Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie
AUTORSKI

Mnie też ta choroba dotknęła

autorski-rb

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1333 odpowiedzi w tym temacie

#701 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:Bielecki

Napisano 23 luty 2014 - 19:26

Artur a ten uchwyt to zfociłeś niedomknięty czy on się po prostu nie domyka :rolleyes: i to efekt zamierzony? 

Niestety ten typ tak ma ! i nic na to nie da się poradzić .Nie przeszkadza jak się go trzyma , nie ma żadnego dyskomfortu ale projektant nie za bardzo orientował się w szerokościach stopek popularnych kołowrotków i tak wyszło . FA ma jeszcze inne uchwyty , podobne do tego i tamte są lepiej dopracowane

#702 OFFLINE   Wagner

Wagner

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 108 postów

Napisano 23 luty 2014 - 20:18

Artur, przekozackie robisz te wędki, a i sam warsztat imponujący. Tylko na początku były śliczne, trochę ozdobione, ja teraz walisz 500 kolorów, 800 ringów.... :)

Ten jest śliczny, nic za dużo, nic za mało, takiego możesz mi sprezentować na imieniny, łaskawie pozwalam :)
http://imageshack.co...2/6646/k4ii.jpg

Użytkownik Wagner edytował ten post 23 luty 2014 - 20:22

• mrWhite7 lubi to

#703 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 23 luty 2014 - 20:24

To są wędki jak papugi :) :) :)

Zwolennicy "małej czarnej" patrzą z obrzydzeniem a normalnym wędkarzom też nie za często przypadają do gustu :) czasami przegnę i też mi się nie za bardzo podoba :) i to jest najśmieszniejsze, ale mają jedną zaletę : są niepowtarzalne :)

• Wagner lubi to

#704 OFFLINE   Wagner

Wagner

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 108 postów

Napisano 23 luty 2014 - 20:28

Widać, że jesteś mistrz, że umiesz zrobić z wędką wszystko, co sobie wymyślisz i w sposób perfekcyjny. Ja lubię ozdoby, tak jak lubię ładny zegarek do garnituru i z wędkami jest podobnie - ale problem to będzie jak taki pstrokaty zrobisz dla mnie, inaczej problemu nie ma :)
coś mi nie po polsku się napisało, to z wrażenia, ale wiadomo o co chodzi :)

Użytkownik Wagner edytował ten post 23 luty 2014 - 20:29

#705 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 23 luty 2014 - 20:35

Widać, że jesteś mistrz, że umiesz zrobić z wędką wszystko, co sobie wymyślisz i w sposób perfekcyjny. Ja lubię ozdoby, tak jak lubię ładny zegarek do garnituru i z wędkami jest podobnie - ale problem to będzie jak taki pstrokaty zrobisz dla mnie, inaczej problemu nie ma :)

Raczej miszcz :) wszystko zależy od tego co sobie człowiek wymyśli , klasyczną wędkę też potrafię zrobić ,ale zawsze wydaje mi się za nudna i za oczywista, więc człowiek szuka innych rozwiązań i często prowadzi to na manowce . Wędka ma dobrze leżeć, być wygodna i w marę lekka a Design ? czasami trzeba zrobić jakiś kompromis. Przykładem jest kilka zrobionych kijaszków z uchwytem PacBay (tez z dziurą ) chyba najbrzydszy uchwyt jaki widziałem ale w ręku leży fantastycznie i kosztem wyglądu zawsze taki zamontuje w moim kiju sandaczowym .

#706 OFFLINE   Dąbek 111

Dąbek 111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2657 postów

Napisano 23 luty 2014 - 20:43

.

Użytkownik Dąbek 111 edytował ten post 05 kwiecień 2014 - 15:35

• Zander Hunter i Wagner lubią to

#707 OFFLINE   Wagner

Wagner

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 108 postów

Napisano 23 luty 2014 - 20:51

Artur, każdy Twój kij bym kupił, gdybym potrzebował akurat o takich parametrach i zrobiony przez fachowca! Dla mnie design nie ma szczególnego znaczenia. Jak już zamawiam, to zamawiam taki, by mi się podobał, no bo czemu nie, zwłaszcza, że lubię dość skromny wygląd a to zawsze wiąże się z tym, że jest taniej. Ale gdyby na przykład był do kupienia ten Twój boron, co mi się tak nie podobał, wtedy, gdy barowałem się z myślami, czy 15 lb czy 20 lb, to brałbym go od razu, bo był zrobiony świetnie - co z tego, że paskudny jak stylizacja studentki ASP ? :) :)

• mrWhite7 lubi to

#708 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 23 luty 2014 - 21:12

Artur, każdy Twój kij bym kupił, gdybym potrzebował akurat o takich parametrach i zrobiony przez fachowca! Dla mnie design nie ma szczególnego znaczenia. Jak już zamawiam, to zamawiam taki, by mi się podobał, no bo czemu nie, zwłaszcza, że lubię dość skromny wygląd a to zawsze wiąże się z tym, że jest taniej. Ale gdyby na przykład był do kupienia ten Twój boron, co mi się tak nie podobał, wtedy, gdy barowałem się z myślami, czy 15 lb czy 20 lb, to brałbym go od razu, bo był zrobiony świetnie - co z tego, że paskudny jak stylizacja studentki ASP ? :) :)

Miło mi :) :) dzięki

• Wagner lubi to

#709 OFFLINE   piotrcarp

piotrcarp

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 209 postów
  • LokalizacjaLippstadt
  • Imię:piotr
  • Nazwisko:kaftan

Napisano 23 luty 2014 - 22:19

Podziw za cierpliwosc do wplatanek bo to juz wyzsza szkola :)

#710 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 24 luty 2014 - 06:47

A mnie poprzedni bardziej się podobał :) .Ale kto bogatemu zabroni zmienić design :lol:  :lol: .Zwłaszcza jak robi to sam, perfekcyjnie zresztą :)  :) .

#711 OFFLINE   Baars

Baars

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1228 postów
  • Lokalizacjaokolice Odry...
  • Imię:Wojtek

Napisano 24 luty 2014 - 07:00

Pytanie do Artura, jak BR zachowuje sie po "skrobance", co zyskal a co stracil???

#712 ONLINE   yglo

yglo

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 1651 postów
  • LokalizacjaGrzegorzewice

Napisano 24 luty 2014 - 07:25

Szacun :)

#713 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 24 luty 2014 - 08:12

Szacun :)

Dzięki Yglo , w opinii człowieka który robi   prześliczne  wędki  takie słowa sprawiają  ogromną radość bo twoje kije to absolutny TOP !

CDek po skrobance odchudził się o około 6 g i zyskał bardzo na dynamice .Lakier okazał się zwykłym Werniksem z dużą domieszką farby . Nie zachęcam do skrobania fabrycznych blanków bo można trafić na lakier z krzemionką a wtedy po oskrobaniu może się zdarzyć tak że blank będzie się inaczej zachowywał .Na szczęście trafiłem na chamski werniks, więc wszystko skończyło się dobrze.

#714 ONLINE   yglo

yglo

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 1651 postów
  • LokalizacjaGrzegorzewice

Napisano 24 luty 2014 - 08:16

Ja tez nie zachcam do skrobania fabrycznych blanków, bo pod lakierem, nawet w topowych blankach moga być wielce nieprzyjemne niespodzianki.... :(

Choc gdy trzba kij przezbroić... wyjscia nie ma.

Użytkownik yglo edytował ten post 24 luty 2014 - 08:17

#715 OFFLINE   osiak

osiak

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 677 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Kuba

Napisano 25 luty 2014 - 12:49

szybkie pytanko, z czego robi się te biało czarne wstawki?

Załączony plik  vuf0.jpg   38,78 KB   8 Ilość pobrań

#716 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 25 luty 2014 - 13:05

Szybka odpowiedz , wykładzina podłogowa , linoleum itp .Czasami nie są to czarny i biały ale np.zielonkawy biały czy też niebieskawy -biały jednak podczas szlifowania jeden kolor robi się czarny a biały pozostaje tu masz dwie wstawki sklejone czarnym :)

Popróbuj z różnymi ścinkami wykładzin możesz trafić na ciekawe efekty .

Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 25 luty 2014 - 13:07

• osiak i Apioo lubią to

#717 OFFLINE   maq73

maq73

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 110 postów
  • LokalizacjaRuda Śląska

Napisano 25 luty 2014 - 18:28

Dzięki mrWhite7, za cholerę bym nie wpadł na te wykładziny  :)  a przyda się, przyda.  :D 

#718 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 26 luty 2014 - 06:47

Artur no nieeee?Wyciął w kuchni wykładzinę do wędki :lol:  :lol: .Świat zwariował, gratuluję innowacyjności.

#719 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 26 luty 2014 - 08:23

Dzięki Józiu ale z tą wykładziną to nie mój patent :) a raczej pomysł mojego imiennika Artura (Ark70) człowieka bardzo kreatywnego z głową pełną pomysłów ,robiącego dość nowatorskie i przepiękne wędeczki , perełki tchnące świeżością rozwiązań , bardzo oryginalne i przeznaczone dla ludzi którzy nie lubują się w  bylejakości i masówce .

A mój CDek już skończony i mniej więcej tak to wygląda , trochę tandeta z tą wyplećką ale nabrałem wielu doświadczeń które przydadzą się w innych projektach. Od początku zakładałem dobry trening i to co założyłem to wykonałem :)

avtj.jpgddxi.jpggv70.jpg2mbk.jpgbgpc.jpg4b5q.jpgsdv9.jpg3ofd.jpg3gr5.jpgk3fs.jpg

#720 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Sławek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4966 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 26 luty 2014 - 08:46

Bardzo gustownie dobrany chevron . Nawet CD-ek przybrał od niego na wartości :)

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych