Kije Shimano Poison Adrena baitcasting - łowi ktoś?
#1 OFFLINE
Napisano 28 październik 2019 - 11:32
#2 OFFLINE
Napisano 28 październik 2019 - 16:48
#3 OFFLINE
Napisano 28 październik 2019 - 18:02
#4 Guest_Drac_*
Napisano 29 październik 2019 - 18:44
Mocna, szybka z fajnym ugieciem, lekka.
Ideał pod koguta czy do tłiczingu
Agresywne podbijanie gum.
Dobrze wcina sandały i nie gubi ryb.
Framuga jak bedziesz chcial sprzedac panietaj o mnie
Potrzebuje cos delikatniejszego niz.do 30g.
#5 OFFLINE
Napisano 29 październik 2019 - 20:25
Szukam opinii właścicieli
mam 2 poison adreny. oba 1sklady.
Lowie glownie w glebszej (4-12m) wodzie z plywadelka/lodzi wiec nei zawsze moje odczucia co do czulosci wedek sa miarodajne (bo z brzegu sie nei przesuwasz do przynety jak wiatr zawieje etc) Glownie na gumy na glowkach 3-5 do 18g (czesto ciezko bo plywadlem majta a woda gleboka).
Glownie okonie i szczupaki.
UL z pierwszego wypustu (ta z neoprenem na rekojesci kupilem na forum uzywke) opisana bodaj do 7g - rzuca spokojnie okolice 20 (17g+5cm), ale wiecej juz bym nie probowal - mysle, ze 10g+5cm to komfort. dobra okoniowka i da rade z przylowem tak wyglada, ze przy okolo 80cm z plywadelka zaczely by sie probemy lekkie (do 70cm do tej pory lowilem bez probemow). uzywam z kolowrotkiem 2500 i linka bodaj 8lbs. Ponoc nowsza wersja jest mieksza (to by kiepsko wrozylo szczupakowym przylowom choc na okonia pewine lepiej).
ML? (bodaj? ta druga od dolu w katalogu) ta nowsza z plastikowym/weglowym uchwytem. Opisana bodaj do 12g da rade rzucic i sliderem 10f choc rzadko ja tak zyluje. 10cm+10g jest bardzo ok). MZ duzo czulsza (wiecej przenosi do dloni) od UL opisanego wczesniej (nie wiem czy nowy UL mialby podobne wlasciwosci, ale z mojego doswiadczenia jesli jest "wolniejszy" to chyba nie bardzo) Jest to najczulsza wedka jaka mialem (zdaza mi sie zauzyc przynete w wodzie i czuje jakby mrowieine od wody oplywajacej linke - a moze mi sie zdaje ;P nie gubi okoni po wyraznym braniu (a juz na pewno nie czesciej niz UL) w gore z rybami radzi sobie lepiej niz ja z ich znajdywaniem (104 w rzece z plywadelka ogarnela bez problemu). uzywam tez z kolowrotkiem 2500 i linka 14 lbs i jest wyraznie lzejsza od zestawu powyzej (w ul mam daiwe crossfire w tej nowego legalisa). jakbym mial na plywadelku miec 1 wedke to bylaby albo ta albo oczko mocniejsza (tylko dla wiekszego wachlarza przynet bo z rybami sobie radzi), ale oczko mocniejsza ine jest dostepna w 1 skladzie.
edytka: pisze o spinningach sorki nie zauwazylem bo odpowiedzialem z paska bocznego jak cos mozna usunac.
Użytkownik gooral edytował ten post 29 październik 2019 - 20:28
- Mulat lubi to
#6 OFFLINE
Napisano 31 październik 2019 - 23:36
#7 OFFLINE
Napisano 26 listopad 2021 - 22:51
Czesc, chcialbym odgrzac temat.
Czy ktos uzywa: Poison Adrena Spinning - 2,29m 5-15g -- chodzi mi o ta konkretna wersje
Chcialbym zapytac w jakim lowieniu sprawdza sie ten kijek.
Jaki ma zakres komfortu c.w.?
Jak dziala z wobkami, a jak z gumami.
Ogolnie wrazenia.
#8 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2022 - 15:02
- siejka.d lubi to
#9 OFFLINE
Napisano 17 styczeń 2022 - 14:26
#10 OFFLINE
Napisano 19 styczeń 2022 - 17:13
Nie jestem specem od określenia dokładnego ugięcia i nie chce nikogo wprowadzić w błąd.
Mogę powiedzieć, że kijek jest mega szybki. Bardzo dobrze można kontrolować nim pracę przynęty. Bardzo dobrze przekazuje informacje z dna. Czułość jest jak dla mnie na najwyższym poziomie. Podczas holu pracuje progresywnie. Bardzo duży zapas w Dolnik, typowy raczej dla blanków na amerykański rynek.
Kolega, który łowi sandacze od kiedy tylko pamiętam kiedy wziął ja w ręce, pomachał, powyginał to stwierdził, że super kosa na sandacze.
Pozdrawiam.
- Vuko i freshwater lubią to
#11 OFFLINE
Napisano 19 styczeń 2022 - 17:16
- freshwater lubi to
#12 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2022 - 13:13
Posiadam wersję 208cm do 21g i moim zdaniem on byłby odpowiedni to takiego łowienia.Hej @fedors, mógłbyś napisać o tym kiju coś więcej? Zastanawiałem się czy go nie kupić do ciężkiego jigowania (główki 25g plus gumy 5 cali) na sandacza. Jak opisałbys jego akcję? Na zagranicznych forach znalazłem info, że to raczej kij do woblerów i przy jigowaniu się średnio sprawdzi, ale byłby wdzięczny za dodatkową opinię.
Dla przykładu tutaj łowiłem quantum q paddler 18 cm + główka 18g (45g łącznie)
Załączone pliki
Użytkownik Majki7878 edytował ten post 27 styczeń 2022 - 13:27
#13 OFFLINE
Napisano 01 październik 2024 - 19:20
Odswierze troche
Lowi ktos moze tym modelem Poison Adrena 172H2?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych