ergie1 Posted April 1, 2018 Posted April 1, 2018 (edited) Jak podaje najnowszy informator PAP na piątkowym posiedzeniu Komitetu Stałego Rady Ministrów uchwalono, że w ramach wydatków ekonomicznych na renaturyzację rzek od 2019 roku :- składki opłat za wędkowanie będą maleć corocznie o stopę inflacji powiększoną o kwadrat średniorocznej stopy procentowej WIBOR- od 2028 ( bo po tym roku przewidywana stopa spadku opłat spowoduje,że opłaty staną się ujemne ) roku w życie wejdą dopłaty do kart wędkarskich podobnie jak dla rolników, w wysokości :- za 1 wędkę spławikową w równowartości ceny 1 kwintala żyta- za 1 wędkę spiningową w równowartości ceny 1 kwintala pszenicy- za 1 wędkę gruntową, feeder,piker i sumówka w równowartości dopłaty do uprawy 1 ha tytoniuponadto oprócz w/w dopłata tzw. kijowych każdy wędkarz przy pobieraniu dotacji otrzyma 20 kg zanęty suchej oraz 40 pudełek robaków, bez względu na ich rodzaj.Ponadto uchwalono,że ciąg tarłowy troci łososia ma być 5 krotnie intensywniejszy, a jakość wody w Wiśle i Odrze ma zezwalać na jej spożywanie bez przegotowania. Panie i Panowie !!!! Do wędek !!! Edited April 1, 2018 by ergie1 7
ergie1 Posted April 1, 2018 Author Posted April 1, 2018 Ja przechodzę na tytoniówkę, a zapić będzie można wprost z rzeki !!!
Okonhel Posted April 1, 2018 Posted April 1, 2018 A co jak ktoś łowi na magnes - od razu w puszkach ? To chyba okresy ochronne, wymiary i limity nie obowiązują bo wędka mus być zakończona haczykiem ?
Jano Posted April 1, 2018 Posted April 1, 2018 Ja poproszę dopłatę do... żyta, albo nieżyta, czy jakoś tak...
Mycha23 Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 Pierwszy minął można usunąć temat. Ja chce dopłaty za życie w tym kraju. 1
Recommended Posts