Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

ZEGRZE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5927 odpowiedzi w tym temacie

#621 OFFLINE   piotr zamiara

piotr zamiara

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 138 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 31 październik 2007 - 13:50

Sum, tak jak i kobieta, żeruje na dwa sposoby... :lol:

1. Żerowanie zewnątrzustrojowe - znaczy oralne... od wiosny do jesieni, gdy jest aktywny, znaczy ustawia się przodem.

2. Żerowanie wewnątrzustrojowe - znaczy analne... czyli zimą, gdy nie jest aktywny, np. w czasie snu, znaczy ustawia się tyłem.

Takie jest życie! Embarassed

#622 OFFLINE   HUNTER

HUNTER

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 256 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 31 październik 2007 - 15:22

i byłem dziś.....i żal mi i już mi się więcej nie chce...
odnośnie bajzlu to fakt jest,
ale po kolei...
popłynąłem w stronę zapory pod mostem wśród tłumu łodzi jeden wędkarz wyciągnął szczupaka tak na oko 80-90 cm, oczywiście ryba wylądowała w łodzi. nie chciałem patrzeć jak skończy żywot ....popłynąłem dalej. na miejscówkach rozpocząłem trolla, podniosła sie fala, więc popłynąłem pod brzeg i tu zaczęły sie kłopoty z łodzią (coś mi sie psuje ładowanie). musiałem wyłączać i uruchamiać. koszmar, ale nie to mnie ostatecznie dobiło.... mijał mnie wędkarz, który soczystą polszczyzną z licznymi przerywnikami na k...a omówił dzisiejszą pogodę (meteorolog sie znalazł) i pochwalił mi sie że trafił dziś tylko suma i to jednego....pokazał mi ono monstrum na solidnym ciągnięte łańcuchu miało może 80 cm.równając do poziomu w myśl wojskowego hasła równaj do najlepszych wyraziłem swoją opinię o trofeum i jego łowcy w podobnym tonie, nie sądzę by dotarło do zakutego łba, ale...pogromca odpłynął a ja zająłem sie przeglądem maszyny. nie miałem już ochoty na dalsze łowienie głupota ludzka i złośliwa elektronika zmusiły mnie do powrotu do portu... mam dość chyba czas na wyciągnięcie łodzi... nie tylko z powodu usterki...mam dość tego roku, gdy tak trudno o rybę a oszołomstwo masakruje nadal i tak bardzo skromne zasoby... :( :( :(

#623 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisano 31 październik 2007 - 15:24

No to mistrzu zdążył rzutem na taśmę... Jutro już by było po ptokach...

#624 OFFLINE   Robson73

Robson73

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 137 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Robert
  • Nazwisko:Hudziak

Napisano 01 listopad 2007 - 23:02

Witam, dzisiaj jeszcze chyba mogą szarpać :angry: We wtorek za mostem było ponad 60 łódek, na jednej to nawet 6 osób :huh: , dobrze że jest ten okres ochronny bo by wyszrpali wszystko do cna, nie wiem jak można tak traktować swoją wodę :wacko:
W większości łowione sa ryby podwymiarowe, sporadycznie wymiarowe lub pojedyńcze większe. Ja również nie połaowiłem, na moim dołku zdala od tego bałganu, po 6 sandaczyku (40cm-trowym) przerzuciłem się na większe przynęty, maluchy podskubywały, le nic większego nie trafiłem ;) W przyszły czwartek i piątek zanów odwiedzę stolicę :mellow: , może kabany już się ruszą <_<

Pozdro.
Robson

Załączone pliki

#625 OFFLINE   Marcel

Marcel

pasjonaci

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1391 postów
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:Leloch

Napisano 01 listopad 2007 - 23:14

Witam, dzisiaj jeszcze chyba mogą szarpać :angry: We wtorek za mostem było ponad 60 łódek, na jednej to nawet 6 osób :huh:

nie wiem co Was tam ciagnie by łowic w tak koszmarnych warunkach...podziwiam Was. :D

#626 OFFLINE   wig20

wig20

Forumowicz

• Forumowicze
  • PipPip
  • 68 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 01 listopad 2007 - 23:20

Od dziś, aż do 31 marca Burdelado przy moście w Zegrzu wraz z połową Zalewu Zegrzyńskiego ........ zamknięte !!!!!!!!!!
I tak trzymać.

#627 OFFLINE   Robson73

Robson73

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 137 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Robert
  • Nazwisko:Hudziak

Napisano 01 listopad 2007 - 23:24

Mimo że bardzo, nie lubie tłumu nad wodą, coś mnie tam ciągnie i nie wiem dlaczego <_< , dwa że mając wolny czas i będąc przy okazji, dlaczego nie powalczyć, trzy to bardzo ciekawa i rybna woda ;) cztery, ta woda ma 3300ha, także jest duuużo miejsca B)

#628 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano 02 listopad 2007 - 11:43

Macelinho,
Nic mnie nie ciągnie, nie łowię jesienią na pogłębiarce, tylko w swoich miejscach. Podobnie Hunter, Jansa też widuję gdzie indziej. Z tego co widzę Robson również łowił po drugiej stronie mostu, w okolicach krzyża. Myślę, że większość osób piszących w tym wątku unika klimatów burdelowo-kłusowniczych...

W listopadzie na zbiorniku będzie już pustawo, zaczęła obowiązywać strefa, to skończyła się rzeźnia.

A jeśli masz na myśli ZZ jako taki... To kawał wody. Jeżeli ktoś lubi łowienie z łodzi a nie ma własnej jednostki i mieszka w W-wie i okolicach - najłatwiej wypożyczyć ją właśnie tu. A jak już się raz zacznie... - wiesz, inercja czyni cuda B)

#629 OFFLINE   HUNTER

HUNTER

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 256 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 02 listopad 2007 - 14:43

gratulacje Robson, pięknie ubarwione

#630 OFFLINE   pablom

pablom

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2024 postów
  • LokalizacjaSulejówek

Napisano 03 listopad 2007 - 16:22

Właśnie wróciłem z ZZ, bryndza, jeden krótki szczupak. kilka godzin pływania i nic, pogoda też nie rozpieszczała :(

#631 OFFLINE   HUNTER

HUNTER

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 256 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 03 listopad 2007 - 19:46

no na jutro też słabo wygląda prognoza, ale dzięki uprzejmości @Krzyśka spędzę przedpołudnie nad wodą i mam nadzieje coś złowić...jak już pisałem cortinka ma mały defekt uniemożliwiający mi trollowanie. w poniedziałek ją sie posprawdza a w środę chyba już na brzeg, obsługa folia i zimowisko....szkoda że już tak, ale cóż zacznę poławiać z brzegu. mam plan i miejsce. potem to już tylko oczekiwanie na lód :D :D :D :D i remont mojego transatlantyka i tak do końca kwietnia...

#632 OFFLINE   piotr zamiara

piotr zamiara

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 138 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 06 listopad 2007 - 10:14

Z brzegu zawsze lepiej... :lol: :lol:

No i piwka mozna się legalnie napić... :lol:

A przy tej pogodzie - to wódeczki.

Moi znajomi z Olecka donoszą, że szczupaki dobrze brały w okresie 1 - 4 listopada i tuz przed... Człowiek przegapił, zamiast jechać do nich na ryby - podziwiałem jakieś groby teściowej i inne kurhany rodzinne. ;)

Podobno najlepiej zębate biorą, gdy płycizny pokryją się lodem... Brrr. nie wiem czy się zdecyduję na kilkudniowy wypad na Mazury w takiej scenerii...

Słaby ze mnie człowiek...

#633 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano 06 listopad 2007 - 10:19

W okresie 1-4 na ZZ była lipa. No chyba, że szukaliśmy ryb tam, gdzie ich nie było. Ale z jednym się zgodzę: o tej porze roku - im zimniej, tym lepiej. A jak jeszcze przyjdzie jakiś stabilny wyż znad Skandynawii to obowiązkowo - marsz na ryby!!!

A z brzegu to najłatwiej wilka złapać :mellow: Choć muszę przyznać, że zeszłego lata mój kolega łowiący z opaski WTW miał piękne wyniki (sumki i sandacze).

#634 OFFLINE   Suchy498

Suchy498

Forumowicz

• Forumowicze
  • PipPip
  • 235 postów
  • Lokalizacja*********

Napisano 11 listopad 2007 - 22:04

:( a ja wczoraj byłem nad okilocami zegrza (no właściwie to nad nim). Łowiłem w narwi na wysokości miejscowości Wierzbica i na rządy zaraz przy ujściu do zegrza i nic :( nawet jednego pykniącia podbicia. Tylko zmarzłem ;) No ale zawsze ryby nie mogą brać bo by wszyskie wyłapali, raz się wtrafi raz niee...

#635 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano 12 listopad 2007 - 08:43

W niedzielę testowaliśmy Perche ’08. Mimo niskiego, wahającego się ciśnienia modele 14F i 12SDR w jedynie słusznym kolorze złowiły ryby. Na przetestowanie 14SDR nie starczyło nam czasu – z przyczyn od nas niezależnych łowiliśmy tylko do 10.30 :(

PH14F chodzi bardzo podobnie do starego PH12F ale nieco głębiej. Dziobanie dna na głębokości 4,5-5m to dla niego żaden problem, co może mieć znaczenie w czasie łowienia zegrzyńskich sumów. Bez problemu powinien skusić aktywnie żerującego szczupaka na wodzie 6+. Tym razem jednak szczupłe nie rwały się do boju, stały przyklejone do dna (pijawki!) i trzeba było sięgnąć po PH12SDR. Ten wobler również pracuje podobnie do swojego mniejszego odpowiednika. Pływa pod sporym kątem i ma długi ster – dzięki temu przy dziobaniu o dno nie łapie na przednią kotwicę śmieci. To ważne przy penetrowaniu łowisk o zmiennej głębokości i urozmaiconym dnie. Dzięki swojej budowie bez problemu schodzi na głębokości 7+.

W przyszły weekend przetestuję PH14SDR. Może on pozwoli mi się dobrać do większych zębaczy B)

Załączone pliki

#636 OFFLINE   Suchy498

Suchy498

Forumowicz

• Forumowicze
  • PipPip
  • 235 postów
  • Lokalizacja*********

Napisano 18 listopad 2007 - 13:06

No ja łowiłem z brzegu więc miałem mniejsze możliwości niż ty... ;)

A co do Percha to nie watpie w jego skuteczność :mellow:

#637 OFFLINE   szwagier

szwagier

Forumowicz

• Forumowicze
  • PipPip
  • 97 postów
  • Lokalizacjapruszków

Napisano 30 listopad 2007 - 11:20

byłem w niedzielę , w trolu nic nie trafiłem ,stanełem na trochę przy basenie w serocku miałem kilka brań , jednego nawet miałem na wieszchu ale syn mi go podbierakiem wygrzmocił, brały całkiem niezle - umiejetnoiści nie starczyło.
ale generalnie chciałem o czymś innym , jestem przerażony tym jak dorośli ludzie , przy dzieciach łapia kruciaki , biegają z nimi do samochodów, szarpia z brzegu- i nie ma na to zadnej siły
ja przynajmniej nie znam i napewno nie zaingeruje już nigdy wiecej w takie żeczy przy pomocy policji. w wakacje zgłosiłem , w kłusownictwo na sniardwach na policje , i coś mi sie wydaje że w tej sprawie to ja bedę oskarzony- chba trafiłem na znajomych prokuratora...

#638 OFFLINE   pirania74

pirania74

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1068 postów
  • LokalizacjaPOLSKA

Napisano 30 listopad 2007 - 11:52

byłem w niedzielę , w trolu nic nie trafiłem ,stanełem na trochę przy basenie w serocku miałem kilka brań , jednego nawet miałem na wieszchu ale syn mi go podbierakiem wygrzmocił, brały całkiem niezle - umiejetnoiści nie starczyło.
ale generalnie chciałem o czymś innym , jestem przerażony tym jak dorośli ludzie , przy dzieciach łapia kruciaki , biegają z nimi do samochodów, szarpia z brzegu- i nie ma na to zadnej siły
ja przynajmniej nie znam i napewno nie zaingeruje już nigdy wiecej w takie żeczy przy pomocy policji. w wakacje zgłosiłem , w kłusownictwo na sniardwach na policje , i coś mi sie wydaje że w tej sprawie to ja bedę oskarzony- chba trafiłem na znajomych prokuratora...

@szwagier - problem kłusownictwa istnieje - wszyscy widzą - nikt jakoś nie kwapi się tego rozwiązać czy temu zapobiec - cóż, weźmy sprawy w swoje ręce i nad wodę zamiast z wędką jedźmy z karabinem ... jedyny racjonalny sposób na eliminację kłusownictwa :D B) A tak na poważnie - u nas jeszcze DŁUGO, bardzo DŁUGO będzie społeczne przyzwolenie na tego typu praktyki (kłusownictwo)...

#639 OFFLINE   starfish

starfish

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 93 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 03 luty 2008 - 03:56

Nie wiem czy zauważyliście koledzy ale nasze dzielne PZW wprowadziło od tego roku dopłatę za troling w Zalewie w wysokości 200 złotych. Żeby to chociaż poszło na zarybianie drapieżnikami albo ściganie kłusoli. :angry:

#640 OFFLINE   HUNTER

HUNTER

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 256 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 03 luty 2008 - 10:36

pisaliśmy już o tym na innym wątku

to jest tylko następna przyczyna by olać PZW i jego wszelkie inicjatywy i pomysły
ja tam nie zapłacę... :angry: :angry: :angry: :angry:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

1 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

krez