ZEGRZE
#421 OFFLINE
Napisano 02 grudzień 2006 - 21:53
#422 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2006 - 20:05
Od tego sezonu poznaję spinningowo Zalew Zegrzyński. Od dawna też z wielkim zainteresowaniem śledzę ten wątek poświecony temu zbiornikowi. Praktycznie po każdym weekendzie tutaj zaglądam i patrzę co kto połowił.
Od siebie dodam, że w sobotę od świtu do zmierzchu pływaliśmy we trzech od Zegrza aż do zapory. Efekt to jeden średni okoń, kilka delikatnych puknięć w gumę i przez chwilę na kiju najechany leszcz. Na szczęście wyjąłem tylko łuski na haku.
Choć nic nie złowiłem, to naprawdę warto było pływać cały dzień - dla odpoczynku, wspaniałego towarzystwa i przepięknych widoków, jak na porannej fotce.
Już na brzegu słyszałem, że podobno do przystani przywieziono tylko trzy ryby. A wypożyczone zostały wszystkie łodzie.
Ciekawy jestem jak poszło innym Kolegom w miniony weekend na ZZ
Pozdrawiam - Anguiler
Załączone pliki
#423 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2006 - 20:18
Miło słyszeć, że nas czytasz a teraz postanowiłeś się uaktywnić. Witam oficjalnie na forum jerkbait.pl i życzę przyjemności.
Pozdrawiam
Remek
P.S.
Niestety obrazki chowamy - oszczędności
#424 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2006 - 20:25
Ja pływałem dzisiejszy cały dzień i wyniki podobne do Twoich a w tygodniu było tak ładnie.Powód przypuszczam zbyt gwałtowny spadek ciśnienia.Wtorek i Sroda powinny być dobrymi dniami.
Jans
#425 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2006 - 20:57
Jans ja niestety w powszednie dni nie bardzo mam jak się wyrwać. Zostają tylko weekendy
#426 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2006 - 21:44
Potwierdzam wypowiedzi kolegów - w sobotę sandacze nie gryzły wcale (informacje telefoniczne z dzisiaj także tą prawidłowość potwierdzają), ale jak się nie ma co się lubi
#427 OFFLINE
Napisano 04 grudzień 2006 - 09:53
Czyli moje podejrzenia nie były bezpodstawne – w sobotę postawiłem na szczupaki z trolla.
Ale od początku. Miałem wypłynąć jak zwykle – z Rybaków – ale Hunter zaprosił mnie na swoją jednostkę, z czego z radością skorzystałem. Gospodarz okazał się serdecznym, wesołym i gościnnym wędkarzem, a łódź – wygodnym, stabilnym, szybkim, krótko mówiąc: rasowym sprzętem wędkarskim.
Po szybkim przelocie pod „krzyż” przejąłem rumpel i wobki poszły do wody. Pierwsze branie nastąpiło stosunkowo wcześnie (chyba około dziewiątej); byłem tym tak zaskoczony, że zaciąłem zbyt lekko i zbyt późno. Ryba szybko spadła, ale był to dobry sygnał. Chwilę później holowałem już ładnego średniaka, którego Hunter fachowo podebrał ręką. Ryba nie była mierzona (ze względu na przecięty kotwiczką łuk skrzelowy została szybko wypuszczona) ale myślę, że spokojnie miała 65cm. Na kolejne branie nie musiałem długo czekać; w łodzi wylądował mniejszy scubełek – tak na oko 55cm.
Następne przepłynięcia po głębokiej wodzie nie dawały rezultatu, więc skierowaliśmy się pod drugi brzeg – do Wieliszewa. Ja cały czas katowałem Shad Rapa 9 (podobnie jak w zeszłym tygodniu – był za dobry, żeby eksperymentować), a Hunter zmieniał przynęty, ale pechowo nie mógł się wstrzelić we właściwą... Powrót pod krzyż nie przyniósł nam już ryby, więc zdecydowaliśmy o powrocie.
Sobotnie wypłynięcie okazało się dla mnie podwójnie udane i szczęśliwe. Po pierwsze, poznałem forumowicza, który nie dość, że jest przemiłym człowiekiem, to jeszcze skutecznym i etycznym wędkarzem (czego dowodem jest ten wyjątkowo długi i rozbudowany wątek). Po drugie, była piękna, ciepła i słoneczna pogoda, a ryby gryzły (niestety tylko mojego wobka, co dla odmiany nienajlepiej świadczy o mojej gościnności, ponieważ łowiliśmy na wodzie znanej tylko mnie).
Jeszcze raz, tym razem na forum, chciałbym podziękować Hunterowi i Jego koledze za gościnę, miłe towarzystwo oraz niezapomniane wrażenia z przelotów ! Dzięki chłopaki! Mam nadzieję, że nie było to zamknięcie sezonu na ZZ i za tydzień dacie czadu !
#428 OFFLINE
Napisano 04 grudzień 2006 - 14:26
#429 OFFLINE
Napisano 04 grudzień 2006 - 16:27
#430 OFFLINE
Napisano 04 grudzień 2006 - 19:20
witaj na forum. Zapraszamy.
@Jans,
...Powodem podpłynięcia ich do mnie był sposób w jaki łapię.Łapałem na zestaw castingowy a przynętą były kopyta oraz koguty.Przynętę podbijałem z kija a luz wybierałem multikiem i to według nich było niezgodne...
- świetnie. Wspaniała interwencja Policji. Widzę, że niektórzy nie potrafią odróżnić łowienia z opadu od szarpaka...
Ale najważniejsze jest to, że chociaż pływają i kontrolują.
#431 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2006 - 08:02
Wrzucam dwie fotki, niestety robione telefonem przy bardzo słabym świetle (aż dziwne, że w ogóle wyszły...)
Załączone pliki
#432 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2006 - 14:12
i w zasadzie tyle
gratulacje dla załogi Krzyśka
Załączone pliki
#433 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2006 - 14:19
Gratulacje! Mam tylko dwa pytania: w którym miejscu i czy miał pow. 75cm?
Pozdrawiam,
Krzysiek
#434 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2006 - 10:04
pozdrowienia dla szczęściarzy dla wszystkich zaprzyjaźnionych załóg pływających gdziekolwiek na wodzie.
#435 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2006 - 18:08
Jans
#436 OFFLINE
Napisano 19 grudzień 2006 - 23:00
#437 OFFLINE
Napisano 19 grudzień 2006 - 23:32
Zwinę się jak zaszkli Narew, najlepsze okonie z trollingu właśnie w styczniu/lutym biorą.
#438 OFFLINE
Napisano 20 grudzień 2006 - 07:16
#439 OFFLINE
Napisano 20 grudzień 2006 - 09:43
oszczędzajce ikrzaki smak byle jaki a strata....
w przyszłym roku będzie więcej ryb
#440 OFFLINE
Napisano 20 grudzień 2006 - 10:52
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych