Wtedy wszyscy pukali sie po głowie, nie mieli pojęcia o ul castingu i przedewszystkim frajdzie z tej metody płynącej
Użytkownik Dawid@ edytował ten post 15 grudzień 2017 - 19:45
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 15 grudzień 2017 - 19:44
Użytkownik Dawid@ edytował ten post 15 grudzień 2017 - 19:45
Napisano 15 grudzień 2017 - 20:41
Nikt nie podważa profesjonalizmu p.Zbyszka który wyprzedza od wielu lat konstrukcje budowania wędek i znajomość blanków ,poszukuje nowości i jest jedną z najbardziej znanych pracowni budowania wędek.Za wiedzę trzeba płacić lub wybierać inną koncepcje.
Napisano 15 grudzień 2017 - 21:09
Napisano 15 grudzień 2017 - 23:17
mam zamiar szukac czegos do twichingu woblerkami ale zeby kij wlasnie dobrze sie ladowal
przy pstragowaniu castem dosyc czesto z roznego kata trzeba podac przynete (krzaki drzewa itp) ucze sie rzucania mniej wiecej cos jak na filmie wyzej tylko dotychczasowy kij nie gnie sie dostatecznie zeby mozna bylo swobodnie podac przynete
czyli najlepiej by bylo pomachac roznymi blankami i zobaczyc
tez myslalem o blankach muchowych ale to trzeba by pomacac
Napisano 16 grudzień 2017 - 10:37
Rozważany był w dalszej perspektywie Aldek lub Scorpion BFS ale zadziałała magia jerkbaita i wpadł taki.
revoalc.jpg 55,14 KB 64 Ilość pobrań
Jutro będziemy testować.Z Tetonem 4lb fajnie się komponuje i leży w ręce,leciutkie toto jest.Na razie nawinałem PowerPro 4lb,zobaczymy .No i fajny bonusik o którym juz zdążyłem zapomnieć od czasu rozpoczęcia przygody z castingiem-hamulec terkocze .
Napisano 16 grudzień 2017 - 11:11
Bardzo piękna zabaweczka. Miałem przez chwilę możliwość wykonania kilku rzutów (2gr) i oceniam bardzo pozytywnie
...no i ta magiczna terkotka (w "alebaranie" brzmi ładniej )
Napisano 16 grudzień 2017 - 11:14
Bardzo piękna zabaweczka. Miałem przez chwilę możliwość wykonania kilku rzutów (2gr) i oceniam bardzo pozytywnie
...no i ta magiczna terkotka (w "alebaranie" brzmi ładniej )
Napisano 16 grudzień 2017 - 12:45
a mi brak terkotki wcale nie przeszkadza....na zatłoczonych łowiskach nawet jest "bezpieczniej" jak nic nie terkocze przy wyciąganiu rybki
ładne są te nowe abu...
Napisano 16 grudzień 2017 - 12:52
Użytkownik erqgth edytował ten post 16 grudzień 2017 - 12:52
Napisano 16 grudzień 2017 - 16:32
a mi brak terkotki wcale nie przeszkadza....na zatłoczonych łowiskach nawet jest "bezpieczniej" jak nic nie terkocze przy wyciąganiu rybki
ładne są te nowe abu...
Coś jest w tym co piszesz .Ja też bez tego bym przeżył,dlatego napisałem że to fajny bonus.Ładny jest faktycznie,na żywo lepiej się prezentuje niż na filmach czy fotach.Szkoda tylko że u mnie już zaczyna trochę mrozić,chyba nici z jutrzejszego wypadu nad wodę.Znów będzie sesja rzutowa na ogrodzie .
Napisano 19 grudzień 2017 - 22:52
Napisano 20 grudzień 2017 - 06:30
....tak na marginesie, nie wiem jeszcze czy istnieje związek, ale mam teorię, że przy bardzo delikatnym sprzęcie szczupły nie robi świecy... piszę to na podstawie kilku ryb więc może to przypadek... tak czy owak moim zdaniem szkoda kija...
Użytkownik Dano. edytował ten post 20 grudzień 2017 - 06:32
Napisano 20 grudzień 2017 - 06:38
Ale czy ten sprzęt to na pewno ul ?Hahahaha :-)
Na moim sprzęcie nie ma czasu o świecy taki szczupak pomyśleć :-)
I mowię to na podstawie około setki ryb.
Albo nie umieją
Pozdrawiam
Daniel
Użytkownik SlawekNikt edytował ten post 20 grudzień 2017 - 06:38
Napisano 20 grudzień 2017 - 06:52
Ale czy ten sprzęt to na pewno ul ?
Napisano 20 grudzień 2017 - 07:40
Z tego co się orientuję, to nie ma sztywnej klasyfikacji "mocy" wędzisk, ale dla mnie XUL to wędzisko <7 g. Moje XUL-e nie przekraczają 6 lbs i chyba podobnie klasyfikują swoje wędziska dystrybutorzy. Trudno zaliczyć do tego przedziału wędzisko 12 lbs.
Napisano 20 grudzień 2017 - 08:58
Daj spokój Daniel się przekomarza
Ale jak łowiłem na kij 20lb to świece miałem notorycznie...12 lb to dlalej delikatny sprzęt...
Napisano 22 grudzień 2017 - 20:57
Rozważany był w dalszej perspektywie Aldek lub Scorpion BFS ale zadziałała magia jerkbaita i wpadł taki.
Jutro będziemy testować.Z Tetonem 4lb fajnie się komponuje i leży w ręce,leciutkie toto jest.Na razie nawinałem PowerPro 4lb,zobaczymy .No i fajny bonusik o którym juz zdążyłem zapomnieć od czasu rozpoczęcia przygody z castingiem-hamulec terkocze .
Piękny Cukierek. Jak tylko bedzie jakiś test to poproszę sprawozdanie
Napisano 02 styczeń 2018 - 23:41
Użytkownik erqgth edytował ten post 02 styczeń 2018 - 23:41
Napisano 21 styczeń 2018 - 13:51
Podsumowując. Jestem cholernie zadowolony z tego multiplikatora i na tą chwilę poszukiwania uważam za zakończone
Krzysztof, każdy tak myśli, lecz póżniej miejsca w plecaku brakuje.
Napisano 21 styczeń 2018 - 14:35
Panowie pytanie kieruję do posiadaczy młynków Shimano z hamulcem rzutowym FTB np; Aldebaran BFS, Scorpion BFS Calsutta BFS.
Nie do końca rozumiem zasady działania tego hamulca FTB. Czy ten hamulec cały czas działa z jednakową siła na szpulę podczas rzutu, tak jak typowy hamulec magnetyczny w np ABU ?
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych