ZEGRZE
#401 OFFLINE
Napisano 05 listopad 2006 - 23:12
#402 OFFLINE
Napisano 06 listopad 2006 - 09:50
ja wyszedłem wczoraj... do kina... hehe
#403 OFFLINE
Napisano 06 listopad 2006 - 14:37
w sobotę ryby ładnie brały, choć ich wielkość nie powalała na kolana. Na kolana powlały fale szczególnie po tym ja wysiadł motor i pękła lina kotwiczna, na szczęście blisko przystani.
ogólnie rzecz ujmując 4 szczupaczki w pół godziny i godzina powrotu
w sumie 4 godziny sztormowania fala wysoka bałwaniąca
niedziela rekreacja próba drugiej maszyny . nie łowiłem
TRZA BYĆ TWARDYM
POZDROWIENIA
Załączone pliki
#404 OFFLINE
Napisano 10 listopad 2006 - 11:46
jutro wypływam bez względu na warunki nie wiem jeszcze czy na trolla czy na rzut. pozdrawiam wszystkich zapaleńców
#405 OFFLINE
Napisano 10 listopad 2006 - 11:58
#406 OFFLINE
Napisano 10 listopad 2006 - 14:11
@micoonka bawi w ten week w górach, więc nie mam mej muzy na pokładzie ,
może ryby tego nie zauważą i nie będzie mi tak markotno osłodzą mi pływanie.
zapowiada się sztormowanie uważaj @krzysiek na siebie może być naprawdę wysoka fala
#407 OFFLINE
Napisano 10 listopad 2006 - 17:28
Trzymam kciuki!
#408 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2006 - 21:20
Pozd. Jans
#409 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2006 - 21:44
#410 OFFLINE
Napisano 19 listopad 2006 - 17:16
zeszły week
sobota
troll wobkami woda 3-4 m efekt 3 niewymiarki szczupaki i 1 okoń ogólnie cieno...
zaskoczenie odkryliśmy nowe łowisko dobrze nam znane z łowienia podlodowego
niedziela
tylko rzuty pogoda gorsza niż w sobotę ganiamy za okoniami na paprochy ze względu na moje gorsze samopoczucie rezygnujemy z wypłynięcia na dalsze łowiska biorące okonie, okonie małe poniżej 30 cm.
i ten week
a w zasadnie sobota
@ mario rzucił nam temat że jest koło zapory w Dębe, tego dnia miałem wypłynąć z kolegą z pracy, pogubił drogę i dojechał dopiero ok 9. krótka decyzja, po telefonie do maria płyniemy na Dębe, ale my mamy tylko wedy do trolla i paprochówki. Po 20 min jesteśmy na miejscu , odbieramy krótkie instrukcje od maria (on zna lepiej tę wodę) i ruszamy w trolla znacząc kanciki i górki na GPSie. Moje obawy dotyczą braku obecności ryby w toni obraz echa jak zaczarowany pusty. Po 2 godzinach trolla poddajemy się. Drużyna maria dłubie coś tam z rzutu ,ale my nie mamy takiego sprzętu na pokładzie, cholera dzień wcześniej się przezbroiłem. Brak wymiany info się mści, z resztą z mojego kompana z łodzi kiepski spinningista. Płyniemy na zbiornik główny. Po ok 15 min jesteśmy już na głównej czaszy, spotykamy mojego kolegę Adama, potwierdza bardzo kiepskie brania, ale daje wskazówke z której próbujemy korzystać, też bezskutecznie. Po następnych bezowocnych 2 godzinach płyniemy na ryby pocieszenia łapię 8 okoni poniżej 30 cm. słabiutko. Pora wracać może następnym razem....
ale to już będzie ostatni week tego roku na wodzie....... i tak rok był dobry, nawet bardzo dobry....
#411 OFFLINE
Napisano 19 listopad 2006 - 18:25
Wczoraj, nauczeni doświadczeniem z zeszłego tygodnia, postanowiliśmy łowienie z rzutu potraktować marginalnie. Była to słuszna decyzja. Pierwsze branie (szczupak 48cm) nastąpiło w całkowitej mgle, już o 6.45, zaraz po wypłynięciu z rybaków, na dwumetrowej wodzie. Szczęśliwą przynętą był woblerek Jaxona (nie pamiętam nazwy, przypomina YO-ZURI) w malowaniu zielona makrelka. Co ciekawe, ta przynęta schodzi do 6-8m, a trollingowałem na 10m lince... Po dość długiej przerwie, w drodze powrotnej (dopłynęliśmy prawie do zapory), Piotrek na wysokości Wieliszewa (znowu!) wyholował pięćdziesiątaka, również z płytkiej wody. Ponieważ obaj zapunktowaliśmy, postanowiliśmy poszukać głębszych i większych ryb. Trolling głównego koryta i dołów na wysokości „krzyża” nie przyniósł nam co prawda oczekiwanych szczupaków, ale Piotrek poprawił wynik wymiarowym boleniem, a ja grubiutkim sandaczem równo 60cm.
Uważam, że oba weekendy były bardzo udane. Pogoda dopisała (szczególnie w tą sobotę), ryby również, a ja odkryłem nowego, łownego wobka. Udało mi się także „rozdziewiczyć” nowy kijek castingowy, który kupiłem specjalnie pod trolla – i to trzema rybkami...
#412 OFFLINE
Napisano 19 listopad 2006 - 19:09
Ubiegła niedziela wielkie 0 plus awaria silnika.
Dzisiaj 3 szczupłe /65 z trola, 55i43 z rzutu/ sandacz 35 z rzutu.Jeszcze pare ładnych brań z zejściami w holu. Ogólnie bardzo udany dzień.Właściwie cały dzień duża mgła.
Jans
#413 OFFLINE
Napisano 20 listopad 2006 - 10:15
W niedzielę odpuściłem, ale kumple trafili jednego 50cm i 4 małe sandacze. Też tylko z opadu.
Za to kilka ciekawych łowisk w okolicy Jachranki namierzyliśmy i z tego względu chociażby wyjazdy można zaliczyć do udanych
#414 OFFLINE
Napisano 20 listopad 2006 - 10:43
Ale grubej ryby jak nie było, tak nie ma...
#415 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2006 - 18:29
cienko ostatnio łowię brak weny , czasu a może..muzy....
nie znam tych miejsc za mostem tych pod krzyżem, ani dobrze Dębego, muszę nad tym popracować, ale to już chyba w następnym sezonie...
w ten week nie pływam
może jeszcze następny..jak nie będzie zbyt zimno
a jak nie to lódź stocznia a ja przygotowanie do sezonu podlodowego
chyba znalazłęm miejscóweczkę, ale musze rozpoznać walką.
#416 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2006 - 14:26
Na kolejne brania przyszło nam czekać do obławiania „krzyża”. Ryb szukaliśmy na wodzie 6-7,5m w miejscach wyniesień dna. Przynętą dnia okazał się pomarańczowo brązowy Shad Rap, który w ciągu 1,5h przysporzył nam trzy szczupaki (52, 52,5 oraz 48) i jedno mocne, acz „niezapięte” branie. Ostatnia rybaka padła już tuż przy przystani. Niestety, sandacze w ogóle nie chciały współpracować, a po miłym akcencie z zeszłej soboty miałem nadzieję na powtórkę...
Wynik nie był zły (łowiliśmy do południa), szczupłe choć niewielkie cieszyły bardzo, bo były grubiutkie i ładnie wybarwione – z głębokiej wody. Dzień zaliczam do udanych, tym bardziej, że byliśmy jedną z nielicznych załóg, które zaliczyły wymiarowe ryby.
HUNTER, nie poddawaj się!
#417 OFFLINE
Napisano 29 listopad 2006 - 18:58
#418 OFFLINE
Napisano 30 listopad 2006 - 22:48
Jans
Ps. dobry dzień na sandacza w dwie godziny 8 szt z tego trzy wymiarowe.
- mopar lubi to
#419 OFFLINE
Napisano 30 listopad 2006 - 23:30
#420 OFFLINE
Napisano 01 grudzień 2006 - 07:59
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych