Jump to content

Recommended Posts

Posted

Różne odcienie pereł możesz uzyskać używając zwykłych lakierów do malowania paznokci :huh:, tanie i dobre. Takie lakiery dostępne też są z brokatem. Droższa wersja, to mixy do lakierów samochodowych.

Przykład perły niebieskiej.

post-473-1348913336,8803_thumb.jpg

Posted
Ciut inaczej: na pomalowaną perełką powierzchnię daj cieniutko bezbarwnego lakieru i posyp brokatem. Posyp i zostaw -niech tak przyschnie. Dopiero później dawaj 2-3 warstwy lakieru. :D
  • 2 years later...
Posted
Witam wszystkich ! jestem nowy na forum . wiecie moze w jakich typach sklepów mozna znalezć brokat?
Posted

@METR Witam wszystkich ! jestem nowy na forum . wiecie moze w jakich typach sklepów mozna znalezć brokat?

Witaj na forum! Pytasz o sklepy? Na allegro jest tego na tony wpisz tylko brokat do wyszukiwarki :mellow:. Wszystkie praktycznie babskie sklepy z artykułami do robienia paznokci, drogerie, itp...

Posted

Ja ostatnio zaopatrzyłem się w brokat taki w sklepie dla plastyków. Brokat jest bardzoooo drobny, cena takiego brokatu to ok 80gr tylko ale jest jego i trzeba parę torebek kupić z 2/3.

Pozdrawiam

Slider

Posted
Dzięki @slider@ jak cos ciekawego mi wyjdzie to wrzuce fotki bo narazie to chyba cieńko z tego co widze :huh: wczoraj bylem na testach jerków nad rzeczką . Oczywiście bez kotwic . no i jest chyba nieżle :mellow:
Posted

dzis już eksperymentowałem z lakierami i

wole jednek obsypać brokatem bo 2 wobki popsułem . sie zważyło :( domalux na spray akryl wporządku a odwrotnie sie zważył???

Posted

Mam pytanie do maniaków woblerowych :D, jak uzyskać taki efekt tak jakby 3d - grubej perły na brzuszku, bursztynu na grzbiecie, tak jak np wykonuje swoje sudnie wygladające wobki Morel-Team ? Przykład: © Morel-Teamhttp://img219.imageshack.us/img219/4041/morelteam07kn1.jpg

http://img116.imageshack.us/my.php?image=morelteam12sj7.jpg

Pzdr.,

paweł

Pafek ,a nie jest to (na pierwszym zdjęciu ) masa perłowa ? Może dlatego wygląda na 3D :wacko:

Posted

Ja bym popróbował troszeczkę inaczej, a mianowicie po założeniu podkłady (biały);

-warstwa mocno rozrzedzonego perłwego;

-warstaw mocno rozrzedzonego lakieru bezbarwnego;

-warstwa mocno rozrzedzonego perłwego;

-warstaw mocno rozrzedzonego lakieru bezbarwnego;

i tak do uzyskania zadowalającego efektu

by nie zrobić wielkiej lakierowejkluchy ważne jest by lakiery były mocno rozcieńczone (transparentne) powinno działać.