Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

ZEGRZE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5927 odpowiedzi w tym temacie

#4121 OFFLINE   kostom63

kostom63

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1650 postów

Napisano 05 listopad 2016 - 21:03

wczoraj dobre brania i dziś ponoć też dobre brania..... (tylko dlaczego zawsze jak mnie nie ma na wodzie......spisek jakiś!)

Cześć, byłem dziś, od świtu do zmierzchu , jakoś tych dobrych brań nie zauważyłem . Moim zdaniem nie masz czego żałować
Tomek
  • ManieQ i Dano. lubią to

#4122 OFFLINE   paawelek83

paawelek83

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1300 postów
  • LokalizacjaOżarów Mazowiecki

Napisano 05 listopad 2016 - 21:24

wczoraj dobre brania i dziś ponoć też dobre brania..... (tylko dlaczego zawsze jak mnie nie ma na wodzie......spisek jakiś!)

Nie potwierdzam
  • ManieQ i Dano. lubią to

#4123 OFFLINE   buszmen

buszmen

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 341 postów

Napisano 05 listopad 2016 - 21:30

Parafrazując ,bo łowić to trza umić ;) ,w tygodniu popływałem 4 godzinki z kumplem kilka pstrykow pasiastych i jeden zebaczek podlotek delikatnie poza wymiar ,wiec ja łowić nie umiem :(

#4124 OFFLINE   Przemsol

Przemsol

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1277 postów

Napisano 05 listopad 2016 - 21:48

eeee no Paweł....... nie podcinaj mi skrzydełek...... 

#4125 OFFLINE   kostom63

kostom63

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1650 postów

Napisano 05 listopad 2016 - 21:58

Pierwszy kontakt na małą gumkę na 10 gr , taki sandaczowy pstryk . Drugi- złapany w locie kogut 30 gr przez szczupaka ok 55 cm. Można przypuszczać , że brały jak szalone, rzucając się na wszystko dookoła, tylko ilość ryb w zbiorniku niewielka. Znajomi na drugiej łódce bez kontaktu. ... A może faktycznie łowić to trza umić

#4126 OFFLINE   cometopudge

cometopudge

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 146 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Marcin

Napisano 05 listopad 2016 - 22:02

Cześć, byłem dziś, od świtu do zmierzchu , jakoś tych dobrych brań nie zauważyłem . Moim zdaniem nie masz czego żałować
Tomek

Potwierdzam, brania bryndza. Na 6 godzin jeden szczupaczek 60 centów. Zanderów nie widać , już nie mówiąc o 6 kg.

• kostom63 lubi to

#4127 OFFLINE   Meme

Meme

booom

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3094 postów
  • LokalizacjaWarszawa - Tarchomin
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:Oświeciński

Napisano 05 listopad 2016 - 22:17

Ciśnienie wariuje codzień bo duży spadek albo duży wzrost rybom sie w ogonach pomieszało :-) czasem moze warto podejść niekonwencjonalnie do łowienia a powtarzać schematy :) sam sie w tym roku przypadkowo boleniowania przekonałem :)

#4128 OFFLINE   kostom63

kostom63

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1650 postów

Napisano 05 listopad 2016 - 22:25

Ciśnienie wariuje codzień bo duży spadek albo duży wzrost rybom sie w ogonach pomieszało :-) czasem moze warto podejść niekonwencjonalnie do łowienia a powtarzać schematy :) sam sie w tym roku przypadkowo boleniowania przekonałem :)

A myślisz , że ten 30 gr kogut to skąd? Co i jak ja im dzisiaj nie podawałem , i gdzie ja dzisiaj nie byłem , szkoda gadać
  • Meme i Dano. lubią to

#4129 OFFLINE   Bandit

Bandit

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 360 postów
  • LokalizacjaLegionowo

Napisano 06 listopad 2016 - 01:13

Echhh w szuwarach gadają ze brania są to i owszem ale tam gdzie nie wolno do tego pod osłoną nocy, metodą popularną na zachodzie a u nas zakazaną :(

Użytkownik Bandit edytował ten post 06 listopad 2016 - 01:13

#4130 OFFLINE   Martin77

Martin77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 551 postów
  • LokalizacjaWarszawa/Legionowo

Napisano 06 listopad 2016 - 10:33

Wrzucam wcześniej wspomnianą fotkę..przepraszam za jakość i nienajlepszy chwyt ryby, ale byłem sam (to raz), nie spodziewałem się niczego takiego (to dwa) i trzy, że nie chciałem za długo męczyć rybki. Rybka odpłynęła w dobrej kondycji i być może w przyszłym roku będzie miała blisko 80 cm ;)

A co do sandaczy to namierzyłem fajny dołeczek w którym one na pewno się pojawiają i jeszcze się nie poddam w tym roku :)

Załączone pliki

#4131 OFFLINE   buszmen

buszmen

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 341 postów

Napisano 06 listopad 2016 - 12:32

I takie klimaty mi pasuja -to nie ścianka

#4132 OFFLINE   cometopudge

cometopudge

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 146 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 06 listopad 2016 - 19:48

I dziś znowu to samo. Szczupak :(.

#4133 OFFLINE   Przemsol

Przemsol

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1277 postów

Napisano 06 listopad 2016 - 20:01

no i niestety... łowić to trza umić........... albo mieć odrobinę fartu..... dziś 4 podrostki.... ale na łodziach znajomych było 5 sandaczy powyżej 60 cm w tym jeden ponad 80........ i jak tu żyć..... to wszystko przez Pawła (paawelek83), zupełnie podciął mi skrzydełka!!!

#4134 OFFLINE   paawelek83

paawelek83

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1300 postów
  • LokalizacjaOżarów Mazowiecki

Napisano 06 listopad 2016 - 20:42

no i niestety... łowić to trza umić........... albo mieć odrobinę fartu..... dziś 4 podrostki.... ale na łodziach znajomych było 5 sandaczy powyżej 60 cm w tym jeden ponad 80........ i jak tu żyć..... to wszystko przez Pawła (paawelek83), zupełnie podciął mi skrzydełka!!!

Ja wczoraj nie połowiłem ale tak jak pisalu przedmówcy "bo łowić to trza łumić"

#4135 OFFLINE   Bandit

Bandit

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 360 postów
  • LokalizacjaLegionowo

Napisano 06 listopad 2016 - 22:06

Przemek życia nie oszukasz... ;)
Ja żałuje ze musialem zmienic plany i nie moglem rano plywac bo z tego co slysze dzis bylo dobrze. Niedoszly kompan dzisiejszej wyprawy tez mial jak to sam okreslil dzien konia i wyjął trzech mętnookich w okolicach 60-65 cm i doprawil dwoma garbami po 39, za to jego sternik z łódki wyzerował. Moje brzegowe popoludniowe proby zakonczyly sie zerem :(

Boje sie ze to byl ten jeden dzien w roku kiedy po prostu gryzły i jak bede mogl wrocic na wode to juz bedzie po ptakach.

#4136 OFFLINE   Przemsol

Przemsol

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1277 postów

Napisano 06 listopad 2016 - 22:12

Marcin...a ten sternik to musi mieć nerwy ze stali, że kolegi nie wysadził na środku zalewu i nie kazał piechotką wracać ;) no tak to się kolegom nie robi....... 5:0.....no to musiało boleć :D

#4137 OFFLINE   cometopudge

cometopudge

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 146 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 06 listopad 2016 - 22:28

Przemek życia nie oszukasz... ;)
Ja żałuje ze musialem zmienic plany i nie moglem rano plywac bo z tego co slysze dzis bylo dobrze. Niedoszly kompan dzisiejszej wyprawy tez mial jak to sam okreslil dzien konia i wyjął trzech mętnookich w okolicach 60-65 cm i doprawil dwoma garbami po 39, za to jego sternik z łódki wyzerował. Moje brzegowe popoludniowe proby zakonczyly sie zerem :(

Boje sie ze to byl ten jeden dzien w roku kiedy po prostu gryzły i jak bede mogl wrocic na wode to juz bedzie po ptakach.

Nic się nie bój , to nie był ten jeden dzień w roku. Bywają lepsze.

• Bandit lubi to

#4138 OFFLINE   Bandit

Bandit

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 360 postów
  • LokalizacjaLegionowo

Napisano 06 listopad 2016 - 22:40

Marcin...a ten sternik to musi mieć nerwy ze stali, że kolegi nie wysadził na środku zalewu i nie kazał piechotką wracać ;) no tak to się kolegom nie robi....... 5:0.....no to musiało boleć :D

Sternik to dobry wedkarz i do tego zabral kolege na swoja łódkę :)

No co zrobisz jak nic nie zrobisz.

#4139 OFFLINE   esox1972

esox1972

Forumowicz

• Twórcy
  • PipPip
  • 365 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr

Napisano 06 listopad 2016 - 23:07

Tak czekam kiedy jakiś mistrz spiningu pochwali się,że złapał tołpygę ,albo kilka dziś na spining na ZZ,ale widzę na szczęście nie odwiedza naszego forum,bo niestety dziś telefonicznie doszły mnie informacje ,że "super brały za bok" i to kolosy. :( 

#4140 OFFLINE   esox1972

esox1972

Forumowicz

• Twórcy
  • PipPip
  • 365 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr

Napisano 06 listopad 2016 - 23:10

Do @pawelek83 zostaw te bezrybie na ZZ,wczoraj na znanej ci wodzie za pewnym mostem na śmiech głębinie takie cuda były cirka 70,80,90,100 oczywiście gatunek głupszy od mętnookiego,"bo łowić to trza umić" :).

20-e już kupiłeś,kumpel chyba będzie puszczał 20km "s",bo chyba sobie strzelimy 25km Suzy we wspólnym zakupie nie z "drogiej Polski" to dam znać.

• paawelek83 lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych