Jump to content

poszukuje namiaru na UGLY DUCKING

Recommended Posts

Posted
Jak wyżej, fajne woblery ale podobno nikt ich już nie sprowadza, może to z powodu niepoprawnej politycznie nazwy :mellow: ale to nie ma znaczenia. W sklepach puchy, jakieś niedobitki się walają :wacko: a w necie albo same filmy o łabędziu który myślał że jest kaczką :mellow: albo po jugosłowiańsku. Może ktoś zna jakiś namiar w normalnym języku tzn. polski angielski.
Posted

Mam do nich ogromny sentyment. Pare lat temu jak z ciekawości nabyłem pierwszego, pojechałem nad Wisłe. Wszyscy napotkani wędkarze mówili że nic nie bierze, co nie napawało optymizmem. Mimo to zaczołem łapać tzn rzucać, nic się nie działo do momentu aż postanowiłem wypróbować nową przynęte. Woda jak za dotknięciem czarodziejskiej różdzki ożyła, ale tylko dla mnie, konuręcja patrzyła na mnie troche zawistnie, a ja złapałem wtedy 3 szczupaki, kilka okoni i klenia. To był mój pierwszy raz z jugolem, ale zakochałem się, a one jeszcze nie raz odwzajemniły się. :mellow:

Zresztą mam jeszcze jednego takiego tajnego woblera salmiak tak około 6cm, malowany na okonia-rewelacja - tylko tych dziwnych nazw typu sdr, wpr jakoś nie mogę zapamiętać. Ostatnio też go znaleść nie mogę- a zapasy na wyczerpaniu. :(

Posted

Zawsze można napisać do producenta i poprosić ich o małą paczuszkę.

Przedpłata na konto bankowe i do przodu

A swoją drogą zapytałbym ludzi z Pro Fishing & Sport - np. p. Grzegorza Szenajcha czy by w takim imporcie nie pomógł.

P.

Posted

Zawsze można napisać do producenta i poprosić ich o małą paczuszkę.

Przedpłata na konto bankowe i do przodu

A swoją drogą zapytałbym ludzi z Pro Fishing & Sport - np. p. Grzegorza Szenajcha czy by w takim imporcie nie pomógł.

P.

dzięki sprawdzimy :mellow:

Posted
to znakomite przynety, kup, nie bedziesz zalowal, mi zostaly tylko dwa ostatnie, trzeci poszedl dzis w zapomnienie z kleniem ... wezel mi sie rozwiazal, szlag by to ... ale wobki sa znakomite
Posted
Wiem, Pitt szukam ich właśnie z tego powodu, poza tym mam testować wędke na klenie. A klenie lubią jugole, a jugole lubią klenie :lol:
Posted

Duży wybór tych woblerów był w Centrum Wędkarstwa - Warszawa ul. Wybrzeże Gdyńskie 2.

Pozdrawiam

Remek

Posted
Dzięki Remku, dawno tam nie byłem, ale chyba trzeba pojechać, najbardziej zależy mi na tym z kropką- ale to już chyba historia
Posted

Cześć!

Zawsze były w Perfekcie Sulechów. Sprawdzę przy okazji. Mają beznadziejne kotwice i łamliwe stery... przykro mi ale nadal je lubię :D

kuzyn

Posted
co do sterów to w tym roku we wszystkich większych siek'ach wyłamałem :wacko: a w jugolach tego problemu nie mam- łapie na najmniejsze
Posted

Kupilem w fishing marcie jednego Ugly, tak jak jest napisane, to niedobitki, nia ma zadnego wyboru...

Przy okazji nabylem tam rowniez woblery Gloog, ktore bardzo ciekawie wygladaja, sa rowniez i tonace. Czy utrzymuja sie w najsilniejszym pradzie bez obciazenia, tak jak Ugly, czas pokaze...

Gumo

Posted

Proponuje salmo, jesli chodzi o te mniejsze np BR5F albo H5F i Yo Zuri jesli chodzi o wieksze. Z tymi ostatnimi, podobnie jak z kamatsu, odpadaja problemy ze sterami. Nic sie nie psuje a kotwice w wiekszości modeli, zwlaszcza tych salt water, są doskonałe

pozd JW :D

Posted
yo-zuri ci u mnie dostatek :mellow: w lutym będe u Marka W. więc jego go też oskubie z zapasów :mellow: <_< :lol:
Posted

Nie znoszę zimna, już się namarzłem łowiąc w zimie ;) Zimne wiślane klenie są zbyt przypadkową zdobyczą żeby sterczeć na mrozie.

Zreszta uważam że nie powinno się łowić ryb(poza łososiowatymi) zimą, to dla nich trudny okres i powinnniśmy dać im trochę odpocząć. Przed wieloma gatunkami tarło, a dodatkowy stres i utrata energii myślę że nie pomagają im w przetrwaniu do wiosny.

pozdrawiam Wujek :D

Posted

Tu masz racje, ale spacer z wędką lub aparatr w dłoni nad rzeką otuloną białą kołderką. Nie chodzi o to aby złapać, ale aby pobć nad wodą.

Ja też nie bardzo lubię zime, ale są takie dni gdy poprostu musze być nad wodą :mellow: - a to już choroba :lol: