Fatso Posted March 22, 2018 Posted March 22, 2018 Na początku września będę w Irlandii, w County Cork. Chciałbym tam przy okazji powędkować, szczególnie łososiowo, ale pstrągi i labraksy i owszem, czemu nie.Spinning i/lub mucha z brzegu/brodząc.Na irlandzkich stronach informacyjnych jest sporo informacji, ale wolałbym poczytać coś od ludzi, którzy tam faktycznie łowili. Oficjalne informacje są zwykle "nieco" na wyrost ... Co, gdzie, jak? 1
rav_id Posted March 22, 2018 Posted March 22, 2018 Gdzie dokładnie będziesz stacjonował? County Cork jest bardzo duże. Mieszkałem kilka lat koło Cork. Najwięcej informacji może mieć Kuba Standera bo chyba też w pobliżu spędził sporo czasu.
Fatso Posted March 22, 2018 Author Posted March 22, 2018 Jeszcze nie wiem gdzie, ale chyba mogę być dość elastyczny. Do Kuby już pisałem i czekam na odzew.
filu Posted March 23, 2018 Posted March 23, 2018 Wybierz się na morze polecam świetne łowienie pollocki fajna sprawa
Fatso Posted March 23, 2018 Author Posted March 23, 2018 W zasadzie morzu nie mówię: nie, ale wolałbym jednak łośki/pstrągi.Szczególnie zależy mi na opniach i sugestiach kolegów, którzy tam byli i łowili. @rav_id - Blackwater, czy raczej Bandon, czy też wreszcie mniejsze wody, jak choćby wspomniana przez Ciebie Bride?
rav_id Posted March 23, 2018 Posted March 23, 2018 W zasadzie morzu nie mówię: nie, ale wolałbym jednak łośki/pstrągi.Szczególnie zależy mi na opniach i sugestiach kolegów, którzy tam byli i łowili. @rav_id - Blackwater, czy raczej Bandon, czy też wreszcie mniejsze wody, jak choćby wspomniana przez Ciebie Bride?Jako, że na żadnej z tych rzek nie łowiłem nie chcę be ciemno polecać. Proponuję, żebyś poszukał informacji nt. zezwoleń najpierw. Opłaty mogą się znacznie różnić, a dodatkowo niektóre odcinki rzek są zarezerwowane tylko dla członków lokalnych klubów. Oprócz licencji krajowej lub na jedno hrabstwo (County) są bowiem opłaty lokalne.
Fatso Posted March 23, 2018 Author Posted March 23, 2018 O opłatach wiem, ale jeszcze nie wiem, gdzie. Rzeczno-dzierżawcze, irlandzkie pliszki chwalą intensywnie, ale tylko swoje ogonki ...
Recommended Posts