Boleniowe
#481 OFFLINE
Napisano 08 kwiecień 2008 - 20:48
Ja takie wobki bardzo podobne do thrilla już okolo 8lat temu miałem, robione przez Pana Parfieniuka do nabycia w jednym sklepie w Białymstoku.
te wobki oczywiscie są łądne a jak jeszcze łowne to już pełnia szczęscia
było juz o Tym tu
http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=28727& amp;#msg_28727
#482 OFFLINE
Napisano 08 kwiecień 2008 - 21:08
mocne słowa niestety ja nie mam thrila i nie mailem odkazi łowić na niego wiec nie moge nic powiedzieć o tym wobku ale łowiłem na hermesa ktory tez idzie jak przecinak ale da sie złowić na niego bolenia choc sa lepsze woblery sa tacy co lubia lowic na takie wobki mimo to ja mysle ze zadna firma nie dorówna rękodziełom wędkarzy bo masówka robiona maszynowo to nie to samo co odlewanie ręczne i mimo odlewania każdy wobek jest trochę inny bo rozmieszczenia obciążenia nieda sie powtozyc robiąc to ręcznieja sie nie stresuje ale irytują mnie wypowiedzi pewnych gości moze oni sami kopiują firmowe wobki dlatego posądzają innych a co do thrila to poza kształtem to niema nic z wobka boleniowego i wyniki w porownaniu do innych woblerów sa mizerne a miał byc takim hitem a okazalo sie ze tokicha
#483 OFFLINE
Napisano 08 kwiecień 2008 - 23:03
i potwierdza sie to ze to thrill zostal skopiowany a nie wymyślony tak to jest firmy bazują na rękodziełach ale o skuteczności moznaby polemizować każdy z lowiacych bolenie ma własna wizje jak powinien wyglądać wobler boleniowy może to lepiej ze nie sa tak dobre jak samoróbki co by to było jakby każdy mail dostęp do kilerówPanowie wobek do wobka podobny .to tak samo jak z uklejkami jak by niepatrzył są do siebie podobne
Ja takie wobki bardzo podobne do thrilla już okolo 8lat temu miałem, robione przez Pana Parfieniuka do nabycia w jednym sklepie w Białymstoku.
te wobki oczywiscie są łądne a jak jeszcze łowne to już pełnia szczęscia
było juz o Tym tu
http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=28727& amp; amp;#msg_28727
#484 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2008 - 07:13
Zadałem proste pytanie i dzięki za odpowiedz.
Takiej się zresztą spodziewałem
ps.proszę nie doszukiwać się jakiś spiskowych podtekstów.
pozdro
#485 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2008 - 09:25
@Darek67 co Ciebie tak irytuje?. Wyluzuj trochę . @Matusiak pokazał swoje wobki, a że są podobne do Thrilla to pozwoliliśmy sobie je skomentować i to tyle. Nic nie mieliśmy złego na myśli. Mnie osobiście g.... obchodzi kto na czym i na kim się wzoruje.Nawet jakbyś sie wzorował to i tak strugacz nie zrobi idealnie tak jak wygląda jego natchnienie:)To będzie inny wobler, lecz bardzo podobny!!! Tyle było już o tym mówione, że wszystko zależy od materiału, obciążenia, wyglądu korpusu, wielkości steru itp. Bo nawet wobler z lipy będzie się inaczej zachowywał jak wobler z pianki o takim samym obciążeniu i takich samych gabarytach.ja sie nie stresuje ale irytują mnie wypowiedzi pewnych gości moze oni sami kopiują firmowe wobki dlatego posądzają innych a co do thrila to poza kształtem to niema nic z wobka boleniowego i wyniki w porownaniu do innych woblerów sa mizerne a miał byc takim hitem a okazalo sie ze tokicha
Zeby było jasne nikogo tutaj nie posądzam o plagiat Stwierdziłem tylko to co widzę. A widzę jeszcze dobrze
Osobiście nie jestem za kopiowaniem czegokolwiek, ale za ulepszaniem tak:)
#486 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2008 - 19:06
#487 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2008 - 19:15
#488 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2008 - 19:48
#489 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2008 - 22:52
#490 OFFLINE
Napisano 10 kwiecień 2008 - 19:29
#491 OFFLINE
Napisano 10 kwiecień 2008 - 22:10
#492 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2008 - 06:52
rany jestem pod wrażeniem taki wynik co do wobka to nie moglem sie doczekać i pojechałem dzis sprawdzić jak smiga w wiślanym nurcie to niesamowite on trzymany w miejscu nawet migota im zwiekszalem predkosc tym migotania byly drobniejsze i czestsze jeszcze takiego cudu nie mialem w swoim pudelku chcialbym sie z toba spotkac nad woda bo z tego co wyczytalem to bedziesz w maju lowil niedaleko krakowa
Ale, 40 bolków nie złowiłeś?
A chociaż jednego może? Wiem, że okres ochronny ale może jakiś pojedynczy, co to nie mógł się oprzeć i zażarł superwobka?
PS.
Bez urazy. Ja tylko myślę, że @matusiak nie tylko dobre wobki robi ale także bolki łowić umie
#493 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2008 - 07:13
#494 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2008 - 07:28
#495 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2008 - 20:24
rany jestem pod wrażeniem taki wynik co do wobka to nie moglem sie doczekać i pojechałem dzis sprawdzić jak smiga w wiślanym nurcie to niesamowite on trzymany w miejscu nawet migota im zwiekszalem predkosc tym migotania byly drobniejsze i czestsze jeszcze takiego cudu nie mialem w swoim pudelku chcialbym sie z toba spotkac nad woda bo z tego co wyczytalem to bedziesz w maju lowil niedaleko krakowa
[/quote]
Ale, 40 bolków nie złowiłeś?
A chociaż jednego może? Wiem, że okres ochronny ale może jakiś pojedynczy, co to nie mógł się oprzeć i zażarł superwobka?
PS.
Bez urazy. Ja tylko myślę, że @matusiak nie tylko dobre wobki robi ale także bolki łowić umie
[/quote]
jesli nie rozumiesz tego co napisalem to specjalnie dla ciebi uproszcze wersje nad wisle mam 10 minut autobusem i pojechalem sprawdzic jak chodzi wobler a nie lowic ale po twojej wypowiedzi widze ze pokusowales troszeczke w swoim zyciu ale to nie znaczy ze wszyscy to kusownicy bo z tego co widze na forum to spora ilosc robiacych wobki testuje je w wisle mimo tego ze bolki maja wolne chodzi o sprawdzenie jak wobek trzyma sie w nurcie a nie o lowienie
#496 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2008 - 20:29
#497 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2008 - 20:42
PS.
A niektórzy wiedzą o co chodzi
Załączone pliki
#498 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2008 - 20:48
#499 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2008 - 11:55
Załączone pliki
#500 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2008 - 18:38
niewiele zostalo 20 sztuk ale za jakis czas bedzie druga partiadzieki matusiak za wobki doszla paczuszka piekny kaplecik oj bede czekal z niecierpliwoscia na 1 maja a zostalo ci cos jeszcze tych wobkow bo moi znajomi sa zainteresowani
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych