Jump to content

Recommended Posts

Posted

Info napisane 01.04.... Prima aprilis :(

No to z takim żartem to na grubooo...cześć Rosia wyłączyli już wcześniej z odłowów rybackich...

Posted

To nie jest żart, chociż decyzje chyba jeszcze nie zapadły. Myślę, że dziennikarze próbują wymusić decyzje. Spotkania rzeczywiście odbyły się i mają odbyć się kolejne.

Posted

Dziś w TV słyszałem o planach zlikwidowania odłowów sieciowych na 5-ciu jeziorach. Moim zdaniem aby był skutek widoczny, nie wystarczy poczekać trzy lata, jak ktoś wspomniał w tym artykule. W polskich realiach, i przy założeniach, że wędkarze mają się zając ochroną i zarybianiem z własnej kieszeni i czasu, przy dobrych wiatrach i zaangażowaniu wielu wędkarzy, stawiam minimum na 10 lat, i to bardzo optymistycznie...  Bardzo dobrze, że tak się dzieje, jednak rybacy to nie jedyny problem bezrybia na naszych wodach. 

pozdrówka

Posted

Oczywiście, panuje powszechna zasada że karta się musi zwrócić itd, druga sprawa RAPR sprzyja wyrybieniu,brak kontroli, za niskie kary.. Bezsensowne zarabianie sumem...regulacje rzek.. No i prawda jest też taka że wędkarzy przybywa do tego jednak pretensji nie można mieć bo każdy ma prawo..

Ale mimo wszystko to zawsze jest pozytywna wiadomość..

Posted (edited)

Właśnie przeczytałem oficjalne info na swojej miejskiej stronie o zaprzestaniu połowów,  www.augustów24.pl. W przyszłym tygodniu Prezes będzie w terenie na Mazurach i Suwalszczyźnie.Kolega wspomniał o spotkaniu z samorządowcami i nie tylko.  Zapewne zamieści jakieś info.

Edited by bob74