Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Szwecja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3687 odpowiedzi w tym temacie

#2681 OFFLINE   Sailfish

Sailfish

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1198 postów
  • LokalizacjaTurawa
  • Imię:Cezary

Napisano 27 sierpień 2022 - 17:55

Jeszcze tylko 9 dni

#2682 OFFLINE   Kokot

Kokot

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 371 postów

Napisano 27 sierpień 2022 - 20:02

Jeszcze tylko 9 dni

Które jezioro?

#2683 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 688 postów
  • LokalizacjaElbląg
  • Imię:Robert

Napisano 29 sierpień 2022 - 15:21

Nikt nie jeździe w te rejony, o których pisałem?

#2684 OFFLINE   malcz

malcz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2195 postów
  • Lokalizacjawarszawa
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:malczewski

Napisano 29 sierpień 2022 - 15:59

https://www.pap.pl/a...a-pokladzie-300

#2685 OFFLINE   Robert Dorado

Robert Dorado

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 716 postów
  • LokalizacjaSwarzędz
  • Nazwisko:"kazik"

Napisano 29 sierpień 2022 - 18:00

Ja jadę po 12 wrzesnia na 2 tygodnie, jeden na Ocke a drugi jakieś jezioro w rejonie miejscowości z "sele" w nazwie. Wyjazd z namiotem, zobaczymy jak wyjdzie :)

#2686 OFFLINE   Sailfish

Sailfish

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1198 postów
  • LokalizacjaTurawa
  • Imię:Cezary

Napisano 29 sierpień 2022 - 18:09

Jeździłeś wcześniej z namiotem we wrześniu?

#2687 OFFLINE   Szczepek2

Szczepek2

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 258 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Andrzej
  • Nazwisko:Szczepkowski

Napisano 29 sierpień 2022 - 19:55

Ja jadę po 12 wrzesnia na 2 tygodnie, jeden na Ocke a drugi jakieś jezioro w rejonie miejscowości z "sele" w nazwie. Wyjazd z namiotem, zobaczymy jak wyjdzie :)

Daj znać jak poszło, ja w przyszym roku planuję to samo w Szwecji lub w Finlandii.
Powodzenia.

#2688 OFFLINE   Czechofil

Czechofil

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 610 postów
  • LokalizacjaUrsynów
  • Imię:Leszek

Napisano 29 sierpień 2022 - 21:53

Odważnie - nad Ocke latem potrafi w nocy być 3 sypnie a temperatura w ciągu dnia może się zmienić o 20’C

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • gaweł lubi to

#2689 OFFLINE   matiazay

matiazay

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 153 postów
  • LokalizacjaLublin/Polska
  • Imię:MAti

Napisano 29 sierpień 2022 - 22:49

Wszystko, wszystkim ale czemu nie skorzystać z opcji https://m.facebook.c...00057455709427/
?
Serwis i warunki gitara. Leszka można polecić a ma tam domki.
Po za tym dziwi mnie, że jedną nazwę piszesz a drugą nie. W świecie gdzie ludzie usuwają okulary ze zdjęć, żeby nie pokazać miejscówki pachnie jakimś pstryczkiem w nos...

My na wiosnę byliśmy na zbiorniku Ojen (Dalarna). Padła 108 a tak to nie było lekko ale były xx : 70, 80, jazie, okonie rozbite. Strasznie czarne szczupaki tam są. Gdyby kogoś interesowało pisać priv.
  • gaweł i Arcik lubią to

#2690 OFFLINE   Bujo

Bujo

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4485 postów

Napisano 30 sierpień 2022 - 00:46

Mam nadzieje ze pojdzie super. Bedzie zajebista reklama, dla Dorado, dla Leszka, ktoremu jakis kretyn sie wygadal o jeziorze, dla fejsbuka, instagrama, full wypas.

Mam dla was jedna bardzo powazna rade w okolicach Ocke i namiotach- uwazajcie na niedzwiedzie!!! Pare sie ich tam kreci, moga miec ochote na Polski bekon :) wybredne nie sa :) :) :)
  • bassy lubi to

#2691 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisano 30 sierpień 2022 - 06:48

Mam nadzieje ze pojdzie super. Bedzie zajebista reklama, dla Dorado, dla Leszka, ktoremu jakis kretyn sie wygadal o jeziorze, dla fejsbuka, instagrama, full wypas.

Jakoś tak to jest, że jak się za dużo pisze o tajnych miejscówkach, to przestają być tajne. Pamiętasz, jak pisałeś o pewnym wydarzeniu, które było z resztą szeroko komentowane  na forum? Koledze, który ma doświadczenie w znajdowaniu met na podstawie szczątkowych informacji, znalezienie przedmiotowej zajęło 5 minut. Przejrzał szwedzką prasę internetową i trafił na wzmiankę w lokalnej prasie. Reszta to była bułka z masłem. To było łaaadnych parę lat temu.

Takich osób na forum jest zapewne więcej. Niektóre z tego żyją. Jak kilka lat temu kolega, z którym byłem na wyjeździe, pochwalił się na insta bardzo grubą rybąa 114 z Laponii, to znany przewodnik przez dłuższy czas nie dawał mu spokoju, namolnie dochodząc "gdzie"? I nie wystarczyło po prostu odpowiedzieć "to moja sprawa"...

• mario, dario69 i wedkarz-w2 lubią to

#2692 OFFLINE   Robert Dorado

Robert Dorado

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 716 postów
  • LokalizacjaSwarzędz

Napisano 30 sierpień 2022 - 09:29

Odważnie - nad Ocke latem potrafi w nocy być 3 sypnie a temperatura w ciągu dnia może się zmienić o 20’C

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mam nadzieję że przygotowałem się dobrze, dokupiłem wewnętrzny namiot docieplający i markizę z dodatkowym namiotem na wieczorne posiadówki. Jak będzie ciężko to i ogrzewanie się znajdzie.

• golsyl lubi to

#2693 OFFLINE   Robert Dorado

Robert Dorado

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 716 postów
  • LokalizacjaSwarzędz

Napisano 30 sierpień 2022 - 09:37

Wszystko, wszystkim ale czemu nie skorzystać z opcji https://m.facebook.c...00057455709427/
?
Serwis i warunki gitara. Leszka można polecić a ma tam domki.
Po za tym dziwi mnie, że jedną nazwę piszesz a drugą nie. W świecie gdzie ludzie usuwają okulary ze zdjęć, żeby nie pokazać miejscówki pachnie jakimś pstryczkiem w nos...

My na wiosnę byliśmy na zbiorniku Ojen (Dalarna). Padła 108 a tak to nie było lekko ale były xx : 70, 80, jazie, okonie rozbite. Strasznie czarne szczupaki tam są. Gdyby kogoś interesowało pisać priv.

Może dlatego że dzisiaj jest taki plan a na miejscu może się zmienić i pojedziemy gdzie indziej. Inna sprawa jest taka że nie po to przygotowywałem samochód na takie wyjazdy żeby teraz na północy domków szukać i dojeżdżać po 30-50km

Ocke podałem bo to pierwszy pewny przystanek później się zobaczy, z namiotem jestem prawie wolny, kwestia zwodowania łodzi...

• Biesan i polak9 lubią to

#2694 OFFLINE   Robert Dorado

Robert Dorado

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 716 postów
  • LokalizacjaSwarzędz

Napisano 30 sierpień 2022 - 09:46

Mam dla was jedna bardzo powazna rade w okolicach Ocke i namiotach- uwazajcie na niedzwiedzie!!! Pare sie ich tam kreci, moga miec ochote na Polski bekon :) wybredne nie sa :) :) :)

Nie jestem pewien czy będzie reklama ;). Jezioro jest obstawione filmami od 2019r i nic nowego robić nie trzeba a niedźwiedzie właściciel Damman camp już przetrzebił :D.

#2695 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano 30 sierpień 2022 - 09:51

Mam nadzieję że przygotowałem się dobrze, dokupiłem wewnętrzny namiot docieplający i markizę z dodatkowym namiotem na wieczorne posiadówki. Jak będzie ciężko to i ogrzewanie się znajdzie.

Pod koniec czerwca w Laponii dopadał nas śnieg, śnieg z deszczem lub przymrozki. Podstawą jest zabezpieczenie trzech potrzeb:

- żeby było ciepło

- żeby było sucho

- żeby się najeść.

No i oczywiście sprzęt musi działać :) Cała reszta (w tym częściowo jakość spania) jest pochodną. Kiedy my jeździmy jest o tyle przyjemnej i łatwiej, że całą dobę jest jasno...

• sucks_one i Robert Dorado lubią to

#2696 OFFLINE   Robert Dorado

Robert Dorado

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 716 postów
  • LokalizacjaSwarzędz

Napisano 30 sierpień 2022 - 10:09

Pod koniec czerwca w Laponii dopadał nas śnieg, śnieg z deszczem lub przymrozki. Podstawą jest zabezpieczenie trzech potrzeb:

- żeby było ciepło

- żeby było sucho

- żeby się najeść.

No i oczywiście sprzęt musi działać :) Cała reszta (w tym częściowo jakość spania) jest pochodną. Kiedy my jeździmy jest o tyle przyjemnej i łatwiej, że całą dobę jest jasno...

Też chciałem jechać latem... ale trzeba było pracować, teraz jak zakończę kupie bilet i jadę. Samochód przygotowany, namiot dachowy + ocieplenie, markiza z pełnym namiotem żeby było można usiąść i mieć gdzie wyschnąć, ewentualne ogrzewanie ogarnięte. Jedzenie ... (jakbym schudł było by lepiej :D), ogarnięte. Damy radę, ponoć Simms nie przecieka  :D

Jak zaczynaliśmy 20 lat temu, jeden namiot na 4 osoby, jedna zapasowa wędka na wszystkich, gumowe materace, śpiwory z jakieś flizeliny .... Czasami w maju człowiek się budził a wszystko białe... Teraz w porównaniu do tego co było to będzie czysty, niczym nie skażony luksus.

Użytkownik Robert Dorado edytował ten post 30 sierpień 2022 - 10:20

• Biesan, rapek i Dano. lubią to

#2697 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano 30 sierpień 2022 - 11:20

(...), ponoć Simms nie przecieka  :D

Nie wiem, jak Simms, ale wszystko, co kiedykolwiek miałem na grzbiecie (albo na tyłku) ja i koledzy - przecieka :) Prędzej czy później. Wyjątkiem jest gumowany sztormiak albo plastikowa folia :)

Zazdroszczę Wam, ja tegoroczny biwak mam już za sobą...

• Rebel64 lubi to

#2698 OFFLINE   matiazay

matiazay

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 153 postów
  • LokalizacjaLublin/Polska
  • Imię:MAti

Napisano 30 sierpień 2022 - 13:21

Dorada wal wszystkie nazwy zbiorników, na których byłeś najlepiej z opisem i od teraz pod każdym postem pisz nazwę i maniary łowiska żeby lekko się uwiarygodnić.
Po ilości postów chyba za bardzo przeżywasz to wszystko co Ciebie otacza.

Ps.
Poważnie jesteś przedstawicielem/właścicielem firmy Dorado na Polskę?

#2699 OFFLINE   Paweł Bugajski

Paweł Bugajski

dawniej "kardi"

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 1996 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Bugajski

Napisano 30 sierpień 2022 - 15:50

- żeby było ciepło

- żeby było sucho

- żeby się najeść.

Zapomniałeś o środku p/komarowym.W każdej kieszeni spray.

#2700 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano 30 sierpień 2022 - 16:19

Nie używam żadnego :) Źle znoszę.

Kapelusze, siatki, rękawiczki.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych