cezorator Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Po kormoranie pragnę przestawić następnego mięsiarza znad naszych wód Ciekawe co o nim powiecie ?????
krzysiek Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Sądząc po wyprostowanej szyi może to być bocian czarny, ale nie jestem pewien – stoi w cieniu. Bociany czarne występowały kiedyś licznie w rodzinnych stronach mojego Taty, tj. w Lasach Janowskich. Od czasu do czasu obserwowałem je jako dziecko.
cezorator Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 Oj widzę, że muszę dołączyć jeszcze jedną fotkę.Więcej nie mam bo ptaszek mi przy podchodzeniu uciekł :D
cezorator Posted December 18, 2006 Author Posted December 18, 2006 No nie wiem.... Żuraw? Nie jest to żuraw Żuraw ma inny ogon oraz nie ma czerwonych nóg i dzioba.
wujek Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Bocian czarny, hajstra,,,,,,,,,,,,, Ja dodam jeszcze jedną nazwę Ciconia Nigra
wujek Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Tak stawiałem na początku. No i co to? Nie może być nic innego tylko bocian czarny.
Darek65 Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Jan Sokołowski - Ptaki Ziem Polskich Bocian czarny - Cirkonia nigra ...Upierzenie czarne z pięknym metalicznym, purpurowym i zielonym połyskiem. Pierś i brzuch białe. Dziób i nogi ptaków starych czerwone. Młode mają dziób zielonoszary, nogi bladoróżowe.
wujek Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Jan Sokołowski - Ptaki Ziem Polskich Bocian czarny - Cirkonia nigra ...Upierzenie czarne z pięknym metalicznym, purpurowym i zielonym połyskiem. Pierś i brzuch białe. Dziób i nogi ptaków starych czerwone. Młode mają dziób zielonoszary, nogi bladoróżowe. Gwoli ścisłości nie Cirkonia nigra tylko Ciconia nigra
Darek65 Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Gwoli ścisłości nie Cirkonia nigra tylko Ciconia nigra Dokładnie images/smiley_icons/icon_redface.gif - Ciconia nigra.
JohnnyJohn Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 To tylko mógł być bocian czarny bo czapli czarnych ni ma .Gorsze są czaple... To prawdziwi elektrycy Albo wydry-ZGROZZZZZA . Jeden odzcinek Liwca się przez parkę tyck kanali skończył .
Recommended Posts