Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

ZEGRZE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5927 odpowiedzi w tym temacie

#3321 OFFLINE   Martin77

Martin77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 551 postów
  • LokalizacjaWarszawa/Legionowo

Napisano 13 październik 2015 - 11:57

Wybrałem się i ja w końcu (piątek)...od rana do końca gumki i "opad".

Do 9-ej rano skutecznie nas mroziło, ale daliśmy radę. Kilka pstryknięć z rana, ale niestety niezaciętych. Koło 10:00 zacinam w pobliżu mostu przyzwoitego okonka (równe 30 cm), a w kolejnym rzucie coś mi urywa ogonek, i jak to zwykle bywa takiej gumki już w pudełku brak  :(

Później już tylko gorzej...i nagle koło 14-ej zaliczam sandaczyka....równe 47,5 cm :)   Branie przy podnoszeniu przynęty i guma w brodzie.

I to byłoby na tyle.

Wciąż biję się z myślami o sobotnim spotkaniu  z Wami nad K. Ż....może uda mi się choć przyjechać i popatrzeć.

Pozdro!

M.

#3322 OFFLINE   cometopudge

cometopudge

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 146 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Marcin

Napisano 17 październik 2015 - 20:23

Dziś ryba wyjeżdżała z wody hurtem. Bardzo ciekawy dzień , jedni nic, drudzy po komplecie na głowę. U nas na dwie łodzię trzy sandacze +/- 50 cm i dwa sumy 80cm.

• Martin77 lubi to

#3323 OFFLINE   paawelek83

paawelek83

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1300 postów
  • LokalizacjaOżarów Mazowiecki

Napisano 18 październik 2015 - 08:31

Dziś ryba wyjeżdżała z wody hurtem. Bardzo ciekawy dzień , jedni nic, drudzy po komplecie na głowę. U nas na dwie łodzię trzy sandacze +/- 50 cm i dwa sumy 80cm.

Proponuję więcej takich wpisów to na pewno nie długo ryby w ogóle przestaną wyjeżdżać bo już ich tam nie będzie

• Fishhunter lubi to

#3324 OFFLINE   filser

filser

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1060 postów
  • Lokalizacjamazowsze
  • Imię:Piotr

Napisano 18 październik 2015 - 08:45

Panowie moze pozamykać te wszystkie tematy wieści znad wody lub edytować wszystkie posty na treść dziś na zero,posucha itp.

#3325 OFFLINE   kotwica88

kotwica88

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 470 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Maciek

Napisano 18 październik 2015 - 08:51

Proponuję więcej takich wpisów to na pewno nie długo ryby w ogóle przestaną wyjeżdżać bo już ich tam nie będzie

Panowie moze pozamykać te wszystkie tematy wieści znad wody lub edytować wszystkie posty na treść dziś na zero,posucha itp.

Dokładnie, niektórzy tutaj tak się spinają, jakby woda i ryby tam pływające były tylko ich.

Po to jest to forum, żeby o takich rzeczach pisać.

Poza tym , "podobno" na tym forum panuje zasada C&R, więc złowione ryby wracają do wody... No stress B) B) B)

• wojciech1919, jalo1975 i Andrzej1 lubią to

#3326 OFFLINE   filser

filser

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1060 postów
  • Lokalizacjamazowsze
  • Imię:Piotr

Napisano 18 październik 2015 - 08:56

Popieram jak mają wyjechać jak wracają do wody ,bicie piany . Wychodzi na to ze na publicznym forum trzeba kłamać w żywe oczy.

Wysłane z mojego GT-P3100 przy użyciu Tapatalka

#3327 OFFLINE   cometopudge

cometopudge

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 146 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 18 październik 2015 - 11:45

Presja wędkarska zalewowi już nie zaszkodzi, bo i tak jest na ekstramalnym poziomie. Proponuję w takim razie pozamykać wszystkie tematy wieści z nad wody bo jak sądzę są tam same kłamstwa?

• kostom63 lubi to

#3328 OFFLINE   geno04

geno04

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 5 postów

Napisano 18 październik 2015 - 19:08

tu kolego się nic nie dowiesz bo tu tabu jest o rybach..... Dobrze że jestem minimum 4 razy w tygodniu nad Zegrzem to wiem co się dzieje.

#3329 OFFLINE   Majo

Majo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1095 postów

Napisano 18 październik 2015 - 19:18

tu kolego się nic nie dowiesz bo tu tabu jest o rybach..... Dobrze że jestem minimum 4 razy w tygodniu nad Zegrzem to wiem co się dzieje.

Daj sam coś od siebie a nie wymagasz. Od 2013r nie napisałeś ani jednego postu. Sensownego.

• Dienekes lubi to

#3330 OFFLINE   Przemsol

Przemsol

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1277 postów

Napisano 18 październik 2015 - 19:31

i w sobotę i dziś ryby brały ale..... pływaliśmy na dwie łodzie.... ja z kolegą łowiliśmy okonie a koledzy na łodzi (kotwiczyli 10 metrów od nas) bez dotyku.... następne miejsce my znowu łowimy a oni na zero.... dziś byłem sam więc nie wiem jakby to wyglądało ale dziś okoń nie chciał współpracować za to sandacz a i owszem...

miejsca odwiedzane są kolejno przez różne łodzie i kolejne ekipy...w zasadzie na zalewie nie ma już "tajnych" miejscówek...

ale faktem jest że łowią ci którzy są na wodzie częściej lub znają wodę i mają odrobinę szczęścia a o "rejonach" zgrupowania ryb i dobrych braniach i tak dowiadujemy się z dużym opóźnieniem (ja o "eldorado" na bugu dowiedziałem się miesiąc po tym jak "wtajemniczeni" obłowili się do syta a ryby były już mocno przekłute). umówcie się z przewodnikiem wędkarskim na zalewie (a jest kilku) - nie zabierze was na "swoje" najlepsze miejscówki...taka to prawda jest o zegrzu....olbrzymi potencjał a nie ma chętnych i mocnych by o niego zadbać...

• Martin77 i paawelek83 lubią to

#3331 OFFLINE   cometopudge

cometopudge

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 146 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 październik 2015 - 09:17

Przede wszystkim brakuje górnego wymiaru ochronnego i kontroli. Praktycznie tylko łowię na zalewie i czasem sam jestem świadkiem jak jakaś ekipa trafi sumy zgrupowane w jakimś dole i wyszarpują je za ogony po parę na głowę. Telefon do PSR kończy się na tym że w przeciągu godziny nikt się nie pojawia i delikwentów już nie ma albo zdążyli ryby w bagażniku zapakować. Z policją o rybach gadki również nie ma, nawet nie potrafią kontrolować pozwoleń wędkarskich .

#3332 OFFLINE   Andrzej1

Andrzej1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 152 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 październik 2015 - 10:31

Z policją o rybach gadki również nie ma, nawet nie potrafią kontrolować pozwoleń wędkarskich .

To prawda, w tym roku Policja mnie kontrolowała i byli zdumieni dlaczego wypuszczam złowione okonie . Na moją odpowiedz, że chcę je jeszcze raz kiedyś złowić - policjant odpowiedział : ale to przecież drapieżniki....wyjadają inne ryby...

#3333 OFFLINE   Przemsol

Przemsol

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1277 postów

Napisano 19 październik 2015 - 12:10

w zeszłym roku (lub może dwa lata temu) na wybrzeżu w sklepie zbierali podpisy pod petycją o wprowadzenie górnych wymiarów ochronnych.... ilu z was się podpisało? ja się podpisałem i zaznaczyłem jaki ma być górny wymiar dla sandacza i okonia....

ilu z was podpisało by się pod petycją o całkowitym zakazie zabierania ryb na okres minimum 3 lat - zrobienie z zalewu łowiska "no kill"

ilu z was próbowało w kołach wędkarskich forsować likwidację odłowów sieciowych na zalewie....

to są pytania które mają jedną odpowiedź.... "no jak ktoś by mi dał to bym podpisał"....

pomijam już głosy tego typu że kormorany też trzeba wytłuc bo wyjadają tylko sandacza i okonia......

#3334 OFFLINE   grzegorzyk

grzegorzyk

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 297 postów
  • LokalizacjaMazowsze
  • Imię:Grzegorz

Napisano 19 październik 2015 - 17:42

Przede wszystkim brakuje górnego wymiaru ochronnego i kontroli. Praktycznie tylko łowię na zalewie i czasem sam jestem świadkiem jak jakaś ekipa trafi sumy zgrupowane w jakimś dole i wyszarpują je za ogony po parę na głowę. Telefon do PSR kończy się na tym że w przeciągu godziny nikt się nie pojawia i delikwentów już nie ma albo zdążyli ryby w bagażniku zapakować. Z policją o rybach gadki również nie ma, nawet nie potrafią kontrolować pozwoleń wędkarskich .

PSR nie reaguje bo są zajęci trolingiem.

#3335 Guest_dziki1916_*

Guest_dziki1916_*
  • Guests

Napisano 20 październik 2015 - 17:59

Dzisiaj na zalewie podovnie jak w sobote...ryby wyjezdzaly hurtowo. Trafila sie nawet policja ktora sprawdzaly karty wedkarskie. Pzdr

#3336 OFFLINE   kotwica88

kotwica88

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 470 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 20 październik 2015 - 18:16

Do mnie dzwonił dzisiaj koleżka, w jednym miejscu naliczył ok 20 łodzi... Przyznać się, co tam jest dłubane? :D :D :D

#3337 OFFLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3640 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 20 październik 2015 - 18:34

To samo każdego roku - głównie sumy, które ogonem 'atakują' przynętę...

#3338 OFFLINE   kotwica88

kotwica88

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 470 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 20 październik 2015 - 18:59

Ano kolega mi mówił, że stoją wielkie boje na wodzie, a i kwoki słychać :D Ale jakoś mu nie wierzyłem :D

Trochę to żenujące jest...

#3339 OFFLINE   yglo

yglo

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 1651 postów
  • LokalizacjaGrzegorzewice

Napisano 21 październik 2015 - 06:34

Wczoraj po wielu wielu latach nieobecnosci byłem z kolega na Zegrzu, łodkę wzielismy z Rybaków, za mostem po prawej przy wyspie kłusownicze sieci i tel na policje....  byli po 15 min, narzekali na brak paliwa, na to ze sieciarze nawet przed sadem nie ponoszą kary i wracają. Siec zebrali płocie i leszcze tez...   zapytali czy chcemy te rybki... mili panowie. Przy moście poniżej zgrupowanie łodzi, od Rybakow  w strone zapory trzy oficjalne sieci w poprzek w odstępie co jakies 500m. Po całym dniu wedkowania mielismy w łodzi jednego okonka długości papierosa. No bo łowić to trzeba umić :)

Załączony plik  20151020_092625.jpg   16,46 KB   12 Ilość pobrań

#3340 OFFLINE   Martin77

Martin77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 551 postów
  • LokalizacjaWarszawa/Legionowo

Napisano 21 październik 2015 - 09:46

Brak słów... :blink:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych