Jeszcze tylko 9 dni
Szwecja
#2681 OFFLINE
Napisano 27 sierpień 2022 - 17:55
#2682 OFFLINE
Napisano 27 sierpień 2022 - 20:02
Jeszcze tylko 9 dni
Które jezioro?
#2683 OFFLINE
Napisano 29 sierpień 2022 - 15:21
#2684 OFFLINE
#2685 OFFLINE
Napisano 29 sierpień 2022 - 18:00
Ja jadę po 12 wrzesnia na 2 tygodnie, jeden na Ocke a drugi jakieś jezioro w rejonie miejscowości z "sele" w nazwie. Wyjazd z namiotem, zobaczymy jak wyjdzie
#2686 OFFLINE
Napisano 29 sierpień 2022 - 18:09
Jeździłeś wcześniej z namiotem we wrześniu?
#2687 OFFLINE
Napisano 29 sierpień 2022 - 19:55
Ja jadę po 12 wrzesnia na 2 tygodnie, jeden na Ocke a drugi jakieś jezioro w rejonie miejscowości z "sele" w nazwie. Wyjazd z namiotem, zobaczymy jak wyjdzie
Daj znać jak poszło, ja w przyszym roku planuję to samo w Szwecji lub w Finlandii.
Powodzenia.
#2688 OFFLINE
Napisano 29 sierpień 2022 - 21:53
Odważnie - nad Ocke latem potrafi w nocy być 3 sypnie a temperatura w ciągu dnia może się zmienić o 20’C
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- gaweł lubi to
#2689 OFFLINE
Napisano 29 sierpień 2022 - 22:49
Wszystko, wszystkim ale czemu nie skorzystać z opcji https://m.facebook.c...00057455709427/
?
Serwis i warunki gitara. Leszka można polecić a ma tam domki.
Po za tym dziwi mnie, że jedną nazwę piszesz a drugą nie. W świecie gdzie ludzie usuwają okulary ze zdjęć, żeby nie pokazać miejscówki pachnie jakimś pstryczkiem w nos...
My na wiosnę byliśmy na zbiorniku Ojen (Dalarna). Padła 108 a tak to nie było lekko ale były xx : 70, 80, jazie, okonie rozbite. Strasznie czarne szczupaki tam są. Gdyby kogoś interesowało pisać priv.
- gaweł i Arcik lubią to
#2690 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2022 - 00:46
Mam nadzieje ze pojdzie super. Bedzie zajebista reklama, dla Dorado, dla Leszka, ktoremu jakis kretyn sie wygadal o jeziorze, dla fejsbuka, instagrama, full wypas.
Mam dla was jedna bardzo powazna rade w okolicach Ocke i namiotach- uwazajcie na niedzwiedzie!!! Pare sie ich tam kreci, moga miec ochote na Polski bekon wybredne nie sa
- bassy lubi to
#2691 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2022 - 06:48
Mam nadzieje ze pojdzie super. Bedzie zajebista reklama, dla Dorado, dla Leszka, ktoremu jakis kretyn sie wygadal o jeziorze, dla fejsbuka, instagrama, full wypas.
Jakoś tak to jest, że jak się za dużo pisze o tajnych miejscówkach, to przestają być tajne. Pamiętasz, jak pisałeś o pewnym wydarzeniu, które było z resztą szeroko komentowane na forum? Koledze, który ma doświadczenie w znajdowaniu met na podstawie szczątkowych informacji, znalezienie przedmiotowej zajęło 5 minut. Przejrzał szwedzką prasę internetową i trafił na wzmiankę w lokalnej prasie. Reszta to była bułka z masłem. To było łaaadnych parę lat temu.
Takich osób na forum jest zapewne więcej. Niektóre z tego żyją. Jak kilka lat temu kolega, z którym byłem na wyjeździe, pochwalił się na insta bardzo grubą rybąa 114 z Laponii, to znany przewodnik przez dłuższy czas nie dawał mu spokoju, namolnie dochodząc "gdzie"? I nie wystarczyło po prostu odpowiedzieć "to moja sprawa"...
- mario, dario69 i wedkarz-w2 lubią to
#2692 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2022 - 09:29
Odważnie - nad Ocke latem potrafi w nocy być 3 sypnie a temperatura w ciągu dnia może się zmienić o 20’C
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mam nadzieję że przygotowałem się dobrze, dokupiłem wewnętrzny namiot docieplający i markizę z dodatkowym namiotem na wieczorne posiadówki. Jak będzie ciężko to i ogrzewanie się znajdzie.
- golsyl lubi to
#2693 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2022 - 09:37
Wszystko, wszystkim ale czemu nie skorzystać z opcji https://m.facebook.c...00057455709427/
?
Serwis i warunki gitara. Leszka można polecić a ma tam domki.
Po za tym dziwi mnie, że jedną nazwę piszesz a drugą nie. W świecie gdzie ludzie usuwają okulary ze zdjęć, żeby nie pokazać miejscówki pachnie jakimś pstryczkiem w nos...
My na wiosnę byliśmy na zbiorniku Ojen (Dalarna). Padła 108 a tak to nie było lekko ale były xx : 70, 80, jazie, okonie rozbite. Strasznie czarne szczupaki tam są. Gdyby kogoś interesowało pisać priv.
Może dlatego że dzisiaj jest taki plan a na miejscu może się zmienić i pojedziemy gdzie indziej. Inna sprawa jest taka że nie po to przygotowywałem samochód na takie wyjazdy żeby teraz na północy domków szukać i dojeżdżać po 30-50km
Ocke podałem bo to pierwszy pewny przystanek później się zobaczy, z namiotem jestem prawie wolny, kwestia zwodowania łodzi...
- Biesan i polak9 lubią to
#2694 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2022 - 09:46
Mam dla was jedna bardzo powazna rade w okolicach Ocke i namiotach- uwazajcie na niedzwiedzie!!! Pare sie ich tam kreci, moga miec ochote na Polski bekon wybredne nie sa
Nie jestem pewien czy będzie reklama . Jezioro jest obstawione filmami od 2019r i nic nowego robić nie trzeba a niedźwiedzie właściciel Damman camp już przetrzebił .
#2695 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2022 - 09:51
Mam nadzieję że przygotowałem się dobrze, dokupiłem wewnętrzny namiot docieplający i markizę z dodatkowym namiotem na wieczorne posiadówki. Jak będzie ciężko to i ogrzewanie się znajdzie.
Pod koniec czerwca w Laponii dopadał nas śnieg, śnieg z deszczem lub przymrozki. Podstawą jest zabezpieczenie trzech potrzeb:
- żeby było ciepło
- żeby było sucho
- żeby się najeść.
No i oczywiście sprzęt musi działać Cała reszta (w tym częściowo jakość spania) jest pochodną. Kiedy my jeździmy jest o tyle przyjemnej i łatwiej, że całą dobę jest jasno...
- sucks_one i Robert Dorado lubią to
#2696 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2022 - 10:09
Pod koniec czerwca w Laponii dopadał nas śnieg, śnieg z deszczem lub przymrozki. Podstawą jest zabezpieczenie trzech potrzeb:
- żeby było ciepło
- żeby było sucho
- żeby się najeść.
No i oczywiście sprzęt musi działać Cała reszta (w tym częściowo jakość spania) jest pochodną. Kiedy my jeździmy jest o tyle przyjemnej i łatwiej, że całą dobę jest jasno...
Też chciałem jechać latem... ale trzeba było pracować, teraz jak zakończę kupie bilet i jadę. Samochód przygotowany, namiot dachowy + ocieplenie, markiza z pełnym namiotem żeby było można usiąść i mieć gdzie wyschnąć, ewentualne ogrzewanie ogarnięte. Jedzenie ... (jakbym schudł było by lepiej ), ogarnięte. Damy radę, ponoć Simms nie przecieka
Jak zaczynaliśmy 20 lat temu, jeden namiot na 4 osoby, jedna zapasowa wędka na wszystkich, gumowe materace, śpiwory z jakieś flizeliny .... Czasami w maju człowiek się budził a wszystko białe... Teraz w porównaniu do tego co było to będzie czysty, niczym nie skażony luksus.
Użytkownik Robert Dorado edytował ten post 30 sierpień 2022 - 10:20
- Biesan, rapek i Dano. lubią to
#2697 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2022 - 11:20
(...), ponoć Simms nie przecieka
Nie wiem, jak Simms, ale wszystko, co kiedykolwiek miałem na grzbiecie (albo na tyłku) ja i koledzy - przecieka Prędzej czy później. Wyjątkiem jest gumowany sztormiak albo plastikowa folia
Zazdroszczę Wam, ja tegoroczny biwak mam już za sobą...
- Rebel64 lubi to
#2698 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2022 - 13:21
Po ilości postów chyba za bardzo przeżywasz to wszystko co Ciebie otacza.
Ps.
Poważnie jesteś przedstawicielem/właścicielem firmy Dorado na Polskę?
#2699 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2022 - 15:50
- żeby było ciepło
- żeby było sucho
- żeby się najeść.
Zapomniałeś o środku p/komarowym.W każdej kieszeni spray.
#2700 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2022 - 16:19
Nie używam żadnego Źle znoszę.
Kapelusze, siatki, rękawiczki.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych