoś nieprzyjemną sytuację z kradzieżą przyczepki ze slipu lub jest wśród nas agent ubezpieczeniowy, który mógłby wyjaśnić tą kwestię? 1
PawelMAT Posted February 19, 2018 Posted February 19, 2018 Mam pytanko, wykupuje ktoś z Was dodatkowo ubezpieczenie AC dla przyczepy podłodziowej i czy takie ma sens bytu? Chodzi mi głownie o zwrot środków za przyczepę przy ewentualnej kradzieży ze slipu podczas naszej nieobecności, zastanawia mnie czy nie będzie żadnych "kruczków", np. że nie była przyczepa na parkingu, posesji itd... A może miał ktoś nieprzyjemną sytuację z kradzieżą przyczepki ze slipu lub jest wśród nas agent ubezpieczeniowy, który mógłby wyjaśnić tą kwestię?Z tego co rozmawialem u agenta ubezpieczeniowego, dowiedziałem się, że na życzenie mozna, choć koszty sa wysokie i sie nie oplaca. Popytaj w Gothaer - https://www.gothaer.pl/pl-dla-ciebie-produkt/58319/jacht/ubezpieczenie-jednostek-plywajacych-na-fali/ Ja mam u nich komplet lodz casco z ochroną ubezpieczeniową podczas transportu i kradzierzy, wodowania, silnika zaburtowego etc. Ja dla ochrony przyczepy zainwestowalem w zabezpieczenie na dyszel (ma to sens jedynie jak masz zaspawane śruby do jego mocowania, żeby nikt nie mógł odkrecic) dodatkowo przypinam w portach rame przyczepy do latarni lub do koła samochodu linka od motocykla. Jak ma ktos Ci ukraść to trochę to spowolni, ale 100% zabezpieczenia nie ma:/ Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
nurek28 Posted February 19, 2018 Posted February 19, 2018 Nie polecam wyżej wymienionej firmy po tym jak ubezpieczyłem swoją łódkę z silnikiem i prowadziłem pisemne negocjacje za zwrot każdego łożyska w spodzinie.I powiem tak. Silnik ubezpieczany nie może mieć żadnej rysy w dniu ubezpieczenia( zdięcia). Rysa na spodzinie kwalifikuje ją jako uszkodzenie i brak zwrotu kasy za obudowe spodziny. Polisa była zawarta na likwidacje szkody bezgotówkowo czyli w serwisie hondy. Likwidator przyjeżdżał 3 razy czyli po każdym odwołaniu. Sytuacja wygląda inaczdj jak masz u nich ze 30 polis to wtedy szanują cię jako klijenta.W tym roku spróbuje w PZU z nimi nigdy nie miałem problemu .
neor Posted February 20, 2018 Posted February 20, 2018 Z polisą nigdy nie ma problemu puki sie opłaca i nic się nie dzieje . Jak coś się stanie wtedy znajda każdy powód aby przeciągnąć sprawę . Łukasz lepiej popracować nad zabezpieczeniem przyczepki niż ubezpieczeniem .
Lucas Posted February 20, 2018 Author Posted February 20, 2018 Przyczepę mam zawsze w jakiś sposób zabezpieczoną ale wiadomo jak to jest...
neor Posted February 20, 2018 Posted February 20, 2018 Kłódka, nakrętki zrywalne , kamera w aucie i chyba nic lepszego nie da się wymyśleć . Jak zechcą ukraść to i tak znajdą sposób ale uważam że to juz będa spece w tej dziedzinie i wtedy zostaniesz też bez samochodu. Podstawowe zabezpieczenia wystarczaja dla 90% złodzieji aby ich zniechęcić . Będa szujkać czegoś łatwiejszego . Jedyne na co trzeba się przygotować to przebite opony .
nurek28 Posted February 20, 2018 Posted February 20, 2018 (edited) Na przebite opony jest sposób. Asistance na przyczepe Naprawde działa. Edited February 20, 2018 by Jano
rybak109 Posted February 20, 2018 Posted February 20, 2018 (edited) Mi w kwietniu 2017r. buchneli przyczepę w Górkach Zach. - ubezpieczyciel GOTHAER, koszt ubezp. 150 pln, kwota ubezpieczenia AC 2250 pln, po miesiącu na koncie miałem 2100 zwrotu :-) Sprawa zgłoszona na policję, po trzech tygodniach umożyli, tydzień pózniej zwrot kasy z ubezp. Edited February 20, 2018 by rybak109
Framuga Posted February 20, 2018 Posted February 20, 2018 Dobrą opcją zabezpieczenia jest wetknięcie w przyczepę lokalizatora GPS. Złodziejaszki od przyczep raczej nie używają jeży. 2
mentnooki Posted February 26, 2018 Posted February 26, 2018 Zwrot kosztów uszkodzonej śruby Merkury 225,bez problemu wypłacone ubezpieczenie Warta.Polecam
Lucas Posted February 26, 2018 Author Posted February 26, 2018 Rozmawiałem ze znajomym z warty, sprawa wygląda tak, że jest takowe ubezpieczenie na pojazdy ale pojazd musi być zabezpieczony, o ile samochód zamykamy itd to przy przyczepie ciężko będzie udowodnić, że została właściwie zabezpieczona przed kradzieżą... Czyli chyba w warcie sprawa jasna
Małkociniak Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 Na pewno warto w przypadku przyczepy która jest łakomym kąskiem, czyli trochę droższej trochę większej. Znajomemu dwa lata temu ukradli przyczepę w Widuchowej, koszt używanego zamiennika 6 k.pln
rybak109 Posted February 28, 2018 Posted February 28, 2018 Rozmawiałem ze znajomym z warty, sprawa wygląda tak, że jest takowe ubezpieczenie na pojazdy ale pojazd musi być zabezpieczony, o ile samochód zamykamy itd to przy przyczepie ciężko będzie udowodnić, że została właściwie zabezpieczona przed kradzieżą... Czyli chyba w warcie sprawa jasna Nie wiem czemu w Warcie ma być inaczej ale ja miałem fakturę zakupu przyczepy z zamkiem zamontowanym w zaczepie. Dodatkowo po kradzieży policjant sporządził protokół z przesłuchania, w którym zanotował, że przyczepa była zabezpieczona ww. zamkiem oraz dodatkowo kłódką. Ubezpieczyciel otrzymał fakturę oraz protokół z policji i nie robił żadnych problemów z wypłatą odszkodowania. W momencie kradzieży przyczepa była podczepiona pod samochód - pewnie jakieś problemy mogą być gdy przyczepa stoi np na parkingu "luzem".Teraz przyczepę mam ubezpieczoną w PZU ale nie chciałbym sprawdzać jak u nich działa AC...
Trebron Posted February 28, 2018 Posted February 28, 2018 Rybak mam podobną sytacje zginiecie było z jednej mariny z terenu GZ niestety do chwili obecnej to kopanie się z ubezpieczycielem Mogłbys napisać jaki jest to typ ubezpieczenia w PZU ?
rybak109 Posted February 28, 2018 Posted February 28, 2018 Rybak mam podobną sytacje zginiecie było z jednej mariny z terenu GZ niestety do chwili obecnej to kopanie się z ubezpieczycielem Mogłbys napisać jaki jest to typ ubezpieczenia w PZU ? Jest to ubezpieczenie AC ale żeby być dokładnym muszę sprawdzić polisę z PZU, poprzednie (to z którego wypłacono mi ubezpieczenie) było ubezpieczeniem AC z Gothaer TU SA.
Trebron Posted February 28, 2018 Posted February 28, 2018 (edited) Ok dzieki , byłem klientem PZU ale niestety ich zwyzki byly nieakceptowane teraz widzę ze zaczynaja dzwonic i proponować sensowne stawki .Po tym co sie działo w zeszłym roku w Rewie przestałem korzystać z tego slipu , po prostu zlosliwosc i akty wandalizmu , GZ to jakaś epidemia sprzęt ginie nagminnie . Edited February 28, 2018 by Trebron
KrystianS Posted February 2, 2024 Posted February 2, 2024 Witam. Panowie czy ktoś z was ma wykupiony assistance ma przyczepe dmc 1250 kg czyli z hamulcem najazdowym ? Według mojej babki z ubezpieczalni żadna firma tego nie oferuje
kruz Posted February 2, 2024 Posted February 2, 2024 (edited) Ja wykupuję ubezpieczenie AC całej łodzi w Pantaeniusie. W skład ubezpieczenia wchodzi wszystko co na tej łodzi jest, czyli echosondy i dziobówka ale też to czym jest łódź wieziona czyli przyczepa. Edited February 2, 2024 by kruz
Ardoro Posted February 2, 2024 Posted February 2, 2024 (edited) Ja też mam pełne ubezpieczenie AC całej łodzi z wyposażeniem czyli echa, silniki i przyczepka w PZU. coś ok. 2 tyś./rok Edited February 2, 2024 by Ardoro
Tresor Posted February 2, 2024 Posted February 2, 2024 (edited) Ale on pyta o assistans. Kiedyś pytałem i powiedzieli mi w Warcie ze asistans na auto obejmuje też przyczepę gdy ją ciągnę.Tylko ze ja mam lekką nie wiem czy ma to znaczenie.Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Edited February 2, 2024 by Tresor
KrystianS Posted February 2, 2024 Posted February 2, 2024 Do lekkiej nie ma problemu. Problem jest z przyczepą z hamulcem najazdowym
M a r a s Posted February 2, 2024 Posted February 2, 2024 Do lekkiej nie ma problemu. Problem jest z przyczepą z hamulcem najazdowymPewnie chodzi o autolawete czy może i ile albo o kierowcę czy w danym momencie będzie taki ,który ma odpowiednią kategorię PJ.
kruz Posted February 2, 2024 Posted February 2, 2024 Ile Ci wyszło OC + AC łodzi?Mam to ubezpieczone na 200k netto i place cos kolo 2.800 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
amalker Posted February 4, 2024 Posted February 4, 2024 Kruz ma taką przyczepę, że wielu ma w jej cenie całe zestawy Dla porównania, ja mam ubezpieczenie w Pantaenius na 83.000 i jest to koszt 1300 zł rocznie. 1
Recommended Posts