marienty Posted March 18, 2018 Posted March 18, 2018 Za młodu interesowałem się trochę ornitologią...Różne dziwne rzeczy w tym zakresie się robiło. Od dokarmiania ptaków w zimę po rozdrabnianie wypluwek sów. Raz nawet rozmrażaliśmy szkielet krogulca z bryły lodu.Coś mi z tego jednak zostało. Kiedyś robiłem z kolegami budki lęgowe pod określone rodzaje dziuplaków. Ponieważ we Wrocławiu (o dziwo) przymroziło postanowiłem kilka takich zbić. Tej zimy zrobiłem i powiesiłem 3 budki . Jedna pod sikorę bogatkę i dwie pod sikorę modrą. Kolejne dwie pod sikory bogatki są już prawie skończone. Dzisiaj rano jak wyszedłem z psem to zauważyłem, że jedna z budek została już zasiedlona przez parkę bogatek - nie powiem... jest satysfakcja http://haczyk.pl/forum/uploads/emoticons/default_smile.png i poczucie spełnienia dobrego uczynku.Jeśli macie trochę czasu i ochoty to zachęcam do takich działań. Niestety z uwagi na postępujący proces urbanizacji brakuje miejsc lęgowych dla dziuplaków. Brak tych miejsc jest główną przyczyną braku nowych lęgów. Oczywiście dla mnie zima bez karminka to nie zima. Mimo, że mieszkam na blokowisku to przylatuje wiele gatunków ptaków. Regularnie pojawiają się: sikory bogatki, modre, wróble, mazurki, rudzik, sójka, sroka, kwiczoł. Dzisiaj pojawił się pierwszy raz szpak. Ten jak się dosiadł to zjadł od razu połowę wsadu http://haczyk.pl/forum/uploads/emoticons/default_wink.png 11
S.N. Posted March 18, 2018 Posted March 18, 2018 (edited) Ciekawe hobby Za małolata też karmnik miałem i zdjęcia robiłem, ale na kliszy I panie, wtedy to były zimy Edited March 18, 2018 by SlawekNikt 2
Pride Posted March 18, 2018 Posted March 18, 2018 Fajny wątek Ja poza wędkarstwem i budową przynęt mam następujące hobby: siatkówka, jeżdżenie na łyżwach, jeżdżenie na snowboardzie, pływanie, chodzenie na grzyby i trochę ogrodnictwo. Nie pytajcie jak znajduję czas na to wszystko...A było jeszcze jeżdżenie na deskorolce, ale odpuściłem 3 lata temu bo brakło czasu :/ 5
hm62 Posted March 18, 2018 Posted March 18, 2018 (edited) Hobby to moje nie jest, ale ostatnio też zrobiłem dobry uczyneki dziesięć takich budek już wisi...http://jerkbait.pl/public/style_images/tctc91_simplify/attachicon.gif IMG_20180318_145006_142.JPGPatyków do przysiadu się nie montuje,sroki w ten sposób mogą wyciągnąć pisklęta ;-)U mnie jest jeszcze numizmatyka, fajnie wyglądają ryby w srebrze no i cała fauna.:-) Edited March 18, 2018 by hm62 1
seiken Posted March 18, 2018 Posted March 18, 2018 (edited) A ja lubię dobre zegarki i noże , kiedyś latałem sportowo mam licencję szybowcową i samolotową /obie już niestety nie ważne/ Edited March 18, 2018 by seiken 1
hm62 Posted March 18, 2018 Posted March 18, 2018 Tak to z grubsza wygląda http://i67.tinypic.com/73oz6o.jpghttp://i64.tinypic.com/j5b2uo.jpghttp://i67.tinypic.com/othf9t.jpg 4
S.N. Posted March 18, 2018 Posted March 18, 2018 Jeśli chodzi o monetki to doskonale się prezentują nasze polskie srebrne monety o nominale 20 zł. ze zwierzątkami i ptaszkami
WiktorK Posted March 19, 2018 Posted March 19, 2018 Wedkarstwo ponad wszystko, ale jeszcze literatura faktu, podroze i zbieranie płyt winylowych, szczegolnie reggae. Aha i rower
Sayonara Posted March 19, 2018 Posted March 19, 2018 W kraju gdzie teraz łowię obowiązuje closed season na spinning. Więc zimą scrabble i poker teksas holdem. Przez resztę sezonu grzyby podziemne - jakkolwiek dziwnie, idiotycznie czy tajemniczo by to nie brzmiało :D
G r e g Posted March 19, 2018 Posted March 19, 2018 Ja, oprócz ryb.. Bardzo dużo słucham muzyki a kiedy tylko mam możliwości jeżdżę na koncerty..glownie metalu..oprócz tego gatunku. Szerokie odmiany muzyki elektronicznej.. House, Progressive, Trance, DrumBass... Dzień bez słuchawek na uszach, jest dniem staconym Dalej Samoloty, głównie lotnictwo drugiej wojny światowej znam historie kilkudziesięciu samolotów, głównie (RAF, Luftwaffe, USSARMY/NAVY... Oraz latalem Wilgami, Cesnami, AN 2,(oczywiście nie sam).. Piłka nożna, (znajomi mówią zmarnowany talent,grałem w Odrze Opole II, potem okregowka, i A klasa.. Dalej liga futsalu.. Ale to wszystko kilka lat temu obecnie dużo pracy.. A gram amatorsko w ligach Orlika.. FORMUŁA 1(Szegolnie za czasów, Shumiego, Hill, Hakkinena, Villenuva, Alesiego i legendy nieżyjącego Ayrtona Senny..
Paweł R. Posted March 19, 2018 Posted March 19, 2018 Lubię sobie postrzelać do tarcz puszek itp. Obecnie bawie się z Weihrauch HW 50S 4,5 mm, do tego podpięta optyka Point 3-12x40 AO, zabawa takim zestawem przednia, o ile ma ktoś za domem kawałek wolnej bezpiecznej przestrzeni. 1
skilos Posted March 19, 2018 Posted March 19, 2018 Motocykl , rower i jeszcze w zeszłym roku biegałem po polach z wykrywaczem. Od stycznia, tego roku , weszła ustawa, robiąca z poszukiwaczy przestępców ... wiec poczekam na lepsze czasy .W zimie gdy mam więcej czasu, gram w WoW-a i Enemy Terrytory . 1
karkoszek Posted March 19, 2018 Posted March 19, 2018 Motocykl , rower i jeszcze w zeszłym roku biegałem po polach z wykrywaczem. Od stycznia, tego roku , weszła ustawa, robiąca z poszukiwaczy przestępców ... wiec poczekam na lepsze czasy .W zimie gdy mam więcej czasu, gram w WoW-a i Enemy Terrytory . To RTCW:ET jeszcze funkcjonuje? Grałem w to koło 15 lat temu:) clanbase PGA itp;)
skilos Posted March 19, 2018 Posted March 19, 2018 Tak, jeszcze sporo serwerów stoi ET .Kiedyś tez zawodniczo, teraz dla zabawy
Paweł R. Posted March 19, 2018 Posted March 19, 2018 Arek, znalazłeś coś ciekawego cennego na tych polach? pochwal się
skilos Posted March 19, 2018 Posted March 19, 2018 Skarbu nie znalazłem .Ale ze słuchawkami na uszach , słuchając popiskiwania sprzętu , niesamowicie odpoczywałem .3-4 godziny mijały jak by to było 15 min. 1
uups Posted March 19, 2018 Posted March 19, 2018 poza wędkarstwem interesuje się piwowarstwem domowym włąsnie siedzę w swoim browarku i warzę piwko marcowe jak już nie warze to gram w tenisa stołowego , tenisa ziemnego , narty zjazdowe , narty biegowe chyba to już wszystko
Recommended Posts