Dzięki panie Sławku
#721 OFFLINE
Napisano 26 luty 2014 - 08:54
#722 OFFLINE
Napisano 26 luty 2014 - 08:56
Bardzo fajnie to wygląda, ta wyplatanka dopiero polakierowana nabrała wyglądu. Gratuluję
#723 OFFLINE
Napisano 26 luty 2014 - 08:57
Bardzo fajnie to wygląda, ta wyplatanka dopiero polakierowana nabrała wyglądu. Gratuluję
Mam takie samo wrażenie, zdecydowanie ją stonowało
#724 OFFLINE
Napisano 26 luty 2014 - 09:50
"Dzięki Józiu ale z tą wykładziną to nie mój patent a raczej pomysł mojego imiennika Artura (Ark70) człowieka bardzo kreatywnego z głową pełną pomysłów ,robiącego dość nowatorskie i przepiękne wędeczki , perełki tchnące świeżością rozwiązań , bardzo oryginalne i przeznaczone dla ludzi którzy nie lubują się w bylejakości i masówce,,,"
No to pojechaleś teraz Arturze.. aż się rumienię choć na ogół nie mam do tego skłonności, ostrożnie z komplementowaniem bo jeszcze mi woda sodowa uderzy do głowy .
Przyznam bez bicia że Twoje słowa cholernie łechcą moją próżność
Aczkolwiek myślę ze bardzo dużo muszę się jeszcze nauczyć..
I tu małe sprostowanie, pomysł z wstawkami z tworzywa jest autorstwa Łukasza" Rodmas" Masiaka, było by dużym nietaktem gdybym przypisał go sobie.
Teraz z innej beczki, kijek jest przepiękny wyplatanka dodaje mu uroku i absolutnie się nie gryzie z całością kompozycji, lakierowanie tak dużych powierzchni (na dokładkę z wyplatanką) świadczy o ponad przeciętnych umiejętnościach twórcy - nic jeno brawo bić panie..
Czekam na następny projekt .
Użytkownik ark70 edytował ten post 26 luty 2014 - 09:52
#725 OFFLINE
Napisano 26 luty 2014 - 10:06
Faktycznie tylko moge potwierdzic ze pod lakierkiem nabralo to uroku a doswiadczenie w rodbuildingu widac na kazdym projekcie
#726 OFFLINE
Napisano 26 luty 2014 - 10:17
Ten uchwyt FA Soft Touch to najlepiej leżący w ręku uchwyt jaki miałem okazję dzierżyć. Szczelina powstająca po dokręceniu kołowrotka jest niewyczuwalna i nadal perfekcyjnie się to trzyma.
Co do wędki, pomijając gust, gratuluję Artur, idziesz do przodu
#727 OFFLINE
Napisano 26 luty 2014 - 15:51
Artur wyplatanka super,widać cierpliwości to Ci nie brakuje .Tak z czystej ciekawości ile Ci to zajęło to w przeliczeniu na godziny?
#728 OFFLINE
Napisano 26 luty 2014 - 15:58
W przeliczeniu na godziny to równe cztery , napisz coś w wątku pstrągowym o nowym Slimie 908 2 bo chyba to może być kij którego szuka ten gość od irlandzkich pstrągów ładnie ci wyszedł ten Slimek
#729 OFFLINE
Napisano 26 luty 2014 - 16:01
To nie slimek ,to blaas M (SLM908-2)
#730 OFFLINE
Napisano 26 luty 2014 - 16:03
To nie slimek ,to blaas M (SLM908-2)
Jak zwał tak zwał ale pociągnie te okoniopstrągi
#731 OFFLINE
Napisano 26 luty 2014 - 18:42
Artur pięknie się prezentuje ten kijek z wyplatanką.Bardzo ładnie to wygląda, przestrzeń nie jest pusta, coś ją ubarwia .Superowo to wyszło.
- mrWhite7 lubi to
#732 OFFLINE
Napisano 26 luty 2014 - 18:57
Artur pięknie się prezentuje ten kijek z wyplatanką.Bardzo ładnie to wygląda, przestrzeń nie jest pusta, coś ją ubarwia .Superowo to wyszło.
Dzięki Józiu
#733 OFFLINE
Napisano 07 marzec 2014 - 12:42
Kolejny kijek tym razem rodzimy produkt ,blank krakowskiej firmy FA SLXF7620-2, 7'6”, 10-20lb, 10-35g przeznaczony do łowienia Dorszy na gumę główkami 20 g - 40 g z łódki na Bałtyku w strefie przybrzeżnej. Skleiłem już rękojeść opracowałem spacing i tym razem zrobiłem wyplatankę " pod kolor " kołowrotka. Spróbowałem sił w oplocie diamentowym i wyszło po japońsku "jako tako" ale zostawię ją . W poniedziałek dalsza praca nad kijem bo Dorsz już zaczyna pomału się ruszać i myślę że w przyszłymn tygodniu połowię . Postawiłem na bardzo ergonomiczny i lekki uchwyt American Tackle z nakręcanym fore od Fuji SK2
- mifek, Jozi, blackabyss i 6 innych osób lubią to
#734 OFFLINE
Napisano 07 marzec 2014 - 13:02
Witam,
Artur, w co planujesz uzbroić ten kijek, mam na myśli przelotki?
Pozdrawiam
Arek
#735 OFFLINE
Napisano 07 marzec 2014 - 13:41
Witam,
Artur, w co planujesz uzbroić ten kijek, mam na myśli przelotki?
Pozdrawiam
Arek
Aby wykorzystać potencjał blanku otworzyłem z dwustopkowej Fuji 30 KWSG L ( czyli Low niska) potem już jednostopkowe KLSG 20,12 KTSG 8,,oraz 4 x KTSG 6 szczyt MNSG 6 ,a więc mocno i adekwatnie . Ładne stożki wychodzą z 30 L,20,12 . Niska 30 zapewnia że bez obaw podepnę korę Shimano 5000 oraz wymusza dobrą pracę blanku na dole pod dużym obciążeniem a stożek "jak malina " Siły i tarcie znaczne, więc wszystko na SiCach
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 08 marzec 2014 - 14:14
#736 OFFLINE
Napisano 07 marzec 2014 - 14:49
Pytałem, bo mam identyczną armatę (blank) i dumam jak go uzbroić. Nigdy nie badałem KWSG L (szczerze, to nawet nie zwróciłem uwagi, że taka jest w palecie), pozostałe mam i jak zaczynałem od klsycznej 30 KL, to nie za bardzo to grało, a znowu 25 już jest za malutka i za delikatna się wydaje. Spróbuję z tą KWSG L, powinno być ok. bo wysokością jest mniej wiecej jak LV 30, więc spokojnie duży młynek da się podpiąć.
Wielkie dzięki Artur za podpowiedź.
Pozdrawiam
Arek
#737 OFFLINE
Napisano 07 marzec 2014 - 16:15
Normalna 30 KWSG ma 59,6 mm wysokości ,obliżona 30 KWSG ma 49,4 mm wysokości , 25 KWSG ma 41,4 mm ,stosując 30 L,20,12, uzyskamy ładny współśrodkowy stożek gdzie odległości miedzy przelotkami zapewnią harmonijne i progresywne przenoszenie sił.
#738 OFFLINE
Napisano 07 marzec 2014 - 21:24
Super to sie prezentuje i spasowane ladnie kolorystycznie z kolowrotkiem
#739 OFFLINE
Napisano 07 marzec 2014 - 21:53
Stajesz się powoli Arturze etatowym "wyplataczem" .Tak jak Piotr pisze wyplatanka super dobrana do koloru kołowrotka. chylę czoło przed kunsztem i cierpliwością, ile czasu potrzeba na takie "iksy"?
Prawdziwy efekt miodzio dopiero po lakierowaniu będzie...
Powiedz proszę na jakiej głębokości te dorsze smerasz?? , chyba płytko bo moc kija nie jest zbyt duża.
#740 OFFLINE
Napisano 07 marzec 2014 - 23:14
Artur
Dorsze łowimy rzeczywiście płytko bo na dwudziestu metrach (średnio) a kij wcale nie jest taki słabiutki . To potężna armata której byle jaki dorszyk nie jest w stanie wygiąć .Pozory mylą a raczej co jest w opisie kija .Myślę że jest sporo niedoszacowany ale dopiero nad wodą pokaże się co z niego za ptaszek. Wyplatankę robiłem trzy godziny , więc raczej szybko . Ćwiczę przed poważniejszym oplotem mojej sumowej Adrenaliny
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Konsultacje pierwszego projektuNapisany przez mestre16 , 26 lis 2021 |