godski Opublikowano 21 Października 2023 Opublikowano 21 Października 2023 Tak wyglądają moje oksy po przejechaniu autem. Zniszczeniu uległy jedynie zawiasy Niestety Smith nie oferuje czesci zamiennych … ale uznaje reklamacje bezwarunkowo i daje nowe … lifetime. Minusem jest ze wysyłka tylko do USA i Kanady, więc szukam jak coś kontaktu i chętnie dorzucę się do paczki z USA Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkKto Ci tak powiedział że bezwarunkowo Smith daje bezwarunkowo dożywotnią gwarancję???? Jeśli by tak było to wrzucę za chwilę pod buta kilka par które są lekko sfatygowane i dostanę nowe. Na bank to tak nie działa.
Tomasz eS Opublikowano 21 Października 2023 Opublikowano 21 Października 2023 Andrzej ja uzyskałem takie info od nich - warunek jest taki że zakupione w USA Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
pafek Opublikowano 21 Października 2023 Opublikowano 21 Października 2023 (edytowane) Andrzej ja uzyskałem takie info od nich - warunek jest taki że zakupione w USA Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkDokładnie. Piszesz dostajesz kupon na 200$ warunek kupujesz u nich na stronie, wysyłka do USA No i ja swoje kupiłem w USA ale nawet nie u nich. Wysłałem screen ze sklepu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 21 Października 2023 przez pafek
drakmen Opublikowano 29 Października 2024 Opublikowano 29 Października 2024 Cześć. Moje okulary już czas(i deet) troszkę zmęczył, więc szukam czegoś nowego. Znalazłem takie coś, jak mi się wydaje,w rozsądnych pieniądzach: https://www.optykaworld.pl/okulary-przeciwsloneczne/Smith/Smith-OUTBACK-Polarized-124QE-458162.html?feed=pl&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwj4K5BhDYARIsAD1Ly2rPCcLTyRPiCdJLCgFzM2mSLa0abLlBLip-qMxya1JOTe4yoXJbUcwaAhaDEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Miał ktoś styczność z tym modelem, jak i ze sklepem?
Robert Crocker Opublikowano 18 Listopada 2024 Opublikowano 18 Listopada 2024 https://www.opineo.pl/opinie/optykaworld-pl?filtr=negatywne 1
psd27 Opublikowano 19 Listopada 2024 Opublikowano 19 Listopada 2024 Cześć. Moje okulary już czas(i deet) troszkę zmęczył, więc szukam czegoś nowego. Znalazłem takie coś, jak mi się wydaje,w rozsądnych pieniądzach: https://www.optykaworld.pl/okulary-przeciwsloneczne/Smith/Smith-OUTBACK-Polarized-124QE-458162.html?feed=pl&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwj4K5BhDYARIsAD1Ly2rPCcLTyRPiCdJLCgFzM2mSLa0abLlBLip-qMxya1JOTe4yoXJbUcwaAhaDEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Miał ktoś styczność z tym modelem, jak i ze sklepem?Pierwsze, co robię wyrzynarki sklepów internetowych, to szukam regulaminu sklepu…. Moe na telefonie nie umiem znaleźć, ale w przypadku tego sklepu nie znalazłem….
gringo Opublikowano 20 Listopada 2024 Opublikowano 20 Listopada 2024 Panowie pytanko stoję przed wyborem arki okularów Smith, a wx. Co polecicie?
Og2 Opublikowano 20 Listopada 2024 Opublikowano 20 Listopada 2024 Panowie pytanko stoję przed wyborem arki okularów Smith, a wx. Co polecicie?Zdecydowanie zakupem na dłuższy czas będzie Smith ze szklanymi soczewkami. Mam wx i na pewno następne będą szklane costy albo Smith. Wysłane z mojego 2106118C przy użyciu Tapatalka
gringo Opublikowano 21 Listopada 2024 Opublikowano 21 Listopada 2024 O właśnie słyszałem różne opinie o wx
bartsiedlce Opublikowano 21 Listopada 2024 Opublikowano 21 Listopada 2024 Latami używałem WX, niedawno kupiłem Smith'y. Z racji szkieł są znacząco cięższe, za to szersza i mocniejsza oprawka. Polaryzacja na bardzo podobnym poziomie, jeśli nie jednakowa.Trwałości nie porównuję, zobaczymy. Staram się dbać o okulary, więc WX po kilku latach nie uszkodziłem, są tylko ślady po deet, ale to nieuniknione.
radek_u Opublikowano 21 Listopada 2024 Opublikowano 21 Listopada 2024 Trwałości nie porównuję, zobaczymy. Staram się dbać A ja nie dbam o okulary i już parę Smithów załatwiłem Tyłek posadziłem na okularach, utopiłem na kajakach, kolega z główki mi połamał, bawiłem się i zawiasy rozwaliłem. Ale z soczewkami nie miałem problemów oprócz porysowania. U kobiet jest trochę inaczej, bo używają dużo kosmetyków, które połączone z potem mogą uszkodzić soczewki Ale nigdy nie widziałem uszkodzonych szklanych soczewek.Zaczynałem od kilku par carbonowych i teraz wszystkie jakie używam są ze szklanymi soczewkami i dobieram sobie w zależności od pogody 1
TOFIX99 Opublikowano 21 Listopada 2024 Opublikowano 21 Listopada 2024 (edytowane) Panowie pytanko stoję przed wyborem arki okularów Smith, a wx. Co polecicie?Sporo czasu temu postawiłem na SMITHA.Przed nimi były polaroid, solano, mistralle (kolejność przypadkowa). Moje okularki już mają "trochę wiosenek", szkła (plastiki) są bez skazy, napisy jeszcze widać.Są sprawdzone to po co zmieniać. Szklane smithy też miałem.Były ciężkie, sprzedałem. Jak te się sypną to następnym wyborem będą smithy, costy lub oakleye. Edytowane 21 Listopada 2024 przez Jano
gringo Opublikowano 21 Listopada 2024 Opublikowano 21 Listopada 2024 Panowie, a jaki kolor soczewek używacie najczęściej?
bartsiedlce Opublikowano 21 Listopada 2024 Opublikowano 21 Listopada 2024 Ja zawsze wybieram brąz, siła przyzwyczajenia
Archanioł Opublikowano 22 Listopada 2024 Opublikowano 22 Listopada 2024 brązowe/cooperJak słonce w południe daje .. to czarne z lustremWieczorami jasny brąż/zółte Najbardziej uniwersalne to brązowe, ale jak mam możliwość to używam różnych w zależności od miejsca, nasłonecznienia, pory dni itd
LPG Opublikowano 22 Listopada 2024 Opublikowano 22 Listopada 2024 Vlt 12%, czarne z niebieskim lustrem na lampęvlt 40% delikatnie żółte Low light ignitor na pochmurne dni w krzakach. Miałem uniwersalne copper ale leżą w szafce 1
gringo Opublikowano 23 Listopada 2024 Opublikowano 23 Listopada 2024 Chyba postawię od razu an dwie pary. Teraz używam tsuri żółte i brązowe. Mam też czarne nakładki na korekcyjne.
Archanioł Opublikowano 23 Listopada 2024 Opublikowano 23 Listopada 2024 Mam 2 pary nowych na sprzedaż, Muszę tylko zobaczyć jakie modele i szkła mi zostały..Ale raczej cis z brązowych polarchromatic Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
MIGOTKA Opublikowano 27 Listopada 2024 Opublikowano 27 Listopada 2024 Co prawda nie miałem nigdy okularów marki Smith, ale coś napiszę odnośnie tego czy warto wydać kasę na dobre okulary. Moim zdaniem warto tam gdzie jest czysta woda bo w brudnej i tak nie za wiele zobaczymy. Łowiłem w tym roku na Oceanie i miałem jakieś budżetowe okulary bo po co wydawać na dobre jak polaryzacja we wszystkich okularach działa tak samo. No i działała tak samo że przewodnik w połamanych i klejonych Costach widział wszystko czy ryba wychodzi, czy idzie za przynętą, ławice sardynek a ja nic nie widziałem. Na pewno duże znaczenie miało jego doświadczenie ale dla mnie wystarczające było to jak wziął moje okulary i żony i powiedział że shit, wiec w nich też nic nie widział. Wczoraj właśnie dotarły do mnie Costy, więc jak znowu nie będę nic widział to na pewno to już nie będzie wina okularów.Jaki masz model okularów ?Szukam coś na łódkę raczej na słoneczne dni
Luckyguliver Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Może mi ktoś przypomnieć gdzie są produkowane Smith'y z dystrybucji Safilo na Europę? 1
Luckyguliver Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja Szukalem na stronie Smith'a alternatywy dla szkiel Ignitor w wersji z Polaryzacja ale chyba nic nie ma? Znalazlem np Photochromic Opal Mirror ktorych zakres wyglada bardzo ciekawie ale nie ma ich w wersji z Polaryzacja. Podobnie jest ze szklami Contrast rose VLT 50 ktore sa tylko stosowane w goglach. https://www.smithoptics.com/en_US/p/sunglass/venture-performance-sunglass/VENTURE-SUNGLASSES.html?dwvar_VENTURE-SUNGLASSES_color=matteBlack-cpGlacierPhotochromicCopperBlueMirror
bartosz311287 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca Witam, mam pytanie do kolegów. Zachciało mi się iść w kierunku Smitha. Czy z obecnych modeli byłby taki który poradziłby sobie w dzień słoneczny i pochmurny? Czy raczej nie pchać się w tym kierunku i kupić dwie pary? Chociaż cenowo trochę sporo. Chyba, że ktoś poleci jeszcze inna markę np Oakley? Mam solano dwie pary. Zachciało mi się przeskoku jakościowego jeszcze bardziej. Warto? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź
Fr0ntliner Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca Cześć,niedawno kupiłem w ramach testu nowy wypust smith, a konkretnie model: Smith Optics Hookset Matte Black Polarchromic Polar Glass Yellow Blue Mirror - polaryzacyjne okulary fotochromowe dla wędkarzy. Używam ich w pochmurny dzień i w lampę. Fajnie podbijają kontrast, polaryzacja top, nie spadają mi z głowy jak guide czy castaway. W pierwszej chwili miały dla mnie zbyt żółty obraz, ale to kwestia indywidualna, vlt 11-23%. Były na Dunajcu, używam ich też na rower i czysto casualowo. Moje dotychczasowe vlt 12% pójdą niedługo na giełdę, bo te mają szersze zastosowanie i zostają u mnie.Natomiast Low light ignitor vlt 40% zostawiam na późny wieczór,pstrągowe krzaki i ponure zimowe łowienie. 2
fireblood Opublikowano 14 Sierpnia Opublikowano 14 Sierpnia Cześć,niedawno kupiłem w ramach testu nowy wypust smith, a konkretnie model: Smith Optics Hookset Matte Black Polarchromic Polar Glass Yellow Blue Mirror - polaryzacyjne okulary fotochromowe dla wędkarzy. Używam ich w pochmurny dzień i w lampę. Fajnie podbijają kontrast, polaryzacja top, nie spadają mi z głowy jak guide czy castaway. W pierwszej chwili miały dla mnie zbyt żółty obraz, ale to kwestia indywidualna, vlt 11-23%. Były na Dunajcu, używam ich też na rower i czysto casualowo. Moje dotychczasowe vlt 12% pójdą niedługo na giełdę, bo te mają szersze zastosowanie i zostają u mnie.Natomiast Low light ignitor vlt 40% zostawiam na późny wieczór,pstrągowe krzaki i ponure zimowe łowienie.Witaj i jak Ci się sprawują te nowe okulary, ja przymierzam do takich tylko szkła zielono brązowe
Rekomendowane odpowiedzi