Turtle Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Znalazlem fajny sklep z b. ciekawie wygladajacymi popperami yo-zuri (makrele) i tak sie zastanawiam... przeciez to przyneta powierzchniowa i ryba powinna widziec tylko jego brzuch? wiec ma znaczenie kolor grzbietu? czy to tylko tak, zeby zlapac jak najwiecej wedkarzy
klon Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Ma! Unikaj zwłaszcza czarnych kotów z białym poadwójnym pasem na grzbiecie
wujek Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 To zależy pewnie od poppera, jeśli wogóle się nie zanurza przy szarpnięciu to pewnie aż takiego nie ma. Jedynie w przypadku jaskrawych grzbietów może ułatwić wędkarzowi obserwację.pozdrawiam Wujek
warciak Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Dla ryb bardzo wątpie natomiast dla wędkarza napewno(bardzo słuszne twierdzenie szkoda,że 2 tyg za póżno ale myśle ,że czerwona kropka na grzbiecie powinna pomóc )ja do tej pory maluje wszystkie popery z grzbietem czarnym :blush:a to chyba był błąd.pozdrawiam poperowców
Turtle Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 No i problem rozwiazany. Wzialem red-head, ktory ma taki sam grzbiet jak brzuch
remek Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Kontynuując wątek popperów dla mnie mistrzostwem świata jest (przepraszam ale niektórzy w tym momencie powiedzą, że jestem nudziarzem) Megabass PopMax. To tradycyjny popper, ale można go prowadzić jak przynętę walk-the-dog lub .... jak się go szarpnie umiejętnie jak zwykłego woblera pod wodą(!) Jedna przynęta a potrójne możliwości. Prezentuję zdjęcie: http://www.megabass.co.jp/pict/1_17_1140067507_GG_BASS.jpg PozdrawiamRemek
Kuba Standera Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Toprzecież zwykła rybka nie wobler Chciałbym takie megabassy
remek Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Toprzecież zwykła rybka nie wobler Chciałbym takie megabassy Ja kupowałem na eBayu z licytacji. Jednego udało mi się kupić za 9 USD ale go pilnowałem po nocach PozdrawiamRemek
Turtle Posted March 3, 2007 Author Posted March 3, 2007 Jak jest z zakupami z zagranicy na ebayu?sa jakies problemy z przesylka na granicy?Ostatnio zainteresowaly mnie wobki yo-zuri o ktore niestety w PL dosc ciezko
remek Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 No ładnie - cena jak za dychawiczną rapalkę. I nie jest to przypadek. Tak kupiłem kilka innych woblerków Na prawdę można kupić je całkiem znośnie ale ... trzeba pilnować. Z eBayem nie ma problemu. Są wątki na forum o tym http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=1396& ;prevloaded=1&&start=0 PozdrawiamRemek
Kuba Standera Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 No ja z zakupami poczekam chwile- dzisiaj rano jak jechaliśmy na jezioro wybuchł mi silnik w landzie, co prawda wybuch okazał sie być tylko akustyczno - dymny i więcej strachu niż w rzeczywistości, niemniej jednak zeszły tydzień (wybuchniete i spalone sprzęgło w zeszłą sobotę - 500e ) spowodował że muszę uzbierac górkę remontową. A dzisiaj sczezła jakaś śrubka od zaworu i stąd cały kłopot, niestety część pod koniec tygodnia
Recommended Posts