Jump to content

kolor grzbietu poppera - ma znaczenie?

Recommended Posts

Posted
Znalazlem fajny sklep z b. ciekawie wygladajacymi popperami yo-zuri (makrele) i tak sie zastanawiam... przeciez to przyneta powierzchniowa i ryba powinna widziec tylko jego brzuch? wiec ma znaczenie kolor grzbietu? czy to tylko tak, zeby zlapac jak najwiecej wedkarzy :mellow:
Posted

To zależy pewnie od poppera, jeśli wogóle się nie zanurza przy szarpnięciu to pewnie aż takiego nie ma. Jedynie w przypadku jaskrawych grzbietów może ułatwić wędkarzowi obserwację.

pozdrawiam Wujek :D

Posted

Dla ryb bardzo wątpie natomiast dla wędkarza napewno(bardzo słuszne twierdzenie szkoda,że 2 tyg za póżno ale myśle ,że czerwona kropka na grzbiecie powinna pomóc :huh: )

ja do tej pory maluje wszystkie popery z grzbietem czarnym :blush:a to chyba był błąd.

pozdrawiam poperowców

Posted

Kontynuując wątek popperów dla mnie mistrzostwem świata jest (przepraszam ale niektórzy w tym momencie powiedzą, że jestem nudziarzem) Megabass PopMax. To tradycyjny popper, ale można go prowadzić jak przynętę walk-the-dog lub .... jak się go szarpnie umiejętnie jak zwykłego woblera pod wodą(!) Jedna przynęta a potrójne możliwości. Prezentuję zdjęcie:

http://www.megabass.co.jp/pict/1_17_1140067507_GG_BASS.jpg

Pozdrawiam

Remek

Posted

Toprzecież zwykła rybka nie wobler :mellow: :mellow:

Chciałbym takie megabassy

Ja kupowałem na eBayu z licytacji. Jednego udało mi się kupić za 9 USD :D ale go pilnowałem po nocach :D

Pozdrawiam

Remek

Posted

Jak jest z zakupami z zagranicy na ebayu?

sa jakies problemy z przesylka na granicy?

Ostatnio zainteresowaly mnie wobki yo-zuri o ktore niestety w PL dosc ciezko

Posted
No ja z zakupami poczekam chwile- dzisiaj rano jak jechaliśmy na jezioro wybuchł mi silnik w landzie, co prawda wybuch okazał sie być tylko akustyczno - dymny i więcej strachu niż w rzeczywistości, niemniej jednak zeszły tydzień (wybuchniete i spalone sprzęgło w zeszłą sobotę - 500e :angry: ) spowodował że muszę uzbierac górkę remontową. A dzisiaj sczezła jakaś śrubka od zaworu i stąd cały kłopot, niestety część pod koniec tygodnia :angry: