Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

ZEGRZE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5927 odpowiedzi w tym temacie

#3501 OFFLINE   w6i6e6

w6i6e6

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 360 postów
  • Lokalizacjawarszawa
  • Imię:Wiesław
  • Nazwisko:http://polamanie-kija.blogspot.com/

Napisano 30 styczeń 2016 - 08:02

Mając do wyboru 300km w jedną stroną i raz w miesiącu wędkarski weekend mocno zastanawiam się nad Zegrzem gdzie mógłbym zdecydowanie częściej pływać. 

W tej chwili łódź trzymam nad jeziorem gdzie w ubiegłym roku w maju będąc na rybach 12 dni, miałem trzy brania i złowiłem słownie dwa szczupaki tyle, że 98cm i 86cm, ale fakt, że nastawiałem się dość grubo. Tyle, że woda ta mimo iż nie jest już dewastowana niewodem to odradza się bardzo, bardzo powoli...

Pytanie który rejon zalewu jest bardziej szczupakowy? Spodobał mi się ten w okolicach Rynii...

#3502 OFFLINE   Rexxx

Rexxx

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 729 postów

Napisano 30 styczeń 2016 - 08:08

My pływaliśmy w okolicach Narwi i coś się tam trafiało, ale latem najlepiej łowić od 3 do 8 rano, później to pigalak. Jeśli miałbym wybór to Zegrze bym sobie odpuścił i łowił na Wiśle lub Narwi.

#3503 OFFLINE   w6i6e6

w6i6e6

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 360 postów
  • Lokalizacjawarszawa

Napisano 30 styczeń 2016 - 08:12

Wybór jest :-) i tak ewentualne ściągnięcie krypy do Wawy to dopiero kwestia czerwca (i tego jak wypadnie maj na "mojej" mazurskiej wodzie).

#3504 OFFLINE   malcz

malcz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2195 postów
  • Lokalizacjawarszawa
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:malczewski

Napisano 15 luty 2016 - 12:38

Panowie,

czy lód już zszedł z Zalewu? Jak to wygląda?

#3505 OFFLINE   radek_u

radek_u

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 332 postów

Napisano 15 luty 2016 - 17:38

Na oczku w Zegrzu brak lodu, po drugiej stronie trasy na tym kwadracie wydaje mi się, że chyba na 1/3 powierzchni utrzymywała się jakaś resztka. Za WOPRem nie widać było już tafli więc mogę zaryzykować, że na 99% w innych miejscach też nie ma, bo tam zawsze najdłużej stał lód. 

#3506 Guest_dziki1916_*

Guest_dziki1916_*
  • Guests

Napisano 15 luty 2016 - 22:06

Mając do wyboru 300km w jedną stroną i raz w miesiącu wędkarski weekend mocno zastanawiam się nad Zegrzem gdzie mógłbym zdecydowanie częściej pływać. 
W tej chwili łódź trzymam nad jeziorem gdzie w ubiegłym roku w maju będąc na rybach 12 dni, miałem trzy brania i złowiłem słownie dwa szczupaki tyle, że 98cm i 86cm, ale fakt, że nastawiałem się dość grubo. Tyle, że woda ta mimo iż nie jest już dewastowana niewodem to odradza się bardzo, bardzo powoli...
Pytanie który rejon zalewu jest bardziej szczupakowy? Spodobał mi się ten w okolicach Rynii...

MOW zaprasza. Zegrze = Eldorado!!!

#3507 OFFLINE   HighRider

HighRider

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 704 postów
  • LokalizacjaGdańsk Osowa
  • Imię:Darek

Napisano 15 luty 2016 - 22:19

MOW zaprasza. Zegrze = Eldorado!!!

Mógłbyś rozwinąć tę swoją kwestię?

#3508 OFFLINE   filser

filser

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1060 postów
  • Lokalizacjamazowsze
  • Imię:Piotr

Napisano 15 luty 2016 - 22:21

Puk puk w głowę.

#3509 Guest_dziki1916_*

Guest_dziki1916_*
  • Guests

Napisano 15 luty 2016 - 22:48

Mógłbyś rozwinąć tę swoją kwestię?

A co tu rozwijac? MOW - Mazowiecki Okręg Wędkarski

Zegrze = Eldorado - kto spędza tam troche czasu w sezonie nie powinien narzekać na brak wyników.

#3510 OFFLINE   Bandit

Bandit

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 360 postów
  • LokalizacjaLegionowo
  • Imię:Marcin

Napisano 15 luty 2016 - 22:54

Nie ma co narzekac. Tam ryby same sie napraszają zeby je złowic ;). Chyba przestane tam jeździć bo co wyjazd to po komplecie sie wyciąga...
  • Fishhunter i blackfury lubią to

#3511 OFFLINE   Przemsol

Przemsol

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1277 postów

Napisano 16 luty 2016 - 07:30

dobrze że rybacy ciężko pracują bo motorówki nie miały by jak pływać bo ryby by się wkręcały w śruby.....

#3512 OFFLINE   w6i6e6

w6i6e6

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 360 postów
  • Lokalizacjawarszawa

Napisano 21 luty 2016 - 16:12

Prawdę mówiąc liczyłem bardziej na odpowiedź na kilka prostych pytań... W tym, który rejon Zalewu jest bardziej "szczupakowy" widać tajemnice tej wody są zazdrośnie strzeżone...

#3513 OFFLINE   homax

homax

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1038 postów
  • LokalizacjaPruszków Poland Europe Earth
  • Imię:Sławomir

Napisano 21 luty 2016 - 18:08

To nie tak że jakieś tajemnice... Po prostu ciężko coś doradzić.. Postaw łódź gdzie ci wygodnie. Jak masz silnik to po paru wyjazdach poznasz wstępnie tę wodę i sam się przekonasz że miejsce postoju jest bez większego znaczenia.. Ryb nie ma tu za bardzo..  :(

#3514 OFFLINE   Mejdżor

Mejdżor

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 45 postów
  • LokalizacjaWWA

Napisano 29 luty 2016 - 11:37

Jak przedstawia się pojedynek z okoniami na Zegrzu ostatnimi czasy?

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

#3515 OFFLINE   kwasik

kwasik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 746 postów
  • LokalizacjaLegionowo

Napisano 26 marzec 2016 - 12:59

https://mail.google....53aced678be05d5

#3516 OFFLINE   Bandit

Bandit

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 360 postów
  • LokalizacjaLegionowo
  • Imię:Marcin

Napisano 27 marzec 2016 - 14:17

Zeby za wielkanocnym stołem nie było za słodko.

Nie wiem moze ja sie nie znam i nie jestem ichtiologiem ale znam tą wodę od wielu lat i takie cuda sie chyba jeszcze nie działy. Na zdrowy chłopski rozum to paradoks jakich wiele ostatnio. Jesli ktos miał nadzieje ze cos w tym roku połowi to chyba czas na pozbycie sie złudzeń. Znalazł sie sposob na targanie siatami ryby na legalu w okresie tarła w ktorym formalne odłowy są zabronione. Bo chyba nikt nie wierzy w to ze w specjalne pułapki wpadac beda jedynie drobne płotki krąpie i leszczyki... pomijam całą argumentację.
Cytując za http://ompzw.pl/doda...m,news,716.html

"Dodatkowe odłowy na Jez. Zegrzyńskim

Informujemy, że zgodnie z zaleceniami pokontrolnymi Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego, Zarząd Okręgu Mazowieckiego PZW podjął uchwałę o dodatkowych odłowach gospodarczych w Zbiorniku Zegrzyńskim w okresie od marca do czerwca 2016 r. Odłowy te dotyczą wyłącznie ryb karpiowatych, takich jak: krąp, mały leszcz i płoć.

Urząd Marszałkowski wskazał, że gospodarka na Jeziorze Zegrzyńskim (obwód rybacki Narew 7) jest prowadzona zgodnie z operatem rybackim, jednak wobec dużej presji wędkarskiej na cenne gatunki ryb drapieżnych, obniża się presja drapieżników na pogłowie ryb zaliczanych do grupy przyspieszającej eutrofizację, tj. leszcz, krąp i płoć. Obecny stan wysokiej liczebności tych stad zagraża kształtowaniu ichtiofauny - co ma duży wpływ na ogólny stan ekologiczny zbiornika. Dlatego w swojej opinii Urząd zalecił zintensyfikowanie połowów rybackich w celu zwiększenia pozyskania pogłowia ryb z gatunków powodujących eutrofizację.

Warto podkreślić, że do prowadzenia dodatkowych połowów sieciowych używane jest jedno narzędzie pułapkowe (niewód stawny) rozstawione na wysokości Ośrodka PZW w Wierzbicy, które jest obsługiwane przez rybaków pod stałym nadzorem ichtiologa. Narzędzie połowowe jest bezpieczne dla ryb. Po podniesieniu „pułapki" wszystkie gatunki ryb, które nie są objęte programem odłowów, w dobrej kondycji wracają do zbiornika.

O dodatkowych połowach została powiadomiona Państwowa Straż Rybacka, Policja oraz koła PZW: nr 20 w Serocku oraz nr 6 Warszawa Wola, które mają pod opieką ten rejon zbiornika. Przy podnoszeniu zestawów pułapkowych mogą być obecni strażnicy Społecznej Straży Rybackiej z tych kół.

Przypominamy, że zgodnie z instrukcją rybacką OM PZW, obowiązuje zakaz odłowów gospodarczych w Zbiorniku Zegrzyńskim w okresie od 1 stycznia do 31 maja, a celem połowów rybackich nie mogą być gatunki drapieżne, takie jak: szczupak, sandacz, sum i okoń. Tak więc poza jednym zestawem pułapkowym w m. Wierzbica, połowy na pozostałych akwenach Jez. Zegrzyńskiego nie będą prowadzone do końca maja br.

Rzecznik prasowy OM PZW
"

Użytkownik Bandit edytował ten post 27 marzec 2016 - 15:12

#3517 OFFLINE   bony20

bony20

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 424 postów
  • LokalizacjaNowe Miasto

Napisano 27 marzec 2016 - 15:49

Ostatni raz opłaciłem mazowieckie, skoro rybacy mogą kłusować...

#3518 OFFLINE   @Brig

@Brig

Przedstawiciel marki KFP Watersports

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Arek

Napisano 27 marzec 2016 - 16:07

Potrzebne są zmiany zarządu.

Mogą być obecni strażnicy ale czy będą.

#3519 OFFLINE   Przemsol

Przemsol

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1277 postów

Napisano 27 marzec 2016 - 18:07

taaaaaak leszcza jest za dużo.....za dużo krąpia i płoci jest za dużo.....

za mało tołpyg, babki i innych gatunków sztucznie wprowadzonych.....

na ki grzyb w ogóle tam ryby.....operat rybacki....

#3520 OFFLINE   polak9

polak9

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 403 postów
  • LokalizacjaPasłęk
  • Imię:Arek
  • Nazwisko:B..

Napisano 27 marzec 2016 - 21:02

Wszędzie jest rybak ok. Byłem ostatnio we Fromborku kupić śledzia a przy okazji można kupić po 22 zł. sandacza takiego 30cm i nikt się nie krzywi choćby dla wymiaru. Sandacze wielkości śledzia dostają w beret i nikt nie ma nad tym kontroli.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych