explorator73 Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Wielkie łowienie czyli zarzuć wędkę Polska/ Szczupak, pstrąg i karpZ pomocą miejscowych przewodników Spencer Smith wyrusza na połowy szczupaków, pstrągów i karpi w jeziorach i strumieniach łowiska Piaseczno, na południe od Gdańska. Program będzie emitowany w niedzielę 28.01 o godz.0.10 i w poniedziałek 29.01 o godzinie 12.10 i 18.10Pozdrawiam,P.
rognis_oko Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Eee tam.Już kolejny program tego typu.Co chwila zapraszają gości z zagranicy na polskie prywatne łowiska, które są cały czas zarybiane rybami z hodowli...Czemu ma służyć taki program to nie wiem?Bo przecież ani nie jest to promocja polskich łowisk, ani rybności naszych akwenów...
hasior Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 racja@rognis_okokiedyś zaprosili przedstawicieli shimano do polski na łowienie w Wisełce niestety nasi skośnoocy przyjaciele szybko ostygli z zapału mowiąc jak w tak pieknej i ogromnej rzece może byc tak słabo z rybami(mowili to przez pryzmat Padu Ebro i Wołgi,pewnie jak by pojechali na Piaseczno to myśleli by ,że Polska to raj wedkarski ,ale nie o to chyba chodzi by ściemniać turystom. pozdro hasior
explorator73 Posted January 24, 2007 Author Posted January 24, 2007 To taka ciekawostka. A czemu to ma służyć to nie wiem...Dla właścicieli Piaseczna jest to całkiem niezły deal i pewnie przyciągnie do nich troszkę turystów z zachodu.Jak dewizowi wędkarze będą chcieli połowić w sąsiednich akwenach to się troszkę zdziwią
hasior Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 w sumie filmik mozna oblukać,napewno reklama jest niezła dla właściciela wody ,teraz to juz bedzie promocja kompleksowa no bo robione przez właściciela klejonki zareklamowano w WW lutowych 2007, ,nie jeden wedkarz znudzony bezowocnym uganianiem sie za kropkowańcem zkorzystał z szansy złowienia piędziesiątaka na Piasecznie,Swoja droga to powinni zrobic filmik o Sanie,przeca tam pogłowie rybek jest teraz spore ,dzieki chęciom ludzi dobrej woli napewno byłaby to lepsza(tj. bardziej dzika i dziewicza)wizytówka Polski pozdrohasior
Pepe Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Panowie - toż to program nakrecony 2 lata temu z okładem! Rognis - ty też masz sklerozę? Miałem przyjemność brać w nim udział podobnie jak kol. Mariusz Warda. Jaki to miało cel? Oczywiscie dla nich promocję wędkarstwa w tzw. strawny sposób dla laików poprzez wykorzystanie osoby Spencera który wtedy był postacią nr 1 w UK (wygrał Big Brother'a). Dla mnie - przemyconą z trudem promocję Salmo oczywiście. Co prawda wycięli 90% z tego co miało być ale i tak widać przynety Salmo i nawet parę złowionych na nie ryb. Jasne? Pozdrawiam,PP
hasior Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Ja bedę miał okazjię oblukac ten film pierwszy raz, nie wiedziałem ,że to juz taki leciwy film @Pepe przynety Salmo to już klasa sama w sobie, :)ferrari nie reklamuja a sie sprzedaje ,wiec jak ucieli czas to i tak spoko bedzie,do dobrych rzeczy ludzie sie przyzwyczajają co do promocji wedkarstwa to ,ja osobiście wole promocjię wędkarstwa w bardziej dzikiej formie(cósik ala REX HUNT) ,ale i tak dobrze,że nie zrobili filmu na jakimś hodowlanym kwadraciaku z karpiami pozdro hasior
JohnnyJohn Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Oglądałem go. Na Piasecznie było nieźle.Ale jak przyszło do łowienia w dzikiej rzece to się uśmiałem Przewodnik zapewniał ,że złapie pstrążka a przez cały czas złapali jednego o długości ołówka .Czasem sobie myślę ,że mozna by było sprawdzić w ten sposób skuteczność zagranicznych gwiazd ,łowiących na najrybniejszych wodach- kazać im łowić w Polsce .Nie sztuka złapać coś tam gdzie ryb jest zatrzęsienie lecz sztuką jest złapanie czegoś tam, gdzie prawie nic nie ma.
rognis_oko Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 @Pepe, nie wiedziałem, że to ten program powtarzają. Myślałem, że to coś nowego... @Johnny, ...Przewodnik zapewniał ,że złapie pstrążka... - a tym przewodnikiem był nasz forumowy Rocky vel Mariusz Warda, znany pstrągarz i pogromca troci
rocky Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Dokładnie tak było! niestety Wda na której liczyłem na pstrążki i wcześniej mnie nie zawodziła, została odłowiona prądem przed planowaną melioracją (czyt. zniszczeniem) o czym dowiedziałem sie parę dni przed nagraniem .poza tym Spencer zachowywał sie tak że psrtągi uciekały z kilometra przy słonecznej pogodzie i niskiej czystej wodzie na Wietcisie(np wchodził do rzeki w najlepszych miejscówkach,gruntował sobie ).Na Piasecznie i Wygoninie też było bardzo słabo jak na możliwości tych łowisk-niestety decydowała pogoda Nawiasem mówiąc jesli uważasz ze na piasecznie było nieźle to ja łowiąc obok na muche z Karolem Zacharczykiem złowiłem tyle pstragów ile Pepe ze Spencerem razem i to był słaby wynik na tamte czasy
orzech Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Widziałem ten program. Jest powtarzany co jakiś czas. Na Wygoninie była totalna klapa. To bardzo kapryśne jezioro mimo wielkiej ilości szczupaka. Latem i jesienią ciężko tam o wynik. Wiosna zdecydownie jest najlepsza. Na Piasecznie już było lepiej, choć uważam, że zawsze muszkarze będą tam triumfować. Prowadzący łowił też karpie na Unichowie. Z tego co pamiętam miał jedno branie po jakiejś dobie. Coż, Polska to nie Kanada. Program tam realizowany był zdecydownie ciekawszy. Myślę, że i tak dobrze, że znane postacie na zachodzie w ogóle chcą do nas przyjeżdzać i kręcić tu cokolwiek i gdziekolwiek. Zawsze to jakaś promocja i pozytywny wizerunek.
Recommended Posts