Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nie widzę takiego wątku, więc chyba mam zaszczyt otworzyć na ten sezon :

post-60067-0-20870100-1522699304_thumb.jpeg

post-60067-0-64527700-1522699471_thumb.jpeg

Trzecia nie spełniała minimum rozmiaru do publikacji.

• Like 26
Posted
Piekne sa. Opiszesz cos wicej? Miejsce tzn przy brzegu czy daleko? Plytko gleboko. Na jaki typ przynety? Prowadzona szybko czy wolno.
Posted

Dokładnie..opis by się przydal...co gdzie i na co[emoji6]

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Posted
Woda 1,5-2 metrów, typowe muliste bajoro. Mała gumka wleczona powoli po dnie. Jaka - tu nie mogę zdradzić bo czekają mnie zawody na tej rybie, a koledzy konkurenci "tajniaczą" absolutnie wszystkie informacje.
Posted

Woda 1,5-2 metrów, typowe muliste bajoro. Mała gumka wleczona powoli po dnie. Jaka - tu nie mogę zdradzić bo czekają mnie zawody na tej rybie, a koledzy konkurenci "tajniaczą" absolutnie wszystkie informacje.

Zawsze można zmylić towarzystwo ;) 

Posted
Brawo, wzdręga to piękna sportowa ryba całe szczęście że nie posiada walorów kulinarnych. Szkoda że kilka lat temu została skreślony z listy ryb punktowanych na zawodach.
Posted

Brawo, wzdręga to piękna sportowa ryba całe szczęście że nie posiada walorów kulinarnych. Szkoda że kilka lat temu została skreślony z listy ryb punktowanych na zawodach.

Może i nie posiada ale są tacy co im to nie przeszkadza i zabierają dziesiatki pięknych tarlaków. Z roku na rok jest ich mniej.

Posted

- w towarzyskiej zabawie jaką urządzamy wzdręgi punktują.

- walory kulinarne poznałem jako dzieciak, i tez jestem zaskoczony że ktoś to jada.

- walory sportowe ma piękne i na UL dostarcza trochę zabawy.

• Like 2
Posted

Masz całkowitą rację ale niestety w tym kraju są tacy co nie podzielają Twojej opinii i zrobią kotlety z klenia czy bolenia i jeszcze zachwalają. 

• Like 1
Posted

Fajne ,a liczyłem po cichu że to Ja rozpocznę ten wątek ,pewnie to jeszcze nadrobię ;) .

Noooo musisz nadrobic musisz. Brakuje Twoich opisow okraszonych zdjeciami pieknych wzdreg z pontonu.

• Like 1
Posted

To przyznam uczciwie ze kolega @Likus zmiażdżył mnie wynikiem i jemu zawdzięczam efekty.

Zwłaszcza ta płoć rozwaliła dzień - chociaz jak widać podlodowe zabawy nas zblazowały i 35+ to za mało zeby aparat uruchamiać ;)

Posted

post-60067-0-14348100-1522860254_thumb.jpeg

Dzis tylko jedna, choć uczciwa. Nie trafiłem z czasem i sytuacją - ryby spłoszyły działania z wodowaniem żaglówek.

• Like 10
Posted

Słoneczko przygrzało i wzdrazki wyszły do powierzchni, wszystko wypatrzone i microjiggi podane prosto pod pyszczek aef38ad63069152f491ab42c3da7ef1f.jpg

Taptalkniete z Galaxy s8

• Like 5
Posted (edited)

Witam.

Po oku najłatwiej rozpoznać jeżeli są wątpliwości - wzdręga ma w nim złoty pigment, płotka pomarańczowy. Mieszańce (całkiem często się trafiają) i jeden i drugi. Potrafią mieć też pomarańczowe plamy w okolicach pyszczka i głowy.

Pozdrawiam.

Edited by Forest-Natura
  • Like 1
Posted (edited)

Płotka to płotka [emoji6]ale trudniejsza niż wzdrega

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Płotka , ale jakaś skundlona .http://wedkarskiemazowsze.pl/images/smilies/omg.gif

U płotki płetwa grzbietowa jest dokładnie pod brzuszną , czyli na tym zdjęciu powinna wystawać z pod dłoni , a jej nie widać . Czyli jest cofnięta jak u wzdręgi.

Wzdręgo- płoć ? :D

post-52308-0-57763200-1522955681_thumb.jpg

Edited by pisarz
  • Like 1