etherni Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 Nie widzę takiego wątku, więc chyba mam zaszczyt otworzyć na ten sezon : Trzecia nie spełniała minimum rozmiaru do publikacji. 26
bartuch5473 Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 Piekne sa. Opiszesz cos wicej? Miejsce tzn przy brzegu czy daleko? Plytko gleboko. Na jaki typ przynety? Prowadzona szybko czy wolno.
MarcinZ Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 Dokładnie..opis by się przydal...co gdzie i na co[emoji6] Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
vastus Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 Rybki super ale dołączam się do kolegów o konieczności opisu. A tak w ogóle to zazdrocha
etherni Posted April 2, 2018 Author Posted April 2, 2018 Woda 1,5-2 metrów, typowe muliste bajoro. Mała gumka wleczona powoli po dnie. Jaka - tu nie mogę zdradzić bo czekają mnie zawody na tej rybie, a koledzy konkurenci "tajniaczą" absolutnie wszystkie informacje.
Bartas93 Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 Woda 1,5-2 metrów, typowe muliste bajoro. Mała gumka wleczona powoli po dnie. Jaka - tu nie mogę zdradzić bo czekają mnie zawody na tej rybie, a koledzy konkurenci "tajniaczą" absolutnie wszystkie informacje.Zawsze można zmylić towarzystwo
MajKar Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 Brawo, wzdręga to piękna sportowa ryba całe szczęście że nie posiada walorów kulinarnych. Szkoda że kilka lat temu została skreślony z listy ryb punktowanych na zawodach.
Andru77 Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 Brawo, wzdręga to piękna sportowa ryba całe szczęście że nie posiada walorów kulinarnych. Szkoda że kilka lat temu została skreślony z listy ryb punktowanych na zawodach.Może i nie posiada ale są tacy co im to nie przeszkadza i zabierają dziesiatki pięknych tarlaków. Z roku na rok jest ich mniej.
etherni Posted April 2, 2018 Author Posted April 2, 2018 - w towarzyskiej zabawie jaką urządzamy wzdręgi punktują. - walory kulinarne poznałem jako dzieciak, i tez jestem zaskoczony że ktoś to jada. - walory sportowe ma piękne i na UL dostarcza trochę zabawy. 2
MARIUSZ 69 Posted April 3, 2018 Posted April 3, 2018 Fajne ,a liczyłem po cichu że to Ja rozpocznę ten wątek ,pewnie to jeszcze nadrobię .
Okonhel Posted April 3, 2018 Posted April 3, 2018 Brawo, wzdręga to piękna sportowa ryba całe szczęście że nie posiada walorów kulinarnych. Szkoda że kilka lat temu została skreślony z listy ryb punktowanych na zawodach. Masz całkowitą rację ale niestety w tym kraju są tacy co nie podzielają Twojej opinii i zrobią kotlety z klenia czy bolenia i jeszcze zachwalają. 1
bartuch5473 Posted April 3, 2018 Posted April 3, 2018 Fajne ,a liczyłem po cichu że to Ja rozpocznę ten wątek ,pewnie to jeszcze nadrobię . Noooo musisz nadrobic musisz. Brakuje Twoich opisow okraszonych zdjeciami pieknych wzdreg z pontonu. 1
etherni Posted April 3, 2018 Author Posted April 3, 2018 To przyznam uczciwie ze kolega @Likus zmiażdżył mnie wynikiem i jemu zawdzięczam efekty. Zwłaszcza ta płoć rozwaliła dzień - chociaz jak widać podlodowe zabawy nas zblazowały i 35+ to za mało zeby aparat uruchamiać
etherni Posted April 4, 2018 Author Posted April 4, 2018 Dzis tylko jedna, choć uczciwa. Nie trafiłem z czasem i sytuacją - ryby spłoszyły działania z wodowaniem żaglówek. 10
tobiasz Posted April 4, 2018 Posted April 4, 2018 Słoneczko przygrzało i wzdrazki wyszły do powierzchni, wszystko wypatrzone i microjiggi podane prosto pod pyszczek Taptalkniete z Galaxy s8 5
Forest-Natura Posted April 5, 2018 Posted April 5, 2018 (edited) Witam.Po oku najłatwiej rozpoznać jeżeli są wątpliwości - wzdręga ma w nim złoty pigment, płotka pomarańczowy. Mieszańce (całkiem często się trafiają) i jeden i drugi. Potrafią mieć też pomarańczowe plamy w okolicach pyszczka i głowy.Pozdrawiam. Edited April 5, 2018 by Forest-Natura 1
Pisarz.......ewski Piotr Posted April 5, 2018 Posted April 5, 2018 (edited) Pojechałem po pracy czy i moje wzdręgi już się ruszyły.Kilka brań spartoliłem , kilka wzdręg wyjąłem , z tego jedna większa. Edited April 5, 2018 by pisarz 1
Pisarz.......ewski Piotr Posted April 5, 2018 Posted April 5, 2018 To płotka.Zgadza się to płoć , teraz i ja to widzę.http://wedkarskiemazowsze.pl/images/smilies/omg.gif
jacekp29 Posted April 5, 2018 Posted April 5, 2018 Płotka to płotka [emoji6]ale trudniejsza niż wzdrega Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 2
Pisarz.......ewski Piotr Posted April 5, 2018 Posted April 5, 2018 (edited) Płotka to płotka [emoji6]ale trudniejsza niż wzdrega Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaPłotka , ale jakaś skundlona .http://wedkarskiemazowsze.pl/images/smilies/omg.gifU płotki płetwa grzbietowa jest dokładnie pod brzuszną , czyli na tym zdjęciu powinna wystawać z pod dłoni , a jej nie widać . Czyli jest cofnięta jak u wzdręgi.Wzdręgo- płoć ? Edited April 5, 2018 by pisarz 1
Recommended Posts