na Netflix polecam "dom z papieru"
Dodam do tego jeszcze szkołę elitarną. Jak dla mnie jeszcze lepszy niż dom z papieru. Gra 4 tych samych hiszpańskich aktorów.
Jest już kręcony kolejny sezon "la Casa de Papel"
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 19 listopad 2018 - 11:59
na Netflix polecam "dom z papieru"
Dodam do tego jeszcze szkołę elitarną. Jak dla mnie jeszcze lepszy niż dom z papieru. Gra 4 tych samych hiszpańskich aktorów.
Jest już kręcony kolejny sezon "la Casa de Papel"
Napisano 19 listopad 2018 - 12:54
Polecam! Tom Clancy's Jack Ryan bardzo dobry osobiście czekam na drugi sezon.
Ze starszych produkcji mogę polecić "The night manager" (Nocny recepcjonista)
Napisano 19 listopad 2018 - 16:57
Wikingowie ponownie podpalą świat już 28 listopada
Napisano 20 listopad 2018 - 22:34
Jak ktoś lubił Fringe to w bardzo podobnym klimacie.
The City And The City
Napisano 12 grudzień 2018 - 23:04
Jak ktoś lubił Fringe to w bardzo podobnym klimacie.
The City And The City
Jest wysyp, gdyż na bardzo podobnym pomyśle bazuje "Odpowiednik". Serial utrzymany bardziej w klimatach szpiegowskich.
Myślałem, czy napisać coś o "Zabójczej broni", ale nie bardzo było o czym. Pierwszy sezon to trochę odświeżone pomysły znane z cyklu filmów o tym samym tytule. Tylko słabsze. Właściwie pod każdym względem. Drugi sezon obejrzałem z rozpędu, bardziej z sentymentu za filmami, niż z zainteresowania. Ten drugi sezon był lepszy, choć na kolana nie powalał. Ale miał już jakiś tam ważki motyw w tle, wątek który ujawniał genezę głównego bohatera i czynił go mniej płaskim i papierowym. Z odcinka na odcinek był coraz lepszy, a zakończenie - no cóż, naprawdę niespodziewanie dobre i dla tego jednego odcina nie żałowałem czasu spędzonego nad serialem.
I po tak dobrej drugiej odsłonie nadeszła trzecia. Niechciana, praktycznie zastanawiałem się, co jeszcze mogą mi zaproponować.
Mogli
Trzeci sezon, jak na razie, jest zdecydowanie najlepszy. Nie sprawdziłem, ale na mój nos zatrudniono nowego scenarzystę, reżysera, a nowe postacie pojawiające się w serialu sprawiły, że wreszcie zacząłem komuś kibicować. Poprawiło się wszystko - pomysły, rozmach, aktorstwo, montaż. Serial nie jest bez wad, ale nie mam wrażenia straty czasu. W sam raz na długie, zimowe wieczory.
Superbohaterskie seriale od Netflixa
Daredevil.
Po bardzo dobrych dwóch sezonach, oraz fatalnym Defenders, w trzeciej odsłonie solowej znów bardzo przyzwoity poziom. Mam na myśli realizację i reżyserię, również aktorstwo czy scenografię, bo scenariusz, no cóż, jest to adaptacja komiksu i trzeba lubić tą specyficzną narrację, gdzie logika została zgubiona jeszcze przed rozpoczęciem pisania scenariusza
Jessica Jones.
Właściwie mógłbym powtórzyć wszystko, co wcześniej napisałem o Daredevil. Dla miłośnika gatunku pozycja obowiązkowa, dla szukającego ciekawego, acz niezbyt wiele wymagającego serialu również. Zaglądająca do butelki, zapijająca traumy z dzieciństwa antybohaterka jest nietuzinkową postacią i trzyma dzielnie cały serial.
Black Lightning.
Myślałem, że po Iron Fist nic słabszego już nie zobaczę. Myliłem się. Na dodatek, zupełnie nie wiem po co, oba wymienione tu seriale mają drugi sezon... Tylko dla zdesperowanych lub prawdziwych fanów. Albo zdesperowanych fanów
Napisano 12 grudzień 2018 - 23:12
Frontier - z Mamoa
Rookie z Nathanem Filionem (Castle)
Oraz pozytywnie zaskoczył mnie Yellowstone z Costnerem.
Napisano 13 grudzień 2018 - 10:54
Ja ostatnio katuje to:
Nowy Das Boot różni się od pierwowzoru i jest wielowątkowy. Akcja rozgrywa się na lądzie i morzu. Historia jest intrygująca i niejednoznaczna, zwłaszcza że poniekąd znów wybiela Niemców(kolejny film), ukazując ich jako jedne z ofiar wojny. Szczególnie (po czterech odcinkach) uwagę przykuwa rola funkcjonariusza Fostera.
Pozdrawiam M.
Użytkownik vako edytował ten post 13 grudzień 2018 - 10:59
Napisano 17 grudzień 2018 - 13:55
Przebrnąłem przez Wikingów (to co jest na Netflix). Kiedyś byłem fanem, ale od momentu postępującego szaleństwa Ragnara ciężko się to zaczęło oglądać. Teraz to już popłuczyny fajnego początku (1-2 pierwsze sezony) i oglądam tylko z sentymentu do niektórych postaci.
Napisano 19 grudzień 2018 - 19:06
Powoli lecz nie śpiesznie...... nadchodzi ZIMA:
Napisano 07 styczeń 2019 - 15:31
Zima
A jak wypełnić czas rozłąki:
lub(serial lepszy niż zwiastun)
Użytkownik vako edytował ten post 07 styczeń 2019 - 15:41
Napisano 07 styczeń 2019 - 17:02
Ślepnąć od świateł- mogę polecić, mocny serial. Niestety druga połowa sezonu bardzo odstaje poziomem od pierwszych czterech odcinków. Mimo wszystko warto obejrzeć.
Napisano 07 styczeń 2019 - 19:07
Wikingowie ponownie podpalą świat już 28 listopada
Dla tych co lubią klimaty Wikingów (tu Duńskich /;-), historię, broń białą itp itd polecam też ten serial:
mniej znany ale za to w oparciu o fakty..
3 sezony na teraz chyba wyszły
Użytkownik Krzysiek P edytował ten post 07 styczeń 2019 - 19:08
Napisano 07 styczeń 2019 - 20:15
Napisano 07 styczeń 2019 - 20:21
Napisano 07 styczeń 2019 - 22:14
Napisano 07 styczeń 2019 - 22:37
Ja polecę ostatni obejrzany przeze mnie serial Netflixa "Modliszka"
Napisano 18 styczeń 2019 - 16:17
Użytkownik croock edytował ten post 18 styczeń 2019 - 16:17
Napisano 18 styczeń 2019 - 19:08
Napisano 18 styczeń 2019 - 20:24
Aktualnie: Orange is the New Black, trzy pierwsze odcinki 2 sezonu Punishera i pierwszy odcinek drugiego sezonu Star Trek: Discovery.
Napisano 18 styczeń 2019 - 20:36
Jestem po pierwszym odcinku Yellowstone i wiem, że będę oglądał następne. Fajna była scena jak łowili na muchę siedząc w siodłach na środku rzeki
Ktoś coś wie o drugim sezonie?
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych