Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

ZEGRZE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5927 odpowiedzi w tym temacie

#4041 OFFLINE   tubis

tubis

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 116 postów
  • Lokalizacjatam gdzie plynie woda
  • Imię:Adam

Napisano 17 październik 2016 - 06:26

Podczas odlowow kontrolowanych na deski wjechal esox 125cm takze raczej to byl ten sam

#4042 OFFLINE   Sławek77

Sławek77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1373 postów
  • LokalizacjaWielkopolska

Napisano 17 październik 2016 - 07:05

Podczas odlowow kontrolowanych na deski wjechal esox 125cm takze raczej to byl ten sam

to jak podczas "takich"odłowów padnie taki pajk to jest szansa że wróci do wody?

#4043 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisano 17 październik 2016 - 07:15

Oczywiście, że to ta sama ryba, a ja wyraziłem tylko szczery podziw.

• adasio lubi to

#4044 OFFLINE   @Brig

@Brig

Przedstawiciel marki KFP Watersports

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Arek

Napisano 17 październik 2016 - 08:08

Oczywiście, że to ta sama ryba, a ja wyraziłem tylko szczery podziw.

Krzysiu nie graj słowami to nie jest fajne , pojechałeś po zdięcie szczupaka złowionego przez Marcina i dałeś nie wiarę temu co napisał bez żadnych podstaw (zdięcie czytelne) wystarczy przeprosić (sory Marcin ) a co do szczupaka to szczerze wątpię by był to ten sam ,bo tamtego Marcin zjadł.:-)

Sory Marcin nie mogłem się powstrzymać pomimo powagi tekstu.

Użytkownik brig edytował ten post 17 październik 2016 - 08:11

• HoF lubi to

#4045 OFFLINE   sajdol1

sajdol1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 697 postów
  • LokalizacjaWawa

Napisano 17 październik 2016 - 08:58

Dlatego ja nie podaję długości ryby gdy wrzucam zdjęcie. Właśnie dlatego aby uniknąć komentarzy niedowiarków.

@brig fajna historia :) Wrzuć tu fotkę, Myślę, że wszyscy chętnie zobaczą ;)

W tym roku co prawda na Wiśle znajomy też miał wesołą przygodę. Podhaczył plecionkę i ściąga rękami i nagle okazuje się, że na końcu zestawu jest ryba. Szybko dowiązał do swojej linki i zaczyna się hol :) Ryba po chwili jednak spada.To był duży sum. Po jakimś czasie spotkał pierwszego łowcę. Wszystko się zgadzało, plecionka, miejsce i duży sum.

Uwielbiam takie historie :)

Użytkownik sajdol1 edytował ten post 17 październik 2016 - 08:58

#4046 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 17 październik 2016 - 09:18

OK wieczorem poproszę kolegę bo ja nie potrafię przenieść z tel do postów.

#4047 OFFLINE   AdamCh

AdamCh

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 906 postów
  • Lokalizacjalubuskie
  • Imię:Adam

Napisano 17 październik 2016 - 10:15

Dziwne historie?

Były u mnie na jeziorze zawody.

Kolega z Gliwic, po drugiej turze opowiadał jaką to miał dużą rybę, plecionka mu strzeliła...

Wszyscy potraktowaliśmy to z przymrużeniem oka.

Było tak do momentu, gdy Sebastian Mazur opowiedział historię jak to podczepił zerwaną plecionkę, zaczął ją nawijać na rękę, w pewnym momencie coś go tak szarpnęło, że prawie wpadł do wody, plecionka znowu strzeliła...

Miejsce i kolor plecionki się zgadzał. Kolega nie koloryzował. Wędkarstwo jest piękne!

• paawelek83 i coma lubią to

#4048 OFFLINE   cometopudge

cometopudge

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 146 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Marcin

Napisano 17 październik 2016 - 10:37

Dzięki za takie miłe komentarze ;]. Prawdę mówiąc wierze że gdzieś on tam jeszcze pływa i trafie go niedługo jak będzie miał 130 cm. :P. Zawsze ktoś nie wierzy w podaną długość tak już jest, liczy się perspektywa . Inni wyciągają ręce a drudzy trzymają rybe gdzieś z tyłu, wychodzi na to że 50-siątki mają 80 a metrówki też 80. Tutaj miarka pokazała równo 124 cm ;]. Chwytak był bardzo przydatny w bezpiecznym asekurowaniu i nie jest to chwytak z ostrym zakończeniem tylko bardzo delikatny sprzęt . Jest to mój prywatny rekord nikt wierzyć nie musi :D. Złowiony z ręki ale na dość dużą egzotyczną przynętę. Tą tajemnicę zachowam dla siebie.

Użytkownik cometopudge edytował ten post 17 październik 2016 - 10:40

#4049 ONLINE   cyprys19

cyprys19

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 4031 postów
  • Lokalizacjapułtusk okolice
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:k

Napisano 17 październik 2016 - 10:48

Marcinie nie przejmuj się komentarzami,przecież łowisz dla siebie i TY wiesz najlepiej ile miał długości...

Jeszcze raz gratuluję rybki i zazdroszczę emocji związanych z holem ...

• AdamCh i sajdol1 lubią to

#4050 Guest_dziki1916_*

Guest_dziki1916_*
  • Guests

Napisano 17 październik 2016 - 14:48

Takie samo Eldorado jak Dadaj!!!

Odnośnie zdjec i tych wszystkich smiesznych wpisów odnosnie wstawiania zdjec i gdyban ile ryba miala - 95% uzytkownikow ma ból tylnej czemęści ciała bo nic nie łowi a o Szczupaku + 100 moze poczytac w WW. Tyle

Użytkownik dziki1916 edytował ten post 17 październik 2016 - 14:51

#4051 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 17 październik 2016 - 15:55

Proszę

Załączone pliki

#4052 OFFLINE   buszmen

buszmen

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 341 postów

Napisano 17 październik 2016 - 16:01

Piękniutki ,czemu ja takie to tylko spod lodu potrafię targać ,oby do zimy :D

#4053 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisano 17 październik 2016 - 16:55

Krzysiu nie graj słowami to nie jest fajne , pojechałeś po zdięcie szczupaka złowionego przez Marcina i dałeś nie wiarę temu co napisał bez żadnych podstaw (zdięcie czytelne) wystarczy przeprosić (sory Marcin ) (...)

Arku, cały problem w tym, że mam podstawy, aby przypuszczać, że ryba (nawiasem mówiąc piękna) jest zdrowo wyglądającą sztuką o długości ca. 110-115, ale mimo najszczerszych chęci trudno mi jej dać więcej. Jeżeli się mylę, to posypuję głowę popiołem i spadam w internetowy niebyt.

(...) Zawsze ktoś nie wierzy w podaną długość tak już jest, liczy się perspektywa . Inni wyciągają ręce a drudzy trzymają rybe gdzieś z tyłu, wychodzi na to że 50-siątki mają 80 a metrówki też 80. Tutaj miarka pokazała równo 124 cm ;]. Chwytak był bardzo przydatny w bezpiecznym asekurowaniu i nie jest to chwytak z ostrym zakończeniem tylko bardzo delikatny sprzęt. (...)

Marcin, przez mój ponton (pontony) "przeszło" kilkadziesiąt szczupaków 100+, a ostatnio nawet ryba o zbliżonym do podanego przez Ciebie gabarycie - gdyby nie to pewnie bym się nie odezwał. Jakoś nie mogę oprzeć się wrażeniu, że przeważająca większość ryb 120+ wygląda nieco inaczej. Ale cóż może to genetycznie odmienna ichtiofauna ZZ spłatała mi figla, może to podejrzliwość związana z tym, że ostatnio w w polskim Interncie sypnęło metrowymi boleniami i sandaczami 100+, które wyglądają na 90-tki... Jeśli odniosłem złe wrażenie - to przepraszam.

BTW zdjęcie ryby z chwytakiem, a szczególnie tak masywnej i przez to podatnej na obrażenia powinno z j.pl polecieć w kosmos.

(...) Odnośnie zdjec i tych wszystkich smiesznych wpisów odnosnie wstawiania zdjec i gdyban ile ryba miala - 95% uzytkownikow ma ból tylnej czemęści ciała bo nic nie łowi a o Szczupaku + 100 moze poczytac w WW. (...)

Oczywiście masz rację. Niestety nie czytam WW, więc ból jest tym większy :)

• Rebel64 i @Brig lubią to

#4054 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 17 październik 2016 - 17:27

Pomyłka przypomniałem sobie ta na zdięciu to 35 tak na pamiątkę z 40 zrobiłem selfie.

Użytkownik brig edytował ten post 17 październik 2016 - 18:03

#4055 OFFLINE   DAN666

DAN666

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 67 postów
  • LokalizacjaGrodzisk Mazowiecki
  • Imię:Daniel
  • Nazwisko:Cieślak

Napisano 17 październik 2016 - 18:27

Aruś ładny skoczek , szkoda że nam z Rothenem w weekend nie brały większe , największy 34 i to mocnooo wypracowany ;) 

pozdrowionka 

• @Brig lubi to

#4056 OFFLINE   tebe

tebe

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 358 postów
  • Imię:Tomasz

Napisano 17 październik 2016 - 19:07

Arku, cały problem w tym, że mam podstawy, aby przypuszczać, że ryba (nawiasem mówiąc piękna) jest zdrowo wyglądającą sztuką o długości ca. 110-115, ale mimo najszczerszych chęci trudno mi jej dać więcej. Jeżeli się mylę, to posypuję głowę popiołem i spadam w internetowy niebyt.

Marcin, przez mój ponton (pontony) "przeszło" kilkadziesiąt szczupaków 100+, a ostatnio nawet ryba o zbliżonym do podanego przez Ciebie gabarycie - gdyby nie to pewnie bym się nie odezwał. Jakoś nie mogę oprzeć się wrażeniu, że przeważająca większość ryb 120+ wygląda nieco inaczej. Ale cóż może to genetycznie odmienna ichtiofauna ZZ spłatała mi figla, może to podejrzliwość związana z tym, że ostatnio w w polskim Interncie sypnęło metrowymi boleniami i sandaczami 100+, które wyglądają na 90-tki... Jeśli odniosłem złe wrażenie - to przepraszam.
BTW zdjęcie ryby z chwytakiem, a szczególnie tak masywnej i przez to podatnej na obrażenia powinno z j.pl polecieć w kosmos.

Oczywiście masz rację. Niestety nie czytam WW, więc ból jest tym większy :)

Kurcze jak można oceniać długość ryby po fotografii i jeszcze się kłócić z kimś kto ją złowil i zmierzył. Jest taki program do mierzenia odległości na zdjęciach Multi scan base ale musi być jakaś skala i zdjęcie zrobione pod odpowiednim kątem...

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

#4057 OFFLINE   woblery z Bielska

woblery z Bielska

Jak coś cię przerasta - dorośnij:)

• Moderatorzy
  • 6867 postów
  • LokalizacjaBielsko
  • Imię:Janusz

Napisano 17 październik 2016 - 20:44

Koledzy, czy muszę przypominać?

Pkt 4 "Zasad" brzmi:

W przypadku zauważenia niezgodności z niniejszym regulaminem nie robimy dochodzeń na własną rękę - zgłaszamy swoje wątpliwości do moderatora.

Dyskutowane zdjęcie naruszało pkt 5 tych samych "Zasad..." i poleciało. Cała późniejsza dyskusja jest więc bezprzedmiotowa. Szkoda tylko, że nikt wcześniej nie zgłosił gripa w paszczy szczupaka. A kilka osób, jak wynika z wpisów, zauważyło..

#4058 OFFLINE   coma

coma

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2037 postów
  • Lokalizacjamałopolskie\łódzkie

Napisano 19 październik 2016 - 11:03

;)

• Del Toro lubi to

#4059 ONLINE   Del Toro

Del Toro

Ekspert

• Moderatorzy
  • 8027 postów
  • LokalizacjaLondyn, UK

Napisano 19 październik 2016 - 12:06

Kurcze jak można oceniać długość ryby po fotografii i jeszcze się kłócić z kimś kto ją złowil i zmierzył. Jest taki program do mierzenia odległości na zdjęciach Multi scan base ale musi być jakaś skala i zdjęcie zrobione pod odpowiednim kątem...

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Problemem moze byc tez ze ludziska roznie mierza. Jak mierzysz po rybie (wypukle/wklesle miejsca) i po skosie do konca pletwy, to mozna wyrwac sporo centymetrow.

PS. nie pije do zadnej ryby, tylko wlasnie takie mierzenie bardzo czesto gesto widze na filmikach wedkarskich. 

#4060 OFFLINE   Pinciu

Pinciu

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 200 postów
  • LokalizacjaKomorów
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:El.

Napisano 19 październik 2016 - 12:13

;)

https://www.youtube....h?v=9WSODllUrC4