Jump to content

Shimano Exsence 2021 & 2025

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Tez mi sie podoba :) Z tym ze jezeli to Vaniek fb to kupie vanka......lepiej brzmi :rolleyes:

Posted

Witam

Czy  lakier   na  poprzednim (ew nowym modelu ) jest  trwały  , przy ewentualnych rysach   itd/itp     pod spodem  nadal  jest  czarny mat   podkład  ...?

• Like 1
Posted

Witam

Czy  lakier   na  poprzednim (ew nowym modelu ) jest  trwały  , przy ewentualnych rysach   itd/itp     pod spodem  nadal  jest  czarny mat   podkład  ...?

Użytkuję poprzednią wersję ponad dwa lata i na razie rys nie mam, dbam o sprzęt. Jednak myślę, że po zarysowaniu i zdarciu warstwy lakieru będzie tam tak jak wszędzie srebrny kolor metalu z którego wykonana jest obudowa. Czy to alu czy magnez lakier to tylko powłoka zewnętrzna.

• 4 months later...
Posted
I jak panowie ten nowy Exsence? Warty uwagi czy lepiej poszukać model 2017? Mam pewnein dylemat po zakupie TP 2020 i się zastanawiam czy nie wymienić go na Exsence wlasnie
  • 2 weeks later...
Posted
Czy ktoś podpowie czy korba w najnowszym Exsence jest czarna matowa czy w połysku? I może ktoś wie jaka masa wersji 55mm z T knobem?
  • 9 months later...
Posted (edited)

czy mieliście okazję użytkować exsence 2021 w słonej wodzie?

Będzie ok.

Osobiście nie. Ale pare osób w Hiszpanii używa i to robi.

Płukanie pod kranem po każdym łowieniu i służy dzielnie

Edited by Guzu
  • Like 1
  • 2 months later...
Posted
Czy orientujecie się, czy szpule od Vanquisha 19 lub TP FD, będą kompatybilne z Exsence?