Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Szwecja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3687 odpowiedzi w tym temacie

#1561 OFFLINE   Krzysztof

Krzysztof

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 511 postów
  • LokalizacjaNiemcy

Napisano 31 sierpień 2020 - 18:38

To jest kwestia szacunku dla innych....

Poza tym, to nie jest Twój prywatny wątek - jak założysz własny to gwarantuję Ci, że nawet tam nie zajrzę

nie rozumiem ? co ma interpunkcja, literówka czy jakis blád ortograficzny wspólnego z szacunkiem? oswiec mnie proszé. czy ja kogos obrazam ,wyzywam ?

#1562 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1070 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 31 sierpień 2020 - 19:16

Pozwolę sobie odpowiedzieć za Leszka. Jerkbait to forum publiczne. Poprawna pisownia jest elementem kultury osobistej. Kulturalne zachowanie jest elementem okazywania szacunku drugiej osobie. Jeśli nie przeszkadza Ci bekanie na rodzinnej imprezie, jedzenie rękami, a nie widelcem, dłubanie w nosie, puszczanie bąków w komunikacji publicznej, olewanie języka polskiego na forum publicznym... Jeśli Ci przeszkadza, to przestań.
  • Sailfish, smwrc i Czechofil lubią to

#1563 OFFLINE   Krzysztof

Krzysztof

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 511 postów
  • LokalizacjaNiemcy

Napisano 31 sierpień 2020 - 19:50

Pozwolę sobie odpowiedzieć za Leszka. Jerkbait to forum publiczne. Poprawna pisownia jest elementem kultury osobistej. Kulturalne zachowanie jest elementem okazywania szacunku drugiej osobie. Jeśli nie przeszkadza Ci bekanie na rodzinnej imprezie, jedzenie rękami, a nie widelcem, dłubanie w nosie, puszczanie bąków w komunikacji publicznej, olewanie języka polskiego na forum publicznym... Jeśli Ci przeszkadza, to przestań.

Niczego nie olewam , nie mam mozliwosci panie mecenasie.A jeszcze jedno,kogo i gdzie obrazilem?
  • Rebel64 lubi to

#1564 OFFLINE   Syfon

Syfon

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 69 postów
  • LokalizacjaOpole
  • Imię:Marek

Napisano 31 sierpień 2020 - 20:49

Niczego nie olewam , nie mam mozliwosci panie mecenasie.A jeszcze jedno,kogo i gdzie obrazilem?

Znowu typowe u Krzysztofa  działanie: zesra się, a nie da się

• smwrc lubi to

#1565 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisano 31 sierpień 2020 - 20:50

Panowie, a co tam słychać w Szwecji? 

• sucks_one lubi to

#1566 OFFLINE   Sailfish

Sailfish

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1198 postów
  • LokalizacjaTurawa
  • Imię:Cezary

Napisano 31 sierpień 2020 - 20:53

Jadę w niedzielę, to opowiem.

• krzysiek lubi to

#1567 OFFLINE   TERMOS

TERMOS

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1900 postów
  • LokalizacjaDyslektyk ze Sztokcholmu.
  • Imię:Rafal
  • Nazwisko:K.L

Napisano 31 sierpień 2020 - 21:09

Leje w sumie od wczoraj zaczelo delikatnie. Dzis mielismy poganiac za sandaczem ale tak wialo ze niestety nie pojechalismy. Moze w weekend, poki co ma lac prawie przez caly tydzien w okolicach Sztokcholmu. Od soboty poprawa,moze wtedy.
  • krzysiek lubi to

#1568 ONLINE   Rebel64

Rebel64

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1400 postów
  • LokalizacjaStolica
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Nicki

Napisano 01 wrzesień 2020 - 00:21

Krzysztof nie przejmuj się,rob swoje,chłopcy chyba nie polowili i się przypieprzaja. BEZ OBRAZY PANOWIE.
  • Biesan lubi to

#1569 OFFLINE   andrew

andrew

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 673 postów
  • LokalizacjaWies w miescie

Napisano 01 wrzesień 2020 - 19:11

Może źle szukałem ale nie znalazłem wątku. Łowił ktoś kiedykolwiek na Amanningen/Virsbosjon?

#1570 OFFLINE   croock

croock

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 637 postów
  • LokalizacjaWroclaw

Napisano 02 wrzesień 2020 - 16:46

Koledzy, czy ktoś miał przyjemność łowić w okolicach Karlskrony w pierwszej połowie października? Jak wrażenia? 

Zastanawiamy się właśnie nad weekendowym wyjazdem. Do tej pory łowiłem na szkierach wiosną (od bardzo wczesnej do bardzo późnej). Jesień natomiast to dla mnie teren niezbadany.

Wiem, że pytanie jest dość ogólne, ale interesuje mnie każdy wartościowy skrawek wiedzy: Czym takie łowienie różni się na południowych szkierach od wiosennego? Czy to jeszcze w ogóle sezon? 

• analityk lubi to

#1571 OFFLINE   Flame

Flame

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 339 postów
  • LokalizacjaWarszawa/Tarchomin
  • Imię:Patryk

Napisano 04 wrzesień 2020 - 07:09

To oczywiście zależy od pogody i temperatury wody więc jeżeli trafisz na flautę i ciepłą wodę to wyniki mogą być zbliżone do wiosny. Jeżeli jednak będzie rasowa jesień czyli ochładzająca się woda i konkretny wiaterek to różnica będzie wyraźna na korzyść jesieni. Byłem wiosną w okolicy Karlskrony cztery razy i jeden jesienią (początek października - okolice Jordo) i ten jesienny był najlepszym wyjazdem. Ryby były znacznie bardziej chętne do brania i prawie nie było odprowadzeń co wiosną jest jednak częste. Pogoda jednak wtedy była już jesienna, ok 10sC z silnym wiatrem i przelotnymi opadami.

#1572 OFFLINE   radanet

radanet

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 215 postów

Napisano 04 wrzesień 2020 - 12:55

Obiecana rybka z Laponii.....

Załączone pliki

#1573 OFFLINE   Luk74

Luk74

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 34 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Kajak

Napisano 04 wrzesień 2020 - 13:08

Obiecana rybka z Laponii.....

Piękna.....cholernie zazdroszczę i gratuluję !!!!

#1574 OFFLINE   radanet

radanet

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 215 postów

Napisano 04 wrzesień 2020 - 13:19

W kilku słowach podsumowania.

Fantastyczne miejsce i czas który spędziliśmy razem ze swoimi synami. Szczerze polecam zabierać swoich synów lub córki jeśli pałają chęcią, aby pokazać im tą naszą piękną pasję.

To był nasz drugi wyjazd z synami ( grupa 10 osó B) i powiem tylko tyle, że w ogóle nie chcieli wracać...... 

Pogoda i ryby dopisały a i różnorodność dostępnej wody sprawia, że można sobie urozmaicić czas.

Można było się wyłapać do bólu okoni a że bylismy z dziećmi to głównie chcieliśmy żeby łowili jak najwięcej więc tym rybom poświęcliiśmy sporo czasu. Szczupaki traktowaliśmy raczej jako przyłów ale i tak trafiły się rybki 121, 110, 95 i sporo mniejszych. Największe okonie to 44 i 47 i sporo między 35 a 40 cm. Trafiło sie też kilka jazi. Największe 54,54 i 63 cm.

Jak ktoś miał ochotę wybrać się na góskie strumyki to urodą po prostu zniewalały a kilkanaście wyciągniętych pstrągów dopełniało ogrom przeżyć.

Jak ktoś ma pytania to proszę pisać. Dorzucam kilka fotek   

Załączone pliki

#1575 OFFLINE   womar

womar

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 269 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Wojtek

Napisano 04 wrzesień 2020 - 13:24

Fantastycznie połowiliście, gratulacje!

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

#1576 OFFLINE   Luk74

Luk74

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 34 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Nazwisko:Kajak

Napisano 04 wrzesień 2020 - 13:51

Fantastycznie połowiliście, gratulacje!

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Extra!!!! gratuluję

#1577 OFFLINE   Krzysztof

Krzysztof

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 511 postów
  • LokalizacjaNiemcy

Napisano 04 wrzesień 2020 - 13:59

Piékne ryby i widoki .

Zobaczymy co mnie czeka we wrzesniu.Mam  nadziejé ze sié troché ochlodzi i ryby i grzyby dopiszá.

#1578 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1444 postów

Napisano 04 wrzesień 2020 - 15:00

Może mod mnie zbanuje, ale Panowie mam prośbę. Czy ktoś z odwiedzających Szwecję byłby tak uczynny i kupił mi w ICA zajebistą przyprawę (marynatę) której zdjęcie zamieszczam poniżej. Kosztuje o ile dobrze pamiętam 89 lub 79 SEK. Kasę przelewam na konto z góry + koszty wysyłki, lub jesli ktoś jest w Wawy to odbieram. Nie to, żeby ktoś specjalnie się fatygował ale często robimy na miejscu zakupy i przy okazji. W zeszłym roku, była dostępna w dużej ICA w Karlskronie po drodze do portu (Maxi ICA). 

Załączony plik  bourbon.jpg   87,57 KB   115 Ilość pobrań

Przyprawa bomba....i nie do dostania w PL. 

Użytkownik rower26 edytował ten post 04 wrzesień 2020 - 15:07

• szydłoś, BOB i malcz lubią to

#1579 OFFLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10194 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Robert

Napisano 04 wrzesień 2020 - 15:39

Łukasz, wracam ze Szwecji 27-go. Zazwyczaj w drodze powrotnej na prom, zatrzymujemy się w markecie MAX (ostatni kompleks handlowy przed portem w Karlskronie... to o tym piszesz?). Ja kupuję tam wiaderka z borówkami. Jeśli i tym razem będziemy mieli czas na zakupy to mogę poszukać. 

Tak z ciekawości, do czego stosujesz te przyprawę?

#1580 OFFLINE   Krzysztof

Krzysztof

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 511 postów
  • LokalizacjaNiemcy

Napisano 04 wrzesień 2020 - 15:39

Może mod mnie zbanuje, ale Panowie mam prośbę. Czy ktoś z odwiedzających Szwecję byłby tak uczynny i kupił mi w ICA zajebistą przyprawę (marynatę) której zdjęcie zamieszczam poniżej. Kosztuje o ile dobrze pamiętam 89 lub 79 SEK. Kasę przelewam na konto z góry + koszty wysyłki, lub jesli ktoś jest w Wawy to odbieram. Nie to, żeby ktoś specjalnie się fatygował ale często robimy na miejscu zakupy i przy okazji. W zeszłym roku, była dostępna w dużej ICA w Karlskronie po drodze do portu (Maxi ICA). 
 Ja jadé 19 września to mogé ci kupic .reszta na priv
attachicon.gif bourbon.jpg

Przyprawa bomba....i nie do dostania w PL.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych